Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN met grensabo voor België en Duitsland

door Jeanet Woldring

Bewoners in de grensstreek zijn vaak veel geld kwijt door ongemerkt te bellen op buitenlandse netwerken. KPN heeft hiervoor een oplossing.

Sinds begin februari  kunnen klanten met 'KPN Buurland' voor vijf euro per maand in België en Duitsland bellen zoals binnen Nederland. De voordeeloptie is mogelijk i.c.m. KPN Flexibel en flexibel abonnementen.

Bellen kost € 0,25 (gelijk aan buitenbundeltarief KPN Flexibel in Nederland) en gebeld worden is gratis. Dit geldt te allen tijde en op alle netwerken in België en Duitsland. De voordeeloptie kan iedere maand worden aan– en uitgezet via de klantenservice van KPN.

Het speciale 'grensabonnement' is geïntroduceerd om klanten die in de grensstreek wonen een oplossing te bieden voor ongewild “roamen” (bellen op buitenlands netwerk, terwijl klant verwacht nog op Nederlands netwerk te bellen). 

Daarnaast is het volgens KPN  interessant voor alle klanten die geregeld naar België en Duitsland gaan of gewoon op vakantie zijn in één van onze buurlanden.

KPN bood de mogelijkheid al langer, maar heeft er nooit campagne voor gevoerd. Het idee voor een grensabonnement is afkomstig van het Maastrichtse Kamerlid Jos Hessels van het CDA. Hij merkte in zijn omgeving dat veel mensen die dichtbij de grens wonen, onbewust overgeschakeld worden op een buitenlands netwerk. Hessels heeft vorig jaar gesproken met de grote providers over een dergelijk abonnement. Vodafone en T-Mobile bieden vooralsnog geen grensabonnementen. 

Zie: Vakantiebellen.com voor bellen in en vanuit het buitenland

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie