Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN mag Tiscali overnemen

11 reacties

KPN mag internetaanbieder Tiscali inlijven. Dat heeft de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) na diepgaand onderzoek bepaald. De combinatie vormt geen machtsblok op de Nederlandse markt voor breedbandinternet, aldus de karteltoezichthouder woensdag.

Na Freeler, Speedlinq, Demon, Cistron en HCCnet is Tiscali -en daarmee 12Move- het zesde internetbedrijf dat overgenomen wordt door KPN.  Het marktaandeel van KPN stijgt met de overname van Tiscali met 4 procent. Bijna de helft van de Nederlandse huishoudens heeft dan internet van KPN.

De NMa vindt dat andere ADSL-spelers als Orange en Tele2 samen met kabelbedrijven voldoende tegenwicht kunnen bieden aan KPN op de consumentenmarkt voor breedbandinternettoegang.

KPN maakte in september vorig jaar bekend het Nederlandse deel van de Italiaanse internetprovider voor 255 miljoen euro over te willen nemen. Het bericht leverde destijds tientallen reacties op van Bellen.com lezers.

Zie ook: Tiscali ADSL

 

Reacties (11)

Geplaatst door: H. Veldkamp ()

Wat reinier beweerd dat kabelexplotanten duurder zijn klopt niet helemaal. Ik ben niet voor niks van adsl overgestapt naar @home. Aangezien ik toendertijd bij wanadoo 52.25 + Abonnements kosten voor telefoon voor de kpnlijn moest betalen en een snelheid van 6mb down en 768kb up, heb ik nu 8mb down en 1280kb up voor 47euro nogwat dus dus 5 euro minder + 2 mb down meer en 500kb up meer ..

Geplaatst door: Mars ()

Heb je ooit je verstand gebruikt door bewust voor ADSL via Tiscali te kiezen ipv voor die prutsers van KPN, keurt die suffe NMa deze overname ook nog goed, na "diepgaand" onderzoek!!! Wat een grote ONZIN. Er zou en moest een paar jaar terug concurrentie komen waardoor de prijzen zouden zakken ofwel gunstig voor ons, de klanten. KPN is langzaam bezig weer die lompe monopolist van vroeger te worden en die NMa stont erbij en keek er naar. Telfort gaat ook al de verkeerde kant op oiv die k*t KPN.

Geplaatst door: Reinier ()

Voor wat je krijgt bij UPC zijn ze ontzettend duur. Ze hebben het alleen over de prijs, maar niet over wat ze bieden. Als je een snelheid wil wat een gemiddelde ADSL provider bied, dan moet je bij UPC gelijk veel meer betalen per maand.Nee UPC is niet goedkoop als je goed kijkt.

Geplaatst door: Sanne van Merckesteijn ()

upc is momenteel de goedkoopste hoor....

Geplaatst door: steefje ()

en upc

Geplaatst door: steefje ()

nou daar ben ik niet blij mee, wou net overstappen naar tiscali aangezien hij veel goedkoper is dan upc, en dan wordt ie overgenomen door kpn en kpn is al zo pokke duur
mm waar moet ik nu nog heen om goedkoper uit te zijn dan kpn grrr

Geplaatst door: Frida Helvesteijn ()

XS4ALL is een volledige dochter van KPN en zal niets doen wat KPN schaadt. Daarom zijn haar prijzen ook zo hoog! Kwaliteit? Ik weet niet of je hebt zitten te slapen, maar kwaliteit is éberhaupt ver te zoeken bij KPN en ik hoor heel veel klachten over XS4ALL. Beperkte openingstijden van de klantenservice en honderden klanten die van XS4ALL overstapten naar IPB van KPN werden abrupt direkt afgesloten, ook homepages. Deze problemen werden laten NIET verholpen door XS4ALL. Het probleem met ADSL is ook hoe verder weg je weg woont van de centrale hoe slechter het signaal wordt watr je binnen krijgt. Helaas wonen de meeste mensen in Nederland nog steeds niet IN een centrale of BOVENOP een centrale!

Geplaatst door: Reinier ()

Wel als ze aan het eind van de maand moeten betalen, want de prijs gaat dan ook flink omhoog. Tiscali is een prijs vechter en nu die ook al weg valt blijft er nog maar weinig te kiezen over waardoor de prijs weer omhoog gaat. Die overname moet ergens van betaald worden. En waarom worden de Tiscali klanten er beter van het zijn alleen KPN providers die last hebben van langdurige storingen.

Geplaatst door: Marcel ()

Ik heb nu IPB van KPN en bevalt uitmuntent. Tiscali gebruikers, zullen hier geen spijt van krijgen, want dit onderdeel zal wel geplaats worden bij XS4ALL.

Niet voor niks de beste provider van NL )

Geplaatst door: afra ()

Heel fijn!! als het net zo gaat als met digitenne dan vrees ik het ergste!

Geplaatst door: titus ()

Lekker dan.

Wordt ik eerst VERKOCHT door Tiscali aan KPN. En nu koopt KPN Tiscali weer op...

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie