Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN koopt Belgische Tele2

KPN heeft het Belgische telecombedrijf Tele2/Versatel Belgium gekocht van branchegenoot Versatel voor een bedrag van ongeveer 95 miljoen euro. Dat heeft KPN maandagochtend bekendgemaakt.

Vorige week gingen al geruchten over de overname, waarmee KPN zijn positie op de Belgische markt wil versterken. Het Nederlandse concern ging toen uit van een overnamebedrag van rond de 100 miljoen euro.

KPN is in België al actief via het mobiele telefoniebedrijf BASE, met name in Vlaanderen. Het heeft de afgelopen vijf jaar zijn marktaandeel van minder dan 10% tot meer dan 22% weten op te schroeven. Dankzij deze overname en de recente aankoop van Allo Telecom heeft KPN er het volste vertrouwen in dat Base zijn activiteiten in België nu verder winstgevend kan uitbreiden. KPN mikt daarbij vooral op Wallonië, het Franstalige deel van België, waar Tele2/Versatel opereert.

KPN meent dat de overgang van vast naar mobiel in combinatie met het aanbieden van breedband pakketten Base een concurrentievoordeel zal opleveren. Tele2 België zal onafhankelijk van Base aangestuurd worden. 

Tele2 Belgium biedt landelijk DSL, Carrier Pre-Select (CPS) en B2B-carrierdiensten en heeft een eigen DSL-infrastructuur met een glasvezel backbone van 1800 km door heel België. Eind tweede kwartaal 2007 had het Belgische DSL-onderdeel van Tele2 134.000 breedbandklanten. Daarnaast heeft Tele2 Belgium circa 177.000 CPS-klanten en 70 B2B-carriers. Bij Tele2 Belgium werken ongeveer 180 medewerkers. De overname moet nog worden goedgekeurd door de Belgische mededingingsautoriteit.

 

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie