Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN klanten betalen nog steeds teveel

Galaxy A3.jpgDe Consumentenbond heeft KPN gesommeerd te stoppen met woekerrentes. Eerder schreven we al dat ConsumentenClaim vond dat KPN teveel rente vraagt voor mobiele telefoons inclusief abonnement. 

Nu heeft ook de Consumentenbond zich erin gemengd. Samen met ConsumentenClaim constateren ze dat KPN nog steeds een te hoge rente vraagt. Na de sommatie van de Consumentenbond heeft KPN opnieuw enkele aanbiedingen op zijn site aangepast, schrijft de NOS. Het gaat bijvoorbeeld om de Samsung Galaxy A3 in combinatie met het Zorgeloos Standaard abonnement, waarbij klanten € 396 voor het toestel moesten betalen terwijl het een waarde had van € 264.

Woekerrente

Bij abonnementen inclusief telefoon gaat het om een lening. Hierbij mag een maximale jaarlijkse rente van 14% gevraagd worden. De Consumentenbond zegt dat er nog steeds aanbiedingen op de website van de provider staan waarbij rentes van 58% worden geheven. ConsumentenClaim en de Consumentenbond hebben de handen ineen geslagen en eisen dat KPN stopt met de woekeraanbiedingen. Ook moeten de gedupeerde klanten gecompenseerd worden. Als KPN dit niet doet, stappen ze naar de rechter. 

Kosten

Als voorbeeld noemt de Consumentenbond het Zorgeloos Standaard abonnemeKPN Zorgeloos Standaard.jpgnt in combinatie met de Samsung Galaxy A3. Dit toestel kost los € 264 (op Bellen.com wordt het toestel voor € 233 aangeboden). In combinatie met een 2-jarig abonnement verkoopt KPN het voor € 49 per maand. Hiervan is € 16,50 voor het toestel. Dat betekent dat de klant dan voor het toestel € 396 betaalt. Volgens de Bond levert dit een effectieve rente op van ruim 58%. (volgens onze berekening is het 50%). 

Reactie KPN

Inmiddels heeft KPN deze aanbieding aangepast. Het zou volgens een woordvoerder om 'een stomme fout' gaan. KPN gaf eerder deze maand aan druk bezig te zijn met het aanpassen van haar systemen. Ze verwachten eind dit jaar te kunnen voldoen aan de Wet Financieel Toezicht. Vooralsnog heeft KPN het sim only abonnement naast de combinatiedeals gezet waardoor consumenten precies kunnen berekenen wat zij voor het abonnement en het toestel betalen. En of zij meer gebaat zijn bij een combinatiedeal of een sim only abonnement met een apart toestel.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie