Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN klant krijgt voortaan modem in bruikleen

3 reacties

KPN geeft ADSL modems voortaan in bruikleen. Voorheen werd een KPN klant eigenaar van het ADSL modem, maar vanaf 16 oktober blijft KPN eigenaar. De klant krijgt het ADSL modem in bruikleen. Dit geldt zowel voor het draadloze als het bedrade modem. En niet alleen bij ADSL van KPN, maar ook bij Het Net en Planet.

Wat betekent dit?
Het voordeel is dat u altijd een nieuw modem krijgt als het stuk is. Op dit moment is het zo dat u zelf een nieuw modem moet kopen als het modem niet meer onder de garantie van een jaar valt.

Het bedrade modem was altijd € 79,- en werd bij veel abonnementen gratis aangeboden. Voor de klant verandert er dus weinig. De klant krijgt het bedrade modem voortaan gratis in bruikleen. KPN blijft juridisch gesproken eigenaar van het modem.

Verder is het zo dat u een geleend modem terug moet sturen als u het abonnement opzegt of verandert. Onlangs kregen we van Woningontruiming | Limburg nog te horen dat zij tijdens ontruimingen en/of verhuizingen enorm vaak geleende modems tegenkomen. Mensen denken vaak onterecht dat het modem eigendom is. De reden dat dit gebeurt is dat mensen vaak doorgeven dat ze gaan verhuizen en dan een installatiepakket met een nieuw modem toegestuurd krijgen op het nieuwe adres. Ze weten dan vaak niet dat het modem teruggestuurd dient te worden. Bij woningontruimingen vergeten nabestaanden ook vaak het modem terug te sturen. Meestal hebben ze opgezegd, maar vergeten ze het geleende modem terug te sturen. Woningontruiming | Limburg houdt deze modems achter en geeft dit aan bij de opdrachtgever, zodat ze het modem niet kwijtraken en toch nog terug kunnen sturen. Als het modem kwijtraakt dan heeft de internetprovider het recht om de kosten op de afnemer of nabestaanden te verhalen. Let dus op dat u een geleend modem terugstuurt.

Draadloos modem éénmalig € 40,-
Voor een draadloos modem betaalt u eenmalig € 40,-. Als het modem stuk gaat krijgt u gratis een nieuw draadloos modem in buikleen.

Voor de ADSL abonnementen van Het Net en de laagste abonnementen van KPN en Planet is dit dus goed nieuws. Waar de klant voorheen € 80,- moest betalen voor draadloos, betaalt hij nu € 40,-. Ook klanten op de hogere abonnementen van Planet en KPN betalen € 40,-. Het voordeel voor hen is dat ze altijd een nieuw modem krijgen als het stuk gaat.

Online aanmelden voor KPN ADSL, Planet, Het Net

Reacties (3)

Geplaatst door: najiha ()

geachte heer mevrouw

naar aanleiding van dit mailtje is dat ik een vraag had over het internet modem van een buurvrouw van mij haar internet doet het al 1week niet en ze weet niet waar het aan ligt ik heb voor haar gekeken en ik denk zelf dat het aan het modem ligt want alleen de power licht is aan en knippert alleen maar groen haar vraag was wat ze kan doen terug sturen voor een nieuwe modem of wat kan ze anders doen


hoop u hiermee voldoende te hebben geinformeerd


hoogachtend najiha

Geplaatst door: M.J. Kuijper ()

Heb begin 2006 adsl van HETNET aangevraagd (was al van FREELER naar HETNET overgezet). De modem zou ik in bruikleen krijgen. Ca. 3 maanden na ontvangst ervan: de SPEEDTOUCH 716 met ook een draadloze aansluiting voor de laptop, werd ik gebeld door KPN/HETNET met de vraag of ik een adsl aansluiting met tevens bellen wilde hebben. Moest dan 19,95? euro ipv. 9,75? betalen en kon voor 10 euro extra vrij bellen. Dat ben ik toen mee accoord gegaan. Ik kreeg toen de Experia-box met de Siemens gigaset voor de extra draadloze verbinging, weer in bruikleen. Daarna volgde echter een factuur voor: de Speedtouch met toebehoren! Plus maandelijks dubbele rekeningen voor de telefoonkosten: afschrijvingen uit Eindhoven en uit Rotterdam over dezelfde periodes maar met verschillende afboekdata.
Ik heb daaom een brief geschreven met de vraag om opheldering: Speedtouch betaald a 261,37 euro met de daaraan vooorafgaande rekeningen. Heb daar een briefje ontvangen of ik maar aangeven wilde welke telefoonkosten gemaakt zijn!.
En ja, die heb ik zo een-twee-drie niet bij de hand, maar ik denk dat die wel bij KPN/HETNET bekend zijn.
Ik voel me dus met een kluitje in het riet gestuurd ("KPN ZET JE AF"!)denk ik dan maar.

Geplaatst door: adrie ()

Zou dit de grote voorbereiding zijn op vdsl?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie