Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN - introductie e-sim voor bestaande klanten

door Els Werkman

KPN e-simHet zou in de loop van oktober al gebeuren, de introductie van de e-sim bij KPN. Het werd iets later. Vanaf 4 november kunnen bestaande klanten een e-sim aanvragen. Ben je nog geen klant? Dan moet je nog even geduld hebben, over een paar weken moet het ook mogelijk zijn om meteen een e-sim aan te vragen als je klant wordt. Wat kun je ermee?

KPN E-Sim

KPN dochter Simyo ondersteunt de e-sim sinds februari 2020. Vanaf begin november kunnen mobiele abonnees van KPN dus ook kiezen voor de digitale sim. Dit is eenvoudig te regelen via de vernieuwde MijnKPN app. 

Wil je e-sim in combinatie met een KPN-abonnement gebruiken? Dan heb je één van de nieuwste modellen van Samsung nodig waaronder de Samsung Galaxy Note20 Ultra, de Samsung Galaxy S20 of de Samsung Galaxy Fold. Heb je een iPhone XS of nieuwer? Die is ook geschikt voor KPN’s e-sim. De provider ondersteunt Apple Watch en andere smart watches op dit moment nog niet. Ook kun je e-sim niet met prepaid gebruiken.

KPN is de laatste grote provider in Nederland die het gebruik van de eSim aanbiedt. Bij T-Mobile was dit al het geval in 2019, bij Vodafone juni 2020.

Wat is e-sim?

In steeds meer smartphones is een e-sim ingebouwd. Dit is een digitale simkaart. Een fysiek, plastic kaartje is niet meer nodig. Voordelen e-sim? Beter voor het milieu. Gemakkelijk, je hoeft niet meer te wachten op een nieuwe/andere simkaart. En omdat de geschikte telefoons ook beschikken over een fysieke simkaartplek, kun je twee nummers in gebruik nemen/hebben. Praktisch als je een privé- en werknummer hebt. Of als je op reis gaat en een databundel van een lokale provider wilt aanschaffen om te internetten.

In onze vergelijkers kun je eSim als filter gebruiken, dit geldt voor zowel Sim only, als abonnement met een toestel als voor losse toestellen. Dan zie je meteen wat er beschikbaar is.

Els Werkman

Sitemanager Telecom
Els Werkman
Ik ben Els. Sinds 2008 werk ik voor de Bencom Group. Mijn specialisme is telecommunicatie, vandaar dat je mijn naam ziet terugkomen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken. Sinds 2018 ben ik Wft-gediplomeerd Adviseur Zorgverzekeringen zodat ik jou deskundig mag adviseren.

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden

Navigatie