Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

KPN en T-Mobile herintroduceren betalen per seconde

door Jeanet Woldring

Mobiele bellers die per seconde willen betalen, kunnen vanaf vandaag weer terecht bij KPN en T-Mobile. Stilletjes herintroduceerden zij abonnementen waarbij afgerekend wordt per seconde in plaats van per minuut, zonder starttarief. Operators zijn hiertoe verplicht door een wijziging in de Telecomwet die per 1 januari in werking treedt.

Keuze bij afsluiten abonnement
In de Telecomwet staat dat alle telefoonaanbieders vanaf 1 januari 2013  ten minste 1 abonnement moeten aanbieden waarbij geen starttarief wordt berekend, per seconde wordt afgerekend en het secondetarief vergelijkbaar is met de tarieven voor andere abonnementen. Zo kunnen consumenten altijd uit concurrerende tarieven kiezen. 

KPN en T-Mobile wel, Vodafone nog niet
KPN noemt het nieuwe abonnement  Sim Only Seconde Bellen en T-Mobile Smart Seconds. Beide lijken meer 'omdat-het-moet' abonnementsvormen dan dat je kunt spreken van een aantrekkelijk aanbod. Begin vorig jaar kwam KPN ook al met een 'seconde bellen' abonnement, alleen dat verdween eind juli net zo stilletjes als dat het was gekomen.

Voor zover wij kunnen nagaan, biedt Vodafone nog geen abonnement waarbij per seconde wordt afgerekend en er geen sprake is van een starttarief. 
 

Gepubliceerd: dinsdag 1 januari 2013
Geactualiseerd: donderdag 11 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie