Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Hollandsnieuwe belooft verbetering na klachten

door Anniek Kruijer 1 reactie

hollandsnieuwe.gifKlanten van hollandsnieuwe ervaren al enige tijd problemen. De nieuwe simkaart werkt niet, er zijn problemen rondom nummerbehoud en dan is de klantenservice ook nog eens slecht bereikbaar. Gisteravond werd er tijdens de tv-uitzending van Radar aandacht besteed aan de klachtenregen. Hollandsnieuwe heeft aangegeven diverse maatregelen te treffen om de situatie te verbeteren. Wat kun je doen?

Geld terug

hollandsnieuwe-radar.jpg

De Consumentenbond richtte haar pijlen eerder deze maand ook al op de dochter van Vodafone toen zij tientallen klachten kregen van gedupeerde gebruikers. Sinds de provider bezig is met de migratie naar een nieuw platform ervaren klanten problemen met bellen, sms'en en internetten. Daarnaast ontstaan er bij het overstappen problemen met nummerbehoud, waardoor abonnementen van klanten bij een andere provider langer doorlopen dan is afgesproken. Klanten die problemen hadden met falend nummerbehoud ontvangen met terugwerkende kracht compensatie voor het teveel betaalde abonnementsgeld. Wanneer je hiervoor in aanmerking komt, kun je het formulier invullen op de pagina ‘We maken het goed’

Gratis telefoonnummer klantenservice

De klantenservice is tijdelijk gratis bereikbaar, de openingstijden van de helpdesk worden verruimd en er zal meer capaciteit zijn. Hollandsnieuwe hoopt binnen zes weken de problemen te hebben opgelost. Ook heeft de provider besloten per direct te stoppen met de marketingcampagne.

Ontevredenheid

Ook bij het consumentenpanel van de Bond scoort hollandsnieuwe laag. Deze test is gedaan in de maanden mei tot oktober 2015. Over deze provider worden de meeste internetstoringen gemeld. Ook werd er in deze periode al veel geklaagd over de bereikbaarheid van de klantenservice.

Heb je problemen met een telecomprovider? Volg het stappenplan.

Anniek Kruijer

Content marketeer
Anniek Kruijer
Ik ben Anniek, tot januari 2019 medewerker van de Bencom Group. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie.

Reacties (1)

Geplaatst door: Theo van Schaik ()

Zowel mijn dochter als ik hebben al ongeveer 1,5 jaar een abonnement bij Hollands Nieuwe (nader HN) . Mijn dochter betaalt € 27,= per maand, ik betaal € 7,50 per maand. We komen geen van beiden op internet, ook niet na tel. overleg met HN. Nimmer op internet geweest op onze smartphones. We moeten zoeken op de site om een telnr te kunnen vinden van HN. Mailen lukt niet, omdat mijn klacht niet staat in het lijstje van door HN geselecteerde onderwerpen. Het automatisch antwoord van de robot van HN heeft een enorm beperkt aantal vaste onderwerpen, waardoor je enkel algemene antwoorden krijgt, niet afgestemd op een specifieke vraag. Internet werkt nog steeds niet na tel. overleg met HN (u moet uw APN-instellingen voeden met data.dataxs,mobi) Nu moeten we weer een kruistest doen en 3 minuten op de vliegtuigstand zetten, waarna weer het beste netwerk gezocht wordt. Degenen die mij te woord stond adviseerde mij te gaan naar 'hollandsnieuwe maakt het goed'. Ook daat hetzelfde probleem....je kunt wederom niet uitleggen wat het probleem is (je kunt namelijk enkel 2 onderwerpen aanklikken; lange wachttijd en fout bij porteren. Al met al een provider die de indruk wekt heel goedkoop te kunnen zijn doordat ze bewust beloofde diensten niet leveren en klachten daarover ontmoedigt. Kunt u daar iets aan doen ?

Opmerking van de redactie op 18-03-2016
Vervelend dat u hollandsnieuwe moeilijk kunt bereiken. Wellicht is het nog een idee om via https://www.hollandsnieuwe.nl/contact een mail te sturen (hier staan meerdere onderwerpen) of uw probleem uit te leggen via Facebook of Twitter. Voor telefonisch contact kunt u ook met uw eigen nummer bellen naar 1200. Met een ander nummer kunt u bellen naar 0900 0324.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie