Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Grensoverschrijdende sms-jes goedkoper

door Jeanet Woldring 1 reactie

Sms-en vanuit een ander EU-land wordt vanaf 1 juli een stuk goedkoper. Staatssecretaris Frank Heemskerk en collega's van andere EU-landen hebben daarover donderdag een akkoord bereikt. Over mobiel internetten kon men het nog niet eens worden.

Maximumprijs sms 13 cent
Voor de grensoverschrijdende sms-jes komt een prijslimiet van 11 cent exclusief btw, dus 13 cent inclusief btw. Nu kosten ze gemidddeld 29 cent exclusief btw.

Maximumprijs mobiel bellen tot 2013
Verder is besloten om de prijslimiet voor grensoverschrijdende gsm-gesprekken te verlengen tot 2013. De limiet om te bellen naar een Europees land is momenteel ruim 50 cent incl btw. Elk jaar moet de maximumprijs iets omlaag. Zie Vakantiebellen.com voor de exacte tarieven. 

Afronden
Nieuw is ook dat internationale gesprekken niet meer op de minuut naar boven afgerond mogen worden. Met dit slimmigheidje proberen providers de rekening toch hoog te houden. Na dertig seconden moeten de gsm-bedrijven voortaan op de seconde precies afrekenen.

Mobiel internet
Er is nog geen akkoord bereikt over mobiel internetten. Om extreem hoge afrekeningen bij terugkeer uit een ander EU-land te voorkomen,  wil men dat de gebruiker een waarschuwing krijgt zodra die meer dan 50 euro mobiel heeft geïnternet van of naar het buitenland. Alleen als de internetter akkoord is, kan hij verder surfen en mailen op zijn mobieltje of laptop. Hiervoor is vooralsnog geen overeenstemming bereikt.

Zie ook: Maximumprijs sms binnen EU 11 cent op Vakantiebellen.com

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (1)

Geplaatst door: Mike ()

ja leuk, maar de smsjes naar landen buitenn europa zijn 200% tot 700% duurder geworden ! Eerst was Tele2 champion met 0,08 ct goedkoopst nu betaal je min. 50CT en soms via Simyo 75 ct per smsje naar landen buiten europa.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie