Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Lentefrisse deals - goedkope sim only aanbiedingen op een rijtje

door Els Werkman

Een nieuwe lente, een nieuw begin! Check je mobiele abonnement. De kans is groot dat je kunt besparen. En dat is toch altijd mooi meegenomen. We hebben de beste deals op een rijtje gezet, de goedkoopste sim only pakketten en de onbeperkte abonnementen. Kun je mooi jouw voordeel mee doen! In onze vergelijker vind je simpel en snel een goedkoop sim only abonnement dat bij je past.

Gemiddeld 300 minuten en 5 GB per maand 

We maken elk kwartaal dezelfde vergelijking: wat is de goedkoopste (sim only) deal van het moment. Als uitgangspunt nemen we daarbij het gemiddelde verbruik van onze bezoekers. En dat is de afgelopen tijd iets veranderd. We zijn (nog) meer gaan bellen. Was het eind vorig jaar nog 275 per maand, nu bellen we 300 minuten.  Toch een bijzondere ontwikkeling, want het idee was dat we alleen nog maar WhatsAppen en niet meer met elkaar spreken. En dit zijn dat ook nog alleen de minuten die uit een bundel komen, of los betaald worden. Het gaat niet om Facetimen/WhatsApp bellen, die minuten vallen hier buiten.

Wat is er veranderd?

In de afgelopen drie maanden is er meer veranderd. Er zijn acties gestart en gestopt. Begin april heeft Youfone haar sim only's over de kop gegooid en heeft hollandsnieuwe maandcontracten geïntroduceerd. We zien een verschuiving in het aanbod van 5 GB bundels naar 8 GB bundels en er zijn nog steeds acties met aansluitkosten. Daarom is het zeker interessant om even te kijken welke goedkope sim only deals nu het beste passen bij het gemiddelde verbruik van de bezoekers van Bellen.com. Dit is 300 minuten en 5 GB per maand. Benieuwd of jij goedkoper uit kunt zijn?

Goedkope sim only deals onder de loep

Goedkoopste sim only voor een tientje

Bij een gemiddeld maandverbruik van 300 minuten en 5 GB zien we Simpel op de eerste plek staan bij de contracten voor 2 jaar.  Youfone heeft die positie bij de jaarcontracten en Lebara bij de maandcontracten. Vorig kwartaal stond Youfone bij alle drie de looptijden plek één, nu is er dus iets meer variatie. Youfone en Simpel hebben hun 5 GB bundels ingeruild voor 8 GB met min of meer dezelfde prijs. Dus extra internetvoordeel.

 Duur  Sim only  Prijs  Abonnement
(nog te combineren met een toestel)
 Prijs
 2 jaar

 Goedkope sim only deals log Simpel

 Onbeperkt min + 500 sms + 8 GB

 € 10

Logo Youfone (via Mobiel.nl)

 Onbeperkt min / sms + 8 GB

 € 11
 1 jaar

 Logo Youfone

 Onbeperkt min / sms + 8 GB

 € 12

Logo Youfone (via Mobiel.nl)

 Onbeperkt min / sms + 8 GB

 € 12
 1 maand

Logo Lebara
Onbeperkt min / sms + 5 GB

 € 12  tele2.gif
 Onbeperkt min / sms +  7GB
 € 18

Toch een abonnement met een nieuwe telefoon?

De beste deals voor een abonnement + toestel staan in de tweede kolom. Daar heeft Youfone Lebara van de eerste plaats gedrukt. Je betaalt nog wel steeds € 11 per maand voor onbeperkt bellen en 8 GB. Youfone heeft ook het goedkoopste jaarcontract. Voor € 12 krijg je onbeperkt bellen en 8 GB. Wat je precies betaalt ligt aan de telefoon die je hierbij gaat kopen. Maak jouw keuze in de abonnementen vergelijker.

Tele2 is de enige provider met maandcontracten in combinatie met een toestel. Wil je daar na een aantal maanden van af? Dat kan, alleen betaal je dan in één keer het openstaande bedrag voor de telefoon, omdat de afbetalingsregeling komt te vervallen. Op dit moment kun je dit niet via ons bestellen, alleen bij Tele2 zelf.

Onbeperkt - Unlimited

Geen verrassingen? Kies dan voor een abonnement met onbeperkt gebruik. Dit wordt ook wel Unlimited genoemd. Op mobiel internet gelden beperkingen om misbruik te voorkomen. Je krijgt elke dag 5 GB. Alleen bij Budget Mobiel krijg je dagelijks dag 4 GB, tegen een lage snelheid. Alle pakketten zijn gratis aan te vullen met 1 GB per keer. Bij T-Mobile en Tele2 krijg je sinds 19 maart 8 GB per dag. Gratis aan te vullen met 2 GB per keer. We hebben er een Top 5 van gemaakt met de goedkoopste bovenaan:

Onbeperkt maand 12 mnd   24 mnd  eenmalig EU tegoed Gemiddelde
snelheid
 Dagbundel /
 aanvulling
 5G
budget mobiel.gif  € 20  € 20  € 20  € 15  14 GB  5 Mbps  4 GB / 1 GB  nvt
tele2.gif  € 27  € 26  € 25  € 20  21 GB  40 Mbps  8 GB / 2 GB  € 2
 extra per maand
kpn.gif  € 35  € 33,50  € 32,50  € 25  25 GB  20 Mbps  5 GB / 1 GB  Inclusief
t-mobile.gif   n.v.t.  € 36 € 35  € 25  21 GB  60 Mbps  8 GB / 2 GB  Inclusief
vodafone.gif  n.v.t.  € 36  € 35  € 25  25 GB  27.5 Mbps  5 GB / 1 GB  Inclusief

Ander bel- of dataverbruik?

Uiteraard zijn we allemaal verschillend en is zo'n gemiddelde natuurlijk wel erg gemiddeld. Daar hebben wij ook iets voor. In onze  vergelijker kun je zelf jouw (gewenste) verbruik invullen. En aan de (filter)knoppen zitten. In de Sim only abonnementen vergelijker krijg je gratis advies op maat.

Gepubliceerd: donderdag 15 april 2021

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom
Ik ben Els. Sinds 2008 werk ik voor de Bencom Group. Mijn specialisme is telecommunicatie, vandaar dat je mijn naam ziet terugkomen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken. Sinds 2018 ben ik Wft-gediplomeerd Adviseur Zorgverzekeringen zodat ik jou deskundig mag adviseren.

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie