Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Energieleverancier neemt Robin Mobile over

door Jeanet Woldring 1 reactie

robin mobile.jpgDe Nuts Groep neemt mobiele telecomprovider Robin Mobile over van investeringsmaatschappij Ramphastos en oprichter Wilfred Rottier. De aankoop past in de strategie van de energieleverancier om haar producten- en diensten te verbreden. Naast internet, tv en vaste telefonie komt daar nu ook mobiele telefonie bij. Financiële details zijn niet bekendgemaakt. Voor klanten en medewerkers van Robin Mobile zal vooralsnog niets veranderen.

Eerste Sim only aanbieder met 'onbeperkt' 

Robin Mobile is in 2013 opgericht en heeft naam gemaakt door als eerste Sim only aanbieder een ‘onbeperkt’ aanbod te introduceren waarbij je voor een vast bedrag per maand een onbeperkt aantal belminuten, sms’jes en MB’s krijgt. Naar eigen zeggen is Robin Mobile de afgelopen jaren snel gegroeid, mede dankzij de participatie in 2014 van Ramphastos, de investeringsmaatschappij van Marcel Boekhoorn*.

Eerste energieleverancier met mobiele telefonie

De Nuts Groep is in 10 jaar tijd de vierde energieleverancier van Nederland geworden. Het bedrijf bedient met de merken ‘Budget Energie’, ‘NLE’ en het Belgische ‘Elegant’ zo'n 800.000 klanten in de Benelux. De Nuts Groep is gestart als energieleverancier (stroom en gas), maar levert inmiddels ook televisie, internet en vaste telefoniediensten dankzij de overname van NLE. Laatstgenoemde is in 2016 begonnen met het aanbieden van 3-in-1 pakketten o.a. te vergelijken op Totaalwijzer.nl. Door de aankoop van Robin Mobile komt daar nu ook mobiele telefonie bij. 

'Mooie stap' 

Wilfred Rottier, oprichter en CEO van Robin Mobile is er van overtuigd dat deze overname een hele mooie stap is voor zowel de klanten als de medewerkers van Robin Mobile. "Door de voorgenomen uitbreiding van diensten zal Robin Mobile als onderdeel van Nuts Groep haar klanten nog beter van dienst kunnen zijn."

Telecommarkt

Volgens Philip van Wijngaarden, partner bij Ramphastos, komt de verkoop op het juiste moment: "Toen wij begin 2014 de mogelijkheid kregen om te participeren in Robin Mobile zagen we grote kansen. Ramphastos heeft door onder meer de participatie in Telfort* veel kennis over de telecommarkt. Daarbij voelden we ons meteen aangetrokken tot de eigenzinnige en slimme marktbenadering van Robin Mobile." Hij noemt de verkoop aan Nuts Groep 'een logische volgende stap voor Robin Mobile en goed voor alle betrokkenen.'

Caroline Princen, CEO van Nuts Groep, geeft in het persbericht aan dat de acquisitie van Robin Mobile past in de strategie om het aanbod van diensten nog verder te verbreden. Een lage prijs en een no-nonsense aanpak worden belangrijke ingrediënten genoemd  

* Marcel Boekhoorn kocht in 2004 52 procent van de aandelen in Telfort en verkocht de mobiele aanbieder in 2005 voor 980 miljoen aan KPN.
 

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (1)

Geplaatst door: Reinout Boogaard ()

Waarom mag iets onbeperkt genoemd worden als het na 30gb geblokkeerd of zeer vertraagd wordt dat je er niks mee kan. Dat is gewoon beperkt onbeperkt internet 30gb en zorgeloos over je bundel.

Reageren

Navigatie