Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Consumenten weten niet dat roaming goedkoper is

door Jeanet Woldring

Consumenten weten vaak niet dat roaming goedkoper is geworden door de Europese Unie. Dat blijkt  uit onderzoek door Millward Brown, zo schrijft Telecompaper. 

Hoewel het gebruik van de mobiele telefoon binnen de EU goedkoper is geworden, vindt het grootste deel van de 766 respondenten de kosten nog steeds veel te hoog. Vreemdgenoeg geeft de meerderheid aan geen goed inzicht te hebben in de kosten voor bellen en sms'en in het buitenland.

Tweederde zegt bekend te zijn met de regels, maar minder dan de helft kan ze noemen. 17 procent zet de telefoon 'af en toe' aan in het buitenland, 70 procent zet de gsm 'altijd' aan, maar gebruikt deze beperkt en 13 procent belt en sms't 'op dezelfde wijze' als in Nederland.

Verlaging roamingtarieven
Op Vakantiebellen.com staat te lezen dat vanaf 1 juli van dit jaar mobiel bellen in een EU land maximaal 51 cent per minuut per uitgaand gesprek kost en 23 cent per minuut voor inkomende gesprekken. Sms'en kost 13 cent per bericht. Mobiele operators mogen de gesprekstijd niet meer naar boven afronden op de minuut en er geldt geen starttarief. De telco's moeten na een halve minuut op de seconde precies afrekenen wanneer u belt vanuit de EU. En vanaf de eerste seconde voor gesprekken die u ontvangt. Tot 1 juli betaalde u ongeveer een vijfde meer dan de werkelijke tijdsduur van de gemaakte of ontvangen oproepen. In tegenstelling tot eerdere berichten   is voicemail ontvangen nog niet gratis. 

Buiten de EU gelden andere tarieven die u per aanbieder, belvorm en land terug kunt vinden op Vakantiebellen.com. Met de 10 Vakantiebeltips blijft uw belbudget in het buitenland binnen de perken!

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie