Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op bellen.com helpen we jou ook te besparen op je telefoons en abonnementen!
Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

Bij Youfone geen buitenbundelkosten meer

door Jeanet Woldring Leestijd: 4 minuten

Youfone schaft de buitenbundelkosten af voor nationaal dataverbruik. Wie na 1 januari 2015 een abonnement met databundel aanvraagt, heeft de mogelijkheid om een dataplafond in te stellen. Dat kan via MyYoufone. Wanneer je de volledige bundelgrootte hebt bereikt, wordt het internet geblokkeerd tenzij je extra data bijkoopt. Voorheen werd de snelheid geknepen of werden er buitenbundelkosten in rekening gebracht.

Bij een verbruik van ongeveer 80% van de databundel, stuurt Youfone een waarschuwing per sms en een e-mail. Zodra het limiet volledig is bereikt, stuurt de provider wederom een sms en een e-mail om een extra databundel te kopen voor de huidige/resterende maand. Het dataplafond is niet van toepassing op data only voor laptop/tablet.

Let op: wanneer je geen dataplafond activeert, loop je wél kans op buitenbundelkosten. Na het bereiken van de bundelgrootte wordt er bij een verbruik van 50 MB of minder een bedrag van € 2,50 in rekening gebracht. Dit herhaalt zich bij elk meerverbruik boven de 50 MB. Bij een meerverbruik van bijvoorbeeld 95 MB, wordt er € 5 extra in rekening gebracht.

In onderstaande tabel is te zien welke extra bundels bijgekocht kunnen worden.

Extra internet 1 maand 1 jaar/2 jaar Download/upload
 100 MB  €  4,50  €  2,50 14,4 Mbps/ 2 Mbps
 200 MB  €  7,00  €  5,00 14,4 Mbps/ 2 Mbps
 500 MB  €  9,00  €  7,00 14,4 Mbps/ 2 Mbps
 1000 MB  €12,00  €10,00 14,4 Mbps/ 2 Mbps


De extra databundel is geldig tot het einde van de maand. Het is mogelijk meerdere databundels per maand te activeren. Mocht je een databundel bijkopen, dan zal de snelheid direct worden hervat. De kosten voor de bundel worden in rekening gebracht op de factuur van de volgende maand.

Bij bestaande klanten die een abonnement met databundel hebben aangevraagd  tussen 2 juni  en 31 december 2014 is het dataplafond standaard ingesteld. Op het moment dat deze klanten 100% van hun databundel hebben verbruikt, wordt hun snelheid geknepen naar 64 Kbps. Zij ontvangen dus geen kosten buiten de bundel voor nationaal dataverbruik. 

Wie nog eerder klant werd (voor 2 juni 2014), krijgt wel te maken met buitenbundelkosten tenzij je ervoor kiest om je internetbundel te upgraden.

Sim only abonnementen van Youfone vergelijken? Momenteel staat Youfone op de eerste plaats in de TOP 5 goedkoopste sim only abonnementen voor een gemiddelde mobiele beller die 130 minuten per maand belt, 25 smsjes verstuurt en 410 MB data verbruikt.

Geactualiseerd: maandag 5 januari 2015

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.