Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Bereikbaarheid hollandsnieuwe scoort slecht

door Anniek Kruijer 2 reacties

De klantenservice van Hollandsnieuwe krijgt een duimpje naar benedenWie een probleem heeft met hollandsnieuwe moet er rekening mee houden dat de klantenservice tot eind maart slecht bereikbaar is. De provider kampt met een 'combinatie van factoren' die voor onderbezetting bij het callcenter zorgen. Naar eigen zeggen wordt hier hard aan gewerkt. De provider verwacht in week 12 van dit jaar weer op volle kracht te zijn.

Sinds enkele maanden verschijnen er op Bellen.com veel klachten over hollandsnieuwe. De klachten gaan voornamelijk over de slechte bereikbare klantenservice. Klanten klagen dat ze in sommige gevallen meer dan een uur aan de lijn hangen zonder resultaat. Ook de Consumentenbond meldt dat het vanaf december meer dan 100 klachten heeft ontvangen. Andere klachten gaan over niet werkende simkaarten, nummerbehoud, slecht netwerkbereik en het kwijtraken van beltegoed. De bond heeft bij de provider aangedrongen op het oplossen van de problemen. Ook wij hebben contact gezocht met het verzoek te kijken naar de klachten die op Bellen.com gegeven worden en hopen dat dit snel opgepakt gaat worden. 

Volle kracht in maart 2016

De online provider geeft aan bezig te zijn met het verbeteren van de bereikbaarheid van de klantenservice, maar laat weten dat zij pas in de week van 21 maart 2016 weer op volle kracht zijn. Sommige problemen worden volgens hollandsnieuwe veroorzaakt door de samenvoeging van een aantal systemen. Zo kregen klanten een nieuwe simkaart die niet in alle gevallen goed werkte. Daardoor ontving de klantenservice meer telefoontjes dan normaal te verwerken. Hollandsnieuwe was net met een nieuw callcenter in zee gegaan en kampte nog met opstartproblemen. Het aansluiten en aanpassen van abonnementen maakte het fiasco compleet.

Gratis telefoonnummer

Volgens een review op Bellen.com (geplaatst op 7-1-2016) schijnt de provider tijdelijk een gratis nummer beschikbaar te stellen om achterstanden op te lossen. Een andere manier om je vraag of klacht te melden bij de provider is via Twitter en Facebook. Maar ook hier loopt de provider achter op schema. 

Mocht je ook problemen hebben met de bereikbaarheid van telefonische klantenservice of via social media dan raadt de Consumentenbond aan om de klacht ook op Klachtenkompas.nl te plaatsen. De bond zal de klachten blijven monitoren.

Anniek Kruijer

Content marketeer
Anniek Kruijer
Ik ben Anniek, tot januari 2019 medewerker van de Bencom Group. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie.

Reacties (2)

Geplaatst door: marcel taal ()

Met TeleQ altijd 100% bereikbaarheid en geen wachtrijen meer. Werkt goed samen met elke telefonische centrale omdat TeleQ een cloudoplossing is. Geen klachten meer over slechte bereikbaarheid wat vele klanten kan kosten laten wij graag zien wat TeleQ voor het bedrijfsleven kan betekenen.

Geplaatst door: Jan willemsen ()

Hallo mensen,
Ik heb geen hollands nieuwe,
Maar u kunt bij delightmobile 1000 min krijgen, 1000 mb's en 1000 sms.
Dat kost 9,90 euro per mnd.
Ik ben van plan om dat te gaan doen,
En ik heb mensen op mijn school zitten die hollandsnieuwe ook hebben, maar hoor ze er niet over klagen.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie