Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op bellen.com helpen we jou ook te besparen op je telefoons en abonnementen!
Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Wolfgang AT-AS55HD1
Je kunt niet meer dan 3 items toevoegen aan de vergelijking
Zoek abonnement Er zijn geen abonnementen beschikbaar bij dit toestel.

Review Wolfgang AT-AS55HD1

Wil je de Wolfgang AT-AS55HD1 kopen? Vergelijk de prijzen en abonnementen voor de Wolfgang AT-AS55HD1. Bekijk alle aanbiedingen per aanbieder, abonnement, toestelprijs en contractsduur.

 • Besturingssysteem
  Android
 • Schermdiagonaal
  5.5 inch
 • Intern geheugen
  8 GB
 • Werkgeheugen
  1 GB
 • 4G
  Nee
 • 5G
  Nee
 • Selfie camera
  2,0 megapixel
 • Foto camera
  8,0 megapixel
 • Gesprekstijd
  4 uren
 • Standby-tijd
  160 uren
 • Introductie
  3e kwartaal 2014

Review door Edo Post - Het toestel komt uit de doos met een vrij lege versie van Android Kitkat (4.4.2). Naast de standaard Android apps is er maar 1 app geïnstalleerd namelijk; Incrowd. De Wolfgang AT-AS55HD1 is een dual sim toestel, waardoor er dus twee simkaarten in het toestel geplaatst kunnen worden. Dit is uitermate geschikt om een privé en zakelijk nummer in dezelfde telefoon te kunnen gebruiken, of om de goedkoopste samenstelling te kunnen maken. Eén simkaart voor bijvoorbeeld bellen en sms' en en de andere voor datagebruik.

Camera

De camera is iets beter dan je zou verwachten van een toestel in deze prijsklasse. De 8 megapixel camera maakt redelijke foto’s in vergelijking met de iPhone 5S. Links zijn de foto's van de Wolfgang AT-AS55HD1 en rechts die van de iPhone 5S.

Bij het maken van foto’s met minder licht valt het echter wat meer op dat de camera van een iets lagere kwaliteit is. Echter is de camera ten opzichte van zijn voorganger de Wolfgang AT-AS45Q een stuk beter geworden.

Beeld

Het beeldscherm van de AT-AS55HD1 is erg vooruit gegaan ten opzichte van zijn voorganger. Daarnaast is het scherm van een zeer goede kwaliteit gezien de prijs van het toestel. Het scherm is helder en de kleuren komen goed tot hun recht en met een resolutie van 720 x 1280 is het niet alleen een mooi scherm voor alledaags gebruik, maar ook om een leuke film op te kijken. Verder zijn de grafische prestaties van het toestel goed, de schermen lopen soepel in elkaar over en het touch screen reageert direct op aanraking.

Prestaties

Ook als het op rekenkracht aankomt, is het toestel goed bedeeld. Om een vergelijking te maken is het toestel getest met de app PassMark, deze app simuleert heftige situaties en test de prestaties van het toestel in die situaties. De AT-AS55HD1 kwam op een eindcode van 2706. Dit is een flinke vooruitgang ten opzichte van zijn voorganger, die ons ook al verbaasd liet staan met een score van 2582. Het toestel doet dan ook niet onder aan de high end toestellen, zo heeft de Sony Xperia Z een score van 2698.

Ook met de batterij krijg je meer dan waar voor je geld. De lichte batterij van het toestel beschikt over een capaciteit van 2500 mAh, wat in verhouding met de iPhone 5S (1575 mAh) een grote capaciteit is. Bij normaal gebruik is het dan ook geen vraag of je toestel het wel de gehele dag volhoudt. Mocht je onverwachts later thuis komen, dan zal dit niet direct betekenen dat je met een lege telefoon thuis komt.

Geluid

Na alle goede berichten ging ik met volle moed het geluid van de AT-AS55HD1 testen. Dit was echter een tegenvaller. Na de Spotify app te hebben geïnstalleerd en de hoogste kwaliteit ingesteld te hebben heb ik een nummer aangezet. De intro was prima, maar op het moment dat de kern van het nummer begon, kwam er een wat glazig en dof geluid uit de speakers van het toestel, dat er net mee door kan. Vervolgens heb ik mijn oordoppen aangesloten op de AT-AS55HD1. Ik hoorde direct een vreemd geratel, een probleem dat zijn voorganger ook heeft. Helaas viel ook hier het geluid erg tegen, de telefoon genereerde weinig bastonen en ook de hoge tonen waren erg wazig. Het geluid van de kleine speaker (deze wordt gebruikt bij het telefoneren) was echter normaal.

Vormgeving

Het toestel ziet er goed uit, een klein randje tussen het scherm en de rand van het toestel, vergelijkbaar met de Samsung Galaxy S5 en de iPhone 5S. De knoppen aan de zijkant zijn subtiel aanwezig, desondanks goed in te drukken. Ook de home-, terug- en menuknop van het toestel zijn mooi vormgegeven. Er is echter wel een minpunt aan het toestel, de aansluiting van de usb poort is net niet helemaal van het juiste formaat. Dit zorgt er voor dat, als de usb stekker aangesloten is de stekker heen en weer kan bewegen. Dit levert als gevaar op dat de stekker makkelijk kan afbreken in het toestel.

Accessoires

Bij de AT-AS55HD1 zijn een paar accessoires meegeleverd, zo zit er een setje oordoppen bij en een adapter om de bijgeleverde usb kabel te kunnen voorzien van stroom. De adapter verdient geen schoonheidsprijs, hij is groot en lomp. Als hij tussen een paar andere stekkers zou moeten in een stekkerdoos dan kan dit wel eens voor een zeer krappe situatie zorgen, of wellicht niet eens passen. De meegeleverde usb kabel is erg stevig, maar iets aan de korte kant, mocht je nachtkastje te ver van het stopcontact verwijderd zijn dan wordt het al lastig om het toestel daarop neer te leggen. Ten slotte zijn de meegeleverde oordoppen van redelijke kwaliteit. Aangesloten op de AT-AS55HD1 geven ze (net als andere hoofdtelefoons) een glazig geluid, maar aangesloten op een iPhone 5S komen ze redelijk tot hun recht, al is de bas niet fantastisch.

Eindoordeel

Na het toestel een korte tijd gebruikt te hebben, kan ik zeggen dat de prijs/kwaliteit verhouding erg goed is. Als de beste kwaliteit muziek niet een must is dan heb je voor € 199 een goede phablet in handen. De Wolfgang AT-AS55HD1 is exclusief verkrijgbaar bij de ALDI supermarkt.

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.