Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Review en beoordeling Youfone

Om je te helpen bij de keuze voor de mobiele provider die het beste bij jou past, willen wij je zoveel mogelijk informatie over Youfone geven. Twijfel je nog? Lees dan de reviews over Youfone. Is Youfone je huidige mobiele aanbieder en wil je zelf een ervaring en/of review over deze provider plaatsen? Deel deze hier met andere consumenten.

Bekijk

Archief 2018

Onderstaande ervaringen zijn afkomstig uit ons archief. In de tussentijd kan de dienstverlening van Youfone zijn veranderd. Lees hier de nieuwste reviews.

17%
van 104 klanten zou deze provider aanbevelen aan anderen.
5% misschien 78% niet

Klantervaringen

Plaats een ervaring
  • Beoordeling: 1
    • Klachtenafhandeling: 1
    • Klantenservice: 1
    • Facturering: 1
    • Bereik/dekking: 1
    • Bestelproces: 1
    • Prijsstelling: 1
    • Online dienstverlening: 1
    Aanrader? Nee
    Johanne op 28-12-2018 om 17:19
    Beste David van Youphone,

    Dank je wel voor je reactie. Maar ik kan hier niets mee. Je doet geen enkele suggestie (behalve de suggesties die ik al in mijn opmerking maak) en geen tegemoetkoming. Jammer.
    Reacties
    Youfone Webcare op 16-1-2019 om 14:33
    Beste Johanne,

    Bedankt voor je bericht. Vervelend dat je het zo ervaart. Neem voor verdere vragen even contact op met de klantenservice.

    Groet, Luc
  • Beoordeling: 8
    • Bestelproces: 8
    • Facturering: 9
    • Klachtenafhandeling: 8
    • Online dienstverlening: 8
    • Bereik/dekking: 9
    • Klantenservice: 7
    • Prijsstelling: 6
    Aanrader? Ja
    Helaas al meerdere keren wat problemen gehad met rare kosten op de facturen. Echter was de klantenservice altijd vriendelijk en geduldig met in het oplossen en ophelderen. In het meest recente geval van rare kosten ging het om kosten die in rekening gebracht waren voor internetten buiten de EU hoewel ik mijn roaming uit had staan. Volgens de klantenservice had het iets te maken met dat de simkaart toch verbinding maakte. Ik vond dit een beetje een raar verhaal en dit lijkt me niet de bedoeling dat dit kan gebeuren, maar weet niet of dit een algemeen probleem is wat ook bij andere providers voorkomt.
    Al met al is de prijs-kwaliteit verhouding prima en ik ben ook zeer te spreken over de klantenservice ( via de telefoon).
    Pluspunten
    • -Klantenservice
    • -prijs-kwaliteit verhouding
    Verbeterpunten
    • - mail sturen met het advies mijn bundel te verhogen omdat ik vaak tegen mijn limiet zou zitten terwijl dit zelden het geval is.
    Reacties
    Youfone Webcare op 2-1-2019 om 09:06
    Beste Jakob,

    Hartelijk dank voor je bericht en je toelichting.

    Fijn om te horen dat alles weer naar je wens is, we nemen je verbeterpunten mee ter verbetering van onze dienstverlening.

    Met vriendelijke groet,

    Bart
  • Beoordeling: 7
    • Online dienstverlening: 8
    • Prijsstelling: 5
    • Bestelproces: 8
    • Klantenservice: 8
    • Facturering: 8
    • Klachtenafhandeling: 3
    • Bereik/dekking: 8
    Aanrader? Nee
    Johanna op 25-12-2018 om 09:47
    De prijzen voor simonly zijn laag en het hereik is prima. Tot zover tevreden maar....ik had vorige maand maar liefst 38 euro buiten de bundel aan kosten voor data. En dat terwijl ik de app de hele tijd in de gaten heb gehouden. Na bellen met klantenservice bleek dat de app 48 uur achter loopt. Daar heb je dus niets aan. Ongemerkt ga je dus over de databundel heen en daar rekenen ze echt absurd hoge kosten voor. Ja, je kunt een dataplafond instellen voor 59 cent per maand, maar ik vind dat de app gewoon goed zou moeten werken. En ik wil niet bijbetalen voor het instellen van een dataplafond. Ik zou het fair vinden om de extra kosten niet te hieven betalen.
    Verbeterpunten
    • Berere app. Kosten voor buiten bundel gebruik normaal houden.
    Reacties
    Youfone Webcare op 27-12-2018 om 12:37
    Beste Johanna,

    Hartelijk dank voor je review en de toelichting.

    Het verbruik dat we in de applicatie laten zien is geen up-to-date of real-time verbruiksoverzicht maar een indicatie op basis van de informatie die we op dat moment hebben gehad van het KPN netwerk. In sommige gevallen loopt dit 5 minuten achter, in sommige gevallen 48 uur, we geven hierop dan ook geen garantie. De beste optie is om een dataplafond af te sluiten, zo voorkom je alle kosten.

    Met vriendelijke groet,

    Bart
  • Beoordeling: 1
    • Bestelproces: 1
    • Bereik/dekking: 1
    • Facturering: 1
    • Klantenservice: 1
    • Online dienstverlening: 1
    • Klachtenafhandeling: 1
    • Prijsstelling: 1
    Aanrader? Nee
    Zouhair op 21-12-2018 om 23:09
    Mensen aub niet klant worden bij youfone!!! Het zijns grote oplichters!!! Ze maken je blij met een dooie mus !!!!
    Zodra je contract loopt dan heb je te maken met hoge kosten!!! DUS NOGMAALS NIET KLANT WORDEN BIJ HUN. Zij willen jullie lokken door hun aanbiedingen terwijl er een ander verhaal achter zit!

    Pluspunten
    • NIKS!!!!
    Verbeterpunten
    • EERLIJK ZIJN!!! En niet zomaar hoge kosten van maken!!!
    Reacties
    Youfone Webcare op 27-12-2018 om 12:36
    Beste Zouhair,

    Bedankt voor je review.

    Het is bijzonder vervelend om te vernemen dat je een slechte ervaring hebt. Mochten er vragen zijn of verwarring ontstaan zijn, bel even met onze klantenservice dan leggen we alles graag uit.

    Met vriendelijke groet,

    Bart
  • Beoordeling: 2
    • Bereik/dekking: 1
    • Prijsstelling: 7
    • Bestelproces: 1
    • Online dienstverlening: 1
    • Facturering: 1
    • Klantenservice: 1
    • Klachtenafhandeling: 1
    Aanrader? Nee
    het betreft hier een TV internet abonnement en een TV op smartphone/tablet abonnement (waarbij ik probeerde te switchen)
    Ik zal de afsluitende mail hier weergeven die ik vanochtend n Youfone zond (de meegestuurde screenshots als bewijs kunnen hier blijkbaar niet worden afgebeeld; natuurlijk wel meegestuurd naar Youfone)

    Beste medewerker van Youfone die dit leest
    Ik heb deze middag een (vervelend) telefoongesprek gevoerd met iemand van een callcentrum, welk centrum schijnt te werken voor Youfone en waarbij schijnbaar (waarschijnlijk blijkbaar) de medewerkers worden geinstrueerd om de klanten af te poeieren en vooral niet mee te denken met de klant. Je moet daarvoor wel een bepaald type mens zijn om je daarvoor te lenen, maar dat terzijde, zo’n type gozer had ik dus dit keer aan de lijn (soms krijg je wel een medewerker die laat blijken om mee te denken maar zelf vastzit in de Youfone instructies, wat in die gevallen aanmerkelijk sympathieker over komt, maar ook dit terzijde)
    Mij werd vanmiddag door een “gladde” afpoeiermedewerker medegedeeld dat ik een van m’n abonnementen uit een soort coulance het betreffende abonnement “mocht” beeindigen per december; of ik dan voor betreffende abonnement voor de maand december nog moest betalen is mij op dit moment nog niet duidelijk Buitengewoon sick in mijn geval, omdat ik aantoonbaar en bovendien zowel mondeling als per email diverse keren heb aangetoond dat betreffende abonnement al per 24 september was opgezegd, wat overigens nog binnen de 14 dagen van de officiele opzegtermijn viel; op m’n bankafschrift valt te zien dat ik dit betreffende abonnement op 11 september heb afgesloten; daarbij komt nog dat ik vlak voor het officiele opzeggen op 24 september een telefonisch gesprek heb gehad met een medewerker van een (waarschijnlijk) door Youfone ingehuurd callcentrum die mij op de hoogte bracht dat hij kon zien dat ik op 11 september het betreffende abonnement had afgesloten en dat ik nog net op tijd was om het te annuleren; in feite was het trouwens inhoudelijk niet echt een annulering maar een praktische oplossing voor een “overzetting” naar een uitgebreider abonnement dat ik op 21 september had afgesloten, waar de mogelijkheid van het betreffende abonnement dat ik op 24 september heb opgezegd (telwvisie thuis a 14,95 per maand) al in zat; zie ook bijlage van bankafschrift.
    Het is een pertinente leugen, die blijkbaar de medewerkers van het betreffende callcenter geinstrueerd krijgen (door de betreffende emails niet te raadplegen) dat ik niet binnen de 2 weken opzegtermijn (heb op 24 sept opgezegd, zie bijlage) niet dit betreffende abonnement zou hebben geannuleerd.
    Andere bijlages heb ik bijgevoegd om hier een overzicht te hebben van de situatie en om de berekening te ondersteunen hoeveel Youfone van mij gestolen heeft:

    A) 14,95 is mij telefonisch beloofd terug te krijgen, omdat ik uiteindelijk op 1 abonnement terecht ben gekomen, te weten “tv en internet a 19,95 voor de eerste 6 maanden, daarna 41,95 met een jaarcontract lopend vanaf 21 oktober 2018 door een sympathieke medewerker (jazeker, die heb je ook, gelukkig niet allemaal gladde niet luisterende afpoeierende personen, die geoefend zijn in het om de 5 woorden het woord “mijnheer” te papagaaien) ook duidelijk was dat ik dit bedrag redelijkerwijs terug zou krijgen

    B) 24,92 voor betreffende geannuleerde abonnement “tv thuis” vanaf 11 september t/m 31 oktober (beetje stom van Youfone dat er i.p.v. t/m “tot” op de officiele afschrift staat; zie bijlage)

    C) 14,95 voor de maand november

    D) ?? “afwachten” ?? 14,95 voor de maand december

    Nou, reken zelf maar na hoeveel Youfone mij denkt te moeten oplichten. Sick

    Jij, die dit nu leest en ook niets kan doen aan het beleid dat Youfone blijkbaar meent te moeten afdwingen, een hele prettige Kerst toegewenst en een voorspoedig Nieuw Jaar (geldt niet voor jou als je een van die “mijnheer” papagaaiende gladde personen bent; “wie de schoen past trekke hem aan”)
    Ik moet verklappen dat ik woorden die als schelden kunnen worden opgevat, door de regels hier heb achterwege gelaten; in de originele brief heb ik deze moeite niet betracht; meer geestige scheldwoorden overigens geen hard stom gescheld, hoor)
    En dan hebben we het nog niet eens over over de totale onzin waarmee je geconfronteerd wordt. Hiervoor had ik KPN; al een paar maanden opgezegd voordat ik mij bij Youfone wilde aansluiten. Volgens Youfone moet je eerst een maand wachten voordat je aangesloten kan worden, omdat je dan nog niet uitgeschreven zou zijn bij KPN. Ik hen een dagdeel besteed om dit via een KPN winkel na te vragen, inclusief in de winkel een KPN medewerker laten helpen bij het opbellen naar het KPN hoofdkantoor. Dubbel bevestigd in dit geval. Totale onzin ( ik wilde deze 2 lastste woorden eigenlijk in hoofdletters neertypen, maar ik tracht mij aan de regels hier te houden)!
    En bij de “klantenservice” van Youfone houden ze deze onzin maar vol. Zeer frustrerend om (net zoals bij het ontkennen van het eerder genoemde annuleren)
    als een idioot behandeld te worden en geen moment serieus genomen te worden
    Nu de techniek: televisie beeld duidelijk minder scherp dan bij KPN
    Bij het opnemen van een film, mis je altijd de laatste paar minuten; is dus buitengewoon irritant, vooral bij sommige films waarbij in de laatste paar minuten nog een plotwending optreedt
    Pluspunten
    • goedkoop
    Verbeterpunten
    • lees mijn commentaar maar
    Reacties
    Youfone Webcare op 20-12-2018 om 11:53
    Beste Kees,

    Hartelijk dank voor je feedback.

    Het is erg prettig om dankzij je bericht onze klantenservice te kunnen beoordelen en wellicht onderdelen te herzien waar verbetering nodig is. Dit maak je dankzij dit bericht mogelijk, bedankt hiervoor!

    Mijn excuses voor enig ongemak dat je hebt ervaren. Het inhoudelijke antwoord kan ik helaas niet voor je aanpassen.

    Met vriendelijke groet,

    Bart
  • Beoordeling: 1
    • Prijsstelling: 1
    • Bereik/dekking: 1
    • Online dienstverlening: 1
    • Klachtenafhandeling: 1
    • Klantenservice: 1
    • Facturering: 1
    • Bestelproces: 1
    Aanrader? Nee
    A M Hilkhuijsen op 19-12-2018 om 19:33
    Lekker de app vast laten lopen, zodat je denkt genoeg MB's te hebben en vervolgens een woekerprijs rekenen omdat je buiten de bundel zit. OPLICHTERS !! Simkaart in stukken geknipt (benieuwd of ze nu nog rekeningen sturen voor gebruik buiten de bundel) en ik ga actie ondernemen tegen deze criminelen.
    Pluspunten
    • Nee
    Verbeterpunten
    • Lekker failliet gaan.
    Reacties
    Youfone Webcare op 20-12-2018 om 11:47
    Beste meneer/mevrouw Hilkhuijsen,

    Bedankt voor je bericht, jammer om te horen dat je een negatieve ervaring hebt.

    Onze applicatie zal van een update voorzien worden zodra wij informatie vanuit KPN ontvangen, dit is de reden dat je verbruik bij ons achterloopt. Wij laten de applicatie uiteraard niet vast lopen zoals je suggereert, maar als je meer MB's verbruikt dan je bundel heeft, betaal je per MB bij inderdaad. Hoe vervelend ook, dit kun je voorkomen door een dataplafond in te stellen, kies je hier niet voor dan is dit je eigen verantwoordelijkheid.

    Met vriendelijke groet,

    Quinn
  • Beoordeling: 3
    • Bereik/dekking: 2
    • Klachtenafhandeling: 1
    • Prijsstelling: 8
    • Online dienstverlening: 1
    • Bestelproces: 1
    • Klantenservice: 1
    • Facturering: 8
    Aanrader? Nee
    Jessica Methorst op 16-12-2018 om 01:26
    Echt waardeloze klantenservice!
    Mijn abonnement loopt 6 december 2018 af en in oktober gaf ik aan te willen verlengen. Dat kan alleen per 1e van de maand dus per 1 januari 2019. Nu zit ik dus een maand zonder telefoon. Dat is pech, zoek het maar uit. Na lang wachten voor veel geld per minuut eindelijk iemand van de klanten service. Die zelf niets wist en alles aan haar supervisor moest vragen. Heeft me vele euro's gekost en niets opgeleverd. Ik woon in Nederland aan de Duitse grens en heb veel problemen met het bereik.
    Het ergste vind ik het onbegrip en niet de moeite willen nemen er iets aan te willen doen. Echt heel slecht!
    Pluspunten
    • Prijs.
    Verbeterpunten
    • Neem een probleem en een klacht serieus en los het naar tevredenheid op. Een ontevreden klant zal Youfone altijd anderen afraden.
    Reacties
    Youfone Webcare op 20-12-2018 om 11:44
    Beste Jessica,

    Bedankt voor je review.

    Wanneer je de klantenservice belt via je telefoonnummer van Youfone, kun je kosteloos 1200 bellen en zo betaal je niets voor het gesprek. Bel je echter het reguliere nummer dan betaal je enkel het lokale tarief, mocht je dit willen voorkomen stuur dan een e-mail.

    In je toelichting geef je aan dat je abonnement loopt tot 6 december en dat je pas per 1 januari kunt verlengen, dat klopt. Wat echter niet correct is, is de toelichting dat je zonder telefoon zou zitten. Gedurende de periode van 6 december tot aan 1 januari behoud je namelijk gewoon de volle maand het momenteel nog actieve abonnement. Zo zit je dus geen dag zonder telefoon wanneer je op deze manier verlengd.

    Met vriendelijke groet,

    Bart
  • Beoordeling: 5
    • Bestelproces: 4
    • Klachtenafhandeling: 2
    • Prijsstelling: 8
    • Online dienstverlening: 4
    • Bereik/dekking: 6
    • Klantenservice: 4
    • Facturering: 7
    Aanrader? Nee
    Kristel op 10-12-2018 om 21:14
    Via de leuke vriendendienst zou je per aangebrachte klant €10 korting krijgen, dus mijn kids en ouders aangemeld. Krijgen we dus maar 1x €10. Na maanden mailen wordt er nu nog €5 overgemaakt. Wat een sof.....het duurde heel lang en dus nog steeds niet opgelost.
    Pluspunten
    • goedkoop abonnement voor kids met 2Gb die toch niet bellen
    Verbeterpunten
    • Klantenservice! En nastreven wat je belooft
    Reacties
    Youfone Webcare op 14-12-2018 om 15:38
    Beste Kristel,

    Bedankt voor je bericht!
    De korting krijg je 1x per aanmelding. Als je dus 3 verschillende nummers aanmeld, krijg je 3x korting. Mocht je hiervan het overzicht missen, of nog korting moeten krijgen, bel dan even met de klantenservice.

    Groet,
    Bart
  • Beoordeling: 1
    • Online dienstverlening: 1
    • Bereik/dekking: 1
    • Facturering: 1
    • Bestelproces: 1
    • Klantenservice: 1
    • Klachtenafhandeling: 1
    • Prijsstelling: 1
    Aanrader? Nee
    Richard op 5-12-2018 om 15:30
    Als je een IPhone hebt is het verstandig geen abonnement bij Youfone af te sluiten. Ze berekenen de sms activate kosten van FaceTime aan je door. Telkens als je moet aanmelden gebeurt dit.
    Pluspunten
    • Geen
    Verbeterpunten
    • Sms activatie kosten vergoeden.
    Reacties
    Youfone Webcare op 7-12-2018 om 08:53
    Beste Richard,

    Bedankt voor je bericht en je toelichting.
    Wanneer je een sms naar het buitenland stuurt, betaal je hiervoor. De reden van de sms is voor ons niet belangrijk, wanneer het zoals in je voorbeeld een sms naar de buitenlandse server van Apple is, dan berekenen we deze. Je kunt dit in overleg met Apple gewoon laten uitzetten overigens.

    Groet,
    Bart
  • Beoordeling: 8
    • Bestelproces: 10
    • Online dienstverlening: 9
    • Bereik/dekking: 10
    • Klachtenafhandeling: 1
    • Prijsstelling: 10
    • Facturering: 8
    • Klantenservice: 9
    Aanrader? Ja
    Kolster op 5-12-2018 om 01:19
    Doet wat het belooft
    Heb beter internet en sneller dan bij Simyo
    Ook goedkoper en onbeperkt bellen 6gig internet. 4g. Voor 12 euro per maand
    Pluspunten
    • Snelheid en prijs ok
    Reacties
    Youfone Webcare op 7-12-2018 om 08:52
    Beste meneer/mevrouw Kolster,

    Hartelijk dank voor je bericht.
    Fijn om te horen dat alles naar je wens verloopt!

    Groet,
    Bart

Navigatie