Review en beoordeling Youfone

Youfone

Om je te helpen bij de keuze voor de mobiele provider die het beste bij jou past, willen wij je zoveel mogelijk informatie over Youfone geven. Twijfel je nog? Lees dan de reviews over Youfone. Is Youfone je huidige mobiele aanbieder en wil je zelf een ervaring en/of review over deze provider plaatsen? Deel deze hier met andere consumenten.

51% van de klanten zou deze provider aanbevelen aan anderen.
Gebaseerd op 186 ervaringen in de afgelopen 12 maanden.
41% niet
9% misschien
  1. edjekadettje Langer dan 1 jaar klant op 27-5-2017 om 10:25 Reageer
    • *
       
    • *
       
    •  
       
    • *
       
    Al enige tijd klant bij youfone. En in het begin ging dat prima. Helaas sinds de komst van 4g bijna geen bereik meer met mijn 3g abonnement!

    Mijn vrouw heeft een goedkoop telfort abbo en die krijgt gewoon 4g op haar 3g abbo,terwijl mijn zoon en ik h+ of geen bereik hebben .....

    Reden om binnenkort over te stappen met twee abonnementen
    • Beter bereik van 3g en anders 4g aanbieden
    Beoordeling
    6
    • Bereik/dekking:
      1
    • Klantenservice:
      n.v.t.
    • Bestelproces:
      8
    • Online dienstverlening:
      8
    • Facturering:
      6
    • Prijsstelling:
      6
    • Klachtenafhandeling:
      n.v.t.
    Ik zou deze provider aanradenMisschien
  2. Leon Langer dan 1 jaar klant op 26-5-2017 om 10:24 Reageer
    • *
       
    • *
       
    •  
       
    • *
       
    Op zich een prima provider, maar hun verdienmodel zit duidelijk in rekeningen die buiten de bundel raken. Je moet eerst een keer "verrast" worden met een torenhoge rekening voor data, voordat je pas geinformeerd wordt over het blokkeren van gebruik buiten de bundel; dit heeft mij helaas enkele honderden euros gekost, terwijl ik juist bij Youfone zat om geld te besparen.

    Daarnaast zit ik dagelijks in de trein van Utrecht naar Amsterdam, en het bereik daartussen is erg slecht en kan geen telefoongesprekken voeren; het lijkt erop alsof mijn telefoon continu van zendmast verandert. Het is 2017 en dit is de randstad, dit zou geen issue meer mogen zijn.
    • Maandelijks opzegbaar, dus ik kan mijn abonnement snel opzeggen.
    • Standaard kosten buiten de bundel blokkeren, en optioneel buiten bundel toestaan.
    Beoordeling
    4
    • Bereik/dekking:
      2
    • Klantenservice:
      n.v.t.
    • Klachtenafhandeling:
      n.v.t.
    • Facturering:
      6
    • Bestelproces:
      8
    • Online dienstverlening:
      n.v.t.
    • Prijsstelling:
      2
    Ik zou deze provider aanradenNee
    Reacties
    Youfone Webcare op 26-5-2017 om 11:54
    Beste Leon, bedankt voor je feedback! Groet, Lexi
  3. Amber Langer dan 1 jaar klant op 26-5-2017 om 09:47 Reageer
    • *
       
    • *
       
    •  
       
    • *
       
    Ik heb exact dezelfde ervaring als Ans hier twee berichten beneden. Ik was tot voor kort erg tevreden over youfone. Totdat ik 3 maanden in het buitenland was en ze allemaal verzonden smsjes rekenen terwijl ik niets heb verstuurd. Sterker nog, ik kwam erachter dat elke keer als youfone een bericht stuurde van: welkom in Japan etc. Ze met exact diezelfde tijdcode een sms in rekening stellen, het zijn dus de smsjes die zij versturen waar ik voor moet betalen. Met dit bewijs naar de klantenservice gegaan, gezegd dat ze een fout in hun systeem hebben, maar neehoor. Ze doen net alsof het bij mij ligt. Als ik dan zie dat hieronder iemand exact hetzelfde probleem heeft, dan weet je gewoon dat ze je oplichten. Erg vervelend, dus overstappen maar.
    • Lage abonnementskosten
    • Makkelijk overstappen
    • Slechte klantenservice
    Beoordeling
    3
    • Online dienstverlening:
      1
    • Prijsstelling:
      5
    • Klantenservice:
      1
    • Facturering:
      1
    • Bereik/dekking:
      6
    • Klachtenafhandeling:
      1
    • Bestelproces:
      8
    Ik zou deze provider aanradenNee
    Reacties
    Youfone Webcare op 26-5-2017 om 11:55
    Beste Amber, ik zou dit graag verder voor je onderzoeken. Kun je toch nog even een mailtje sturen naar onze klantenservice? Dan kunnen wij het voor je oppakken. Ik heb hier namelijk helaas niet je gegevens tot mijn beschikking. Groet, Lexi
  4. Reinoud Langer dan 1 jaar klant op 21-5-2017 om 19:38 Reageer
    • *
       
    • *
       
    •  
       
    • *
       
    Zeer dure buitenbundel kosten en bij ophogen databundel trekken ze actiekortingen in. Buitenland bundel van Youfone is gewoon nutteloze service die ervoor zorgt dat je nog meer betaald dan zonder buitenland bundel. Nog 9 maand zuchten en dan kunnen we naar Simpel.nl
    Beoordeling
    4
    • Bereik/dekking:
      7
    • Klachtenafhandeling:
      1
    • Prijsstelling:
      1
    • Facturering:
      5
    • Bestelproces:
      5
    • Klantenservice:
      3
    • Online dienstverlening:
      5
    Ik zou deze provider aanradenNee
    Reacties
    Youfone Webcare op 26-5-2017 om 11:57
    Beste Reinoud, ik raad je aan om een dataplafond te activeren om kosten buiten je bundel helemaal te voorkomen. Hopelijk is dit voor jou een oplossing. Groet, Lexi
  5. Ans Langer dan 1 jaar klant op 21-5-2017 om 09:50 Reageer
    • *
       
    • *
       
    •  
       
    • *
       
    Ik ben ruim een jaar klant bij Youfone en was altijd dik tevreden, totdat ik een weekje op vakanatie ging naar het buitenland en ik ineens extra kosten zag voor 31 SMS'jes die ik versiird zou hebben. Nou 1 ding is zeker: ik heb geen enkele SMS verstuurd want ik had wifi en SMS nooit, zeker niet ik het buitenland voor €1,25 per SMS. Dus de klantenservice een bericht gestuurd. Komt er een vaag verhaal dat als je een SMS verstuurd er bij KPN een service is die het versturen steeds blijft proberen (72 uur lang) en er dus 31 keer voor mij geprobeerd is de SMS (die ik dus helemaal niet verstuurd heb) te bezorgen. Ik weer een bericht terug gestuurd naar de klantenservice DAT IK HELEMAAL GEEN SM VERSTUURD HEB, dat hun verhaal dus niet klopt en dat ik mijn geld voor deze "service" terug wil. Krijg ik als antwoord dat er in het vorige bericht duidelijk is aangegeven hoe dit komt en er dus geen geld terugbetaald kan worden.
    Wat een bullshit zeg. Standaard antwoorden waar ik dus niks aan heb. Er wordt gewoon niet eens naar jouw verhaal geluisterd.
    • Stop met onzin verhalenen luister naar de klant en zoek naar een oplossing.
    Beoordeling
    1
    • Prijsstelling:
      n.v.t.
    • Online dienstverlening:
      1
    • Bestelproces:
      n.v.t.
    • Facturering:
      2
    • Bereik/dekking:
      n.v.t.
    • Klantenservice:
      1
    • Klachtenafhandeling:
      1
    Ik zou deze provider aanradenNee
    Reacties
    Youfone Webcare op 26-5-2017 om 11:58
    Beste Ans, ik zou dit graag verder voor je onderzoeken. Kun je toch nog even een mailtje sturen naar onze klantenservice? Dan kunnen wij het voor je oppakken. Ik heb hier namelijk helaas niet je gegevens tot mijn beschikking. Groet, Lexi
  6. A Minder dan 1 jaar klant op 20-5-2017 om 22:28 Reageer
    • *
       
    • *
       
    •  
       
    • *
       
    Ik ben 2 maanden geleden overgestapt naar youphone. Na 1 week had ik al enorme spijt. Ze zegge gebruik te maken van kpn netwerk, maar dat betwijfel ik ten zeerste. De eerste week al tig telefoontjes gemist omdat ik geen bereik had??? Ik woon er al v.C. 10 jaar en al diverse abb. gehad waaronder kpn en Telfort. Hierbij nooit problemen gehad met bereikbaarheid!!! Dit probleem bleef zich voor doen. Bericht naar youphone gestuurd via de app. Hierop gewoon geen eens reactie gehad. Gelukkig had ik n ooi et direct een jaarcontract afgesloten en kan ik er gelukkig binnen 1 maand vanaf!!!! En ik woon trouwens gewoon in de randstad 😉 Ik zou 3 keer nadenken voordat je overstapt naar youphone!!!
    • Geen
    • Bereikbaarheid
    • Klantenservice
    • Verbinding
    Beoordeling
    4
    • Prijsstelling:
      6
    • Klachtenafhandeling:
      n.v.t.
    • Online dienstverlening:
      n.v.t.
    • Bestelproces:
      n.v.t.
    • Facturering:
      6
    • Bereik/dekking:
      1
    • Klantenservice:
      1
    Ik zou deze provider aanradenNee
    Reacties
    Youfone Webcare op 26-5-2017 om 11:59
    Hi, vervelend om te horen. Wij maken wel degelijk gebruik van het KPN netwerk. Als je geen reactie hebt gekregen op je berichtje, hebben wij deze mogelijk niet ontvangen, heb je hier wel een bevestiging van ontvangen? Neem graag nogmaals even contact met ons op. Groet, Lexi
  7. L Minder dan 1 jaar klant op 18-5-2017 om 15:36 Reageer
    • *
       
    • *
       
    •  
       
    • *
       
    Via de leuke vrienden actie een aanbod geaccepteerd om een klant te worden van ze, maar bij benadering krijg ik de korting gewoon niet, iets met een foute code ofzo..
    na overleg toch nog 50% gekregen, fair enough...
    • Korting
    • 50% korting
    Beoordeling
    8
    • Prijsstelling:
      10
    • Bereik/dekking:
      7
    • Online dienstverlening:
      8
    • Facturering:
      7
    • Klachtenafhandeling:
      7
    • Bestelproces:
      7
    • Klantenservice:
      9
    Ik zou deze provider aanradenJa
    Reacties
    Youfone Webcare op 26-5-2017 om 12:03
    Beste, mogelijk was het niet gelukt om de juiste actielink gebruiken tijdens het afsluiten van het abonnement. Fijn om te horen dat er toch een oplossing is geboden! Groet, Lexi
  8. A.H Langer dan 1 jaar klant op 15-5-2017 om 16:24 Reageer
    • *
       
    • *
       
    •  
       
    • *
       
    Wij zijn al heel lang klant en betalen de hoofd prijs voor onze tel verbinding , wat bleek het kon veel goedkoper by de zelfde provider.
    Maar neen daar wil youfone niet aan mee werken .
    Ondanks het feit dat wij helemaal geen contact meer hebben , wil men ons het voordeel niet doen toekomen .
    Je wordt gedwongen om een kort lopend contract te sluiten , en je oude overeenkomst op te zeggen .
    Nou dan maar gelijk helemaal weg , ze zij vergeten dat door die trouwe klant de groei van youfone mogelijk is gemaakt .
    En bedankt youfone voor het melken al die jaren .
    • luisteren naar de klant zou kunnen helpen de vaste klant te behouden , maar neen youfone gaat voor de korte baan politiek weg gooi maatschappij .
    • Een computer system voor youfone dat doet wat klanten van youfone aangeboden word ook daadwerkelijk kan verwerken .
    • Dan krijg je niet van die domme opmerkingen van dat pikt de computer niet .
    Beoordeling
    4
    • Prijsstelling:
      5
    • Bestelproces:
      n.v.t.
    • Online dienstverlening:
      5
    • Klachtenafhandeling:
      1
    • Facturering:
      5
    • Klantenservice:
      1
    • Bereik/dekking:
      8
    Ik zou deze provider aanradenNee
    Reacties
    Youfone Webcare op 19-5-2017 om 12:09
    Beste meneer/mevrouw, wat vervelend om te horen dat je zo ontevreden bent. Ik hoop eigenlijk wel dat ik je kan verder helpen, helaas beschik ik hier alleen niet over je gegevens. Kun je toch nog een keer contact opnemen met de klantenservice hierover? Groet, Lexi
  9. Lex Minder dan 1 jaar klant op 14-5-2017 om 07:34 Reageer
    • *
       
    • *
       
    •  
       
    • *
       
    Hallo, mijn naam is Lex.

    Voor mijn werk als humanitair hulpverlener in conflictgebieden zit ik meerdere maanden per jaar in het buitenland. Dit is de reden dat ik voor een goedkoop abonnement heb gekozen, waarbij Youfone als voordeligste naar voren kwam. Ik gebruik meer dan de helft van het jaar mijn telefoon niet. Na bestellen was de simkaart zeer snel in huis en alles werkte naar behoren. Tot zover zeer tevreden.

    Na de eerste maand kreeg ik een extra rekening van 65,- euro data buiten de bundel. Enige irritatie, maar ja, ik had zelf mijn plafond niet geactiveerd. Wel jammer dat je dat zelf online moet doen en geen berichtje krijgt als je de limiet hebt bereikt.

    Dus toen ik zag hoe je alles online in de hand kunt houden, heb ik meteen het dataplafond geactiveerd op een mooie overzichtelijke persoonlijke pagina. Hier zag ik ook dat je per maand je bundel kunt aanpassen. Dat leek me erg handig, dus heb ik voor de 2e maand mijn bundel aangepast naar het maximale 10GB, want ik zou met mijn Canadese vriendin een rondje Nederland rijden om alle toeristische attracties te bezoeken. Handig dus voor Maps en andere informatie. Zo gepiept en het werkte als een trein.

    De maand erop (deze maand) zou ik vertrekken naar Ethiopië, en daar ben ik nu. Dus ik wilde mijn bundel terugzetten naar de minimale 1GB, waarop ik mijn abonnement in de eerste instantie had afgesloten. Dit bleek echter niet mogelijk. Na mailcontact met de klantenservice (overigens zeer snel antwoord) blijkt dat je alleen omhoog kunt bijstellen en niet omlaag. Wederom irritatie.

    Dan maar opzeggen dacht ik… Iedereen kent immers de reclame slogan “iedere maand opzegbaar” van dat vervelende typetje van Ruben Nicolai. Weer snel antwoord, maar wederom een teleurstelling. “Sorry mijnheer, we kunnen niets voor u doen”. Dit ging blijkbaar over een ander soort abonnement.

    Kortom, Youfone doet vermoeden dat het allemaal lekker goedkoop, gemakkelijk en klantvriendelijk is, maar ondertussen krijg je als het fout gaat als antwoord:’” Jammer joh..” Het kan zeker geschikt voor je zijn, maar let heel goed op!

    Gegroet.
    • Snelle levering
    • Goed netwerk
    • Prijs
    • Bundel alleen omhoog aan te passen
    • Plafond niet ingesteld bij eerste gebruik
    • Klantenservice komt niet met oplossingen
    • Niet per maand opzegbaar
    Beoordeling
    6
    • Bereik/dekking:
      8
    • Facturering:
      6
    • Bestelproces:
      9
    • Prijsstelling:
      7
    • Klachtenafhandeling:
      3
    • Online dienstverlening:
      4
    • Klantenservice:
      4
    Ik zou deze provider aanradenNee
    Reacties
    R. Vijfvinkel op 18-5-2017 om 09:45
    Als jij als klant een maand opzegbaar abbonement afsluit heb je 1 maand opzeg termijn voordat de nieuwe maand ingaat, of youfone dat nou wil of niet dit is een wet. Lijkt me erg stug dat Youfone zich daar niet van wakker ligt. Anders zou ik graag wat legale trucjes uithalen op youfone leeg te kloppen tot mijn zak via de wet. Wat mij alsnog stug dat Youfone die regeltjes niet zou begrijpen.
  10. Arno Zuijdam Minder dan 1 jaar klant op 13-5-2017 om 01:54 Reageer
    • *
       
    • *
       
    •  
       
    • *
       
    Ik ben nog maar kort abonnee bij youfone maar wat ik al weet is o.a.:

    - De simcard registreert mijn dure Chinese toestel (een soort Samsung Note) niet op het KPN netwerk maar een oude LG G3 wel. Beetje vreemd en voor mij probleem. (ik heb wel data maar geen 3G voor bellen+SMS, ik betaal dus half voor iets wat niet werkt en wil daar graag even over in gesprek met youfone).

    - De overstap via de website van youfone (vanaf Tele2) verliep 100% netjes en vlekkeloos!

    - Youfone heeft vooraf diverse keren gewaarschuwd een bel / data plafond in te stellen tegen onverwacht hoge kosten.

    - Een jaar abbo of een maand abbo verschillen nauwelijks in prijs en dat doet youfone heel goed. Je kunt dus altijd vrijblijvend een poging doen met youfone. Goed voor het vertrouwen van de klant en voor de motivatie van youfone medewerkers. Voor mij is dit reden 1 dat ik voor youfone heb gekozen.

    - Het netwerk is KPN maar de kwaliteit is evenredig de lage prijs ook minder dan KPN. Toch is de dekking redelijk goed hoor, ik heb nog maar 1x een dekking is probleem gehad en dat was in een uithoek van Nederland. Dit is reden 3 dat ik voor Youfone heb gekozen.

    - Reden 2 dat ik voor youfone koos is dat youfone tot de prijsvechters behoort (o.a. Youfone, Simpel, Simyo, Ben, etc.) maar geen slechte naam heeft inzake wettelijke verplichtingen naar de klant, contractvoorwaarden, fatsoen, prijzen en kwaliteit van het product).

    * Beste lezer, als een telecom aanbieder de faciliteiten van een goede netwerkbeheerder huurt (KPN, Vodafone / O2, T-Mobile of Tele2 4G) betekent dat nog niet dezelfde kwaliteit. Dat hangt ook af van bandbreedte, capaciteit en dekking. En die is niet bij elke prijsvechter hetzelfde...

    Volgens mij doet Youfone dat echt niet zo slecht. En als dat zo blijft en Youfone mij serieus helpt mijn nieuwe Chinees geregistreerd te krijgen, dan blijf ik dus nog wel 'even' bij deze club zitten :-)
    • * Soepele overstap procedure met heldere berichtgeving vooraf en eerlijke boodschappen
    • * Lage abbo kosten ook bij 1 maand opzegtermijn
    • * Handig belplafond via app tegen onverwacht hoge kosten
    • * Korting bij bekende winkelketens als abonnee van youfone
    • * Premie korting voor aanleveren van nieuwe abonnees.
    • * Goedkoop of gratis onderling mobiel bellen
    • De facturatie is niet overzichtelijk en aan de andere reacties te zien gaat het nog wel eens fout ook.
    • Maak het simpeler en duidelijker en kom dus niet met rekenformules. Dat snappen veel mensen niet. Alleen plus, min en minuten x tarief gebruiken. Niet met deel formules komen. Houd het simpel (nee wel youfone... nou ja, u snapt mij wel) :-)
    Beoordeling
    7
    • Klantenservice:
      6
    • Facturering:
      4
    • Bereik/dekking:
      8
    • Bestelproces:
      10
    • Online dienstverlening:
      10
    • Prijsstelling:
      8
    • Klachtenafhandeling:
      6
    Ik zou deze provider aanradenJa
    Reacties
    Youfone Webcare op 19-5-2017 om 12:08
    Beste Arno, bedankt voor je uitgebreide en duidelijke feedback! Hier kunnen wij zeker wat mee! Groet, Lexi
Laad meer ervaringen
Terug naar boven