Review en beoordeling Youfone

Youfone

Om je te helpen bij de keuze voor de mobiele provider die het beste bij jou past, willen wij je zoveel mogelijk informatie over Youfone geven. Twijfel je nog? Lees dan de reviews over Youfone. Is Youfone je huidige mobiele aanbieder en wil je zelf een ervaring en/of review over deze provider plaatsen? Deel deze hier met andere consumenten.

49% van de klanten zou deze provider aanbevelen aan anderen.
Gebaseerd op 174 ervaringen in de afgelopen 12 maanden.
43% niet
8% misschien
  1. Henk van Til Minder dan 1 jaar klant op 21-7-2017 om 22:22 Reageer
    • *
       
    • *
       
    •  
       
    • *
       
    Heb een spotgoedkoop maandelijks opzegbaar abonnement van €8,50 met 125 belminuten en 1250MB data. Bereik is OK, facturering duidelijk, geen klachten.
    • Prijs.
    Beoordeling
    10
    • Facturering:
      9
    • Online dienstverlening:
      n.v.t.
    • Klachtenafhandeling:
      n.v.t.
    • Klantenservice:
      n.v.t.
    • Bestelproces:
      9
    • Bereik/dekking:
      10
    • Prijsstelling:
      10
    Ik zou deze provider aanradenJa
  2. H. Hobbel Minder dan 1 jaar klant op 19-7-2017 om 09:20 Reageer
    • *
       
    • *
       
    •  
       
    • *
       
    Ik had een abonnement voor een jaar afgesloten. Zie ik achteraf dat het voor twee jaar is. Ik kreeg 5 euro pakket korting.
    Doordat ik slecht bereik heb ben ik overgegaan naar 4g. Dit kostte mij 1 euro meer. Krijg ik de afrekening en wat denk je, de pakket korting is hiermee vervallen en ik moet gelijk 21 euro gaan betalen terwijl er duidelijk stond dat ik op €16 per maand uit zou komen. Ik heb gisteren 30 minuten gewacht op een medewerker en vandaag opnieuw geprobeerd. Ik kan mijn abonnement niet meer terug draaien. Ik vind dit een slechte zaak.
    Ik ga hier ook weg als de twee jaar om zijn
    Beoordeling
    3
    • Klantenservice:
      1
    • Facturering:
      7
    • Online dienstverlening:
      3
    • Bestelproces:
      n.v.t.
    • Bereik/dekking:
      1
    • Klachtenafhandeling:
      1
    • Prijsstelling:
      5
    Ik zou deze provider aanradenNee
  3. Anoniem Minder dan 1 jaar klant op 17-7-2017 om 20:06 Reageer
    • *
       
    • *
       
    •  
       
    • *
       
    Zeer klant onvriendelijk. balplafond instellen vanaf 10 euro bovenop je abonnement van 4 euro per maand is al belachelijk. Notificaties van limiet bereikt komen te laat. buiten bundel wordt dan toch in rekening gebracht. Geen communicatie of vaag, geen antwoorden of gedeeltelijk. belachelijk hoe ze klanten behandelen en uiteindelijk sluiten ze het nummer van een kind af terwijl ze zelf niet duidelijk en op tijd reageren. dreigen met Buitengerechtelijke kosten en incasso. als ik zeg het niet te begrijpen krijg ik antwoord dat ze duidelijke gereageerd hebben. Als ze beloven dat met management wordt besproken, krijg ik volgende dag bericht dat ik geen ander antwoord meer mag verwachten. Geen duidelijke definities op de site, zoeken naar buiten bundel kosten. toch factureren van buiten bundel kosten. geen klachtenregeling geformuleerd in algemene voorwaarden en ga zo maar door. ik vind het allemaal dubieus en zeebeer klantonvriendelijk ver van wegblijven.
    • snel abonnement afsluiten
    • "klantenservice"
    • er zijn geen duidelijke definities
    • toch onverwachte kosten bij belplaford
    • geen max op je bundel maar vanaf 10 euro extra 'belplafond, waarvan toch kosten in rekening worden gebracht
    • erg misleidend
    • belabberde klantenservice die je slag in de rondte laat communiceren
    Beoordeling
    2
    • Klachtenafhandeling:
      1
    • Bestelproces:
      7
    • Online dienstverlening:
      1
    • Bereik/dekking:
      5
    • Klantenservice:
      1
    • Facturering:
      1
    • Prijsstelling:
      1
    Ik zou deze provider aanradenMisschien
  4. Gorrisma Langer dan 1 jaar klant op 17-7-2017 om 16:16 Reageer
    • *
       
    • *
       
    •  
       
    • *
       
    Na een tijdje gewacht te hebben aan de telefoon, niet mals lang, heb ik eindelijk iemand gesproken die het opgelost heeft. Had storing op mijn toestel en met 2 minuten kon ik weer bellen. Ben tevreden!
    • - Snelle service bij fouten
    • - Wachtrij
    Beoordeling
    9
    • Klachtenafhandeling:
      9
    • Facturering:
      9
    • Bereik/dekking:
      10
    • Bestelproces:
      10
    • Online dienstverlening:
      7
    • Prijsstelling:
      8
    • Klantenservice:
      10
    Ik zou deze provider aanradenMisschien
  5. F. Veenstra Langer dan 1 jaar klant op 15-7-2017 om 15:17 Reageer
    • *
       
    • *
       
    •  
       
    • *
       
    Ik zit nu bijna 2 jaar bij Youfone, maar ik heb eigenlijk alleen nog maar problemen gehad. Ik wil elke klant van Youfone aanraden om de facturering in de gaten te houden, want ze berekenen van alles om zo iets te kunnen verdienen aan hun goedkope bundels.

    Allereerst werden mijn belminuten niet goed berekend, dit ging namelijk maal 2. Toen ik hier over contact op nam kon dit echt niet, en dit lag vast aan mij.....maar toch was het sindsdien over en werd alles correct berekend.

    Ook worden er, terwijl mijn telefoon op een wifi netwerk zit, regelmatig onnodige kbs/mbs berekend, zowel overdag als midden in de nacht als ik lig te slapen.....maar ook dat ligt niet aan Youfone, maar aan mijn wifi netwerk of telefoon. En waar ik mij druk om maak als ik toch niet mijn volledige bundel verbruik. Tja, het gaat mij er om dat er eerlijk verbruik gemeten wordt, en dat gebeurt bij Youfone absoluut niet.

    Toppunt was een onterecht gemeten verbruik van 0,10 mb in het buitenland, waardoor ik 2 euro voor EU bundel moest betalen. Die dag had ik mobiel internet in het buitenland uit staan......Ik kon 1 euro terug krijgen ter compensatie en daar kon ik het mee doen....

    Eind september eindigt dan eindelijk mijn contract, en ik kan niet wachten om weg te gaan. Youfone mag dan duidelijk de goedkoopste zijn in vergelijking met de concurrentie, maar ik betaal dan liever wat meer bij een provider die zich wel aan de regels houdt en waar ik niet elke maand mijn factuur hoef te controleren.
    • goedkope bundels
    • goed netwerk
    • facturering
    • service
    • juist verbruik meten
    Beoordeling
    6
    • Prijsstelling:
      10
    • Bestelproces:
      8
    • Bereik/dekking:
      10
    • Klantenservice:
      4
    • Facturering:
      2
    • Klachtenafhandeling:
      2
    • Online dienstverlening:
      6
    Ik zou deze provider aanradenMisschien
  6. Bob Klant geweest op 14-7-2017 om 10:58 Reageer
    • *
       
    • *
       
    •  
       
    • *
       
    Een rekening van ruim 150 euro terwijl er niets anders is gebeld/internet dan anders. Youfone weigert inzage te geven waar die kosten vandaan komen. Ik ga dit weekend aangifte doen van oplichting en zal dan hopelijk via de politie inzage krijgen waar deze kosten vandaan komen. Meteen opgezegd,gelukkig een sim only die maandelijks opzegbaar is.
    • Nvt
    • Gewoon factureren wat daadwerkelijk verbruikt wordt.
    Beoordeling
    2
    • Prijsstelling:
      3
    • Klachtenafhandeling:
      1
    • Klantenservice:
      1
    • Online dienstverlening:
      1
    • Bestelproces:
      3
    • Facturering:
      1
    • Bereik/dekking:
      3
    Ik zou deze provider aanradenMisschien
  7. Marco Jansen Minder dan 1 jaar klant op 13-7-2017 om 13:35 Reageer
    • *
       
    • *
       
    •  
       
    • *
       
    Youfone is 1 van de weinige providers die niet de gedragscode transparantie mobiel datagebruik van de overheid ondertekend. Dit houdt in dat de gebruiker niet wordt ingelicht bij het benaderen van de limiet van de databundel. Als er vergeten wordt om de Wi-Fi aan te zetten kan dit resulteren in torenhoge rekeningen. In mijn geval meer dan € 600,-. Aangezien ik dit niet in 1x kan betalen heb ik daar een betalingsregeling voor aangevraagd. De eerste betaling heb ik dan ook netjes gedaan op 29 juni. Alleen youfone houdt zich niet aan de afspraken. Gevolg is dat mijn simkaart nu sinds 4 juli onterecht is afgesloten en ik zelfs mijn voicemails niet kan afluisteren. Ik heb ze uitgelegd dat ik ME achtige klachten heb en allerlei diagnostische onderzoeken heb lopen en dat ik hiervoor bereikbaar moet zijn. Maar dat lijkt ze allemaal niets te deren, terwijl de gevolgen voor mij gigantisch zijn. Elke dag ben ik bezig met e-mails waar ik 9 van de 10x niet eens antwoord op krijg. De energie die ik hier aan kwijt ben resulteert er vanwege mijn gezondheidsklachten in dat ik de rest van de dag op bed lig en niks meer kan. Daarnaast heb ik allerlei extra kosten moeten maken zoals een telefoon met 2 simkaarten, prepaid simkaart van een ander bedrijf, extra belkosten enz enz. Per 1 augustus stap ik dan ook over naar een nette provider. Want dit hele gedoe met youfone... Ik ben bang dat dit op een rechtszaak gaat uitdraaien. Kortom ik heb nog nooit een bedrijf of publieke instelling meegemaakt met zo'n slechte service. Ze krijgen een hele hele dikke onvoldoende.
    • Geen
    • Onderteken de gedragscode transparantie mobiel datagebruik en implementeer dit binnen de organisatie.
    • Houd je aan de afspraken die je met je klanten maakt.
    • Maak niet te pas en onpas gebruik van een zwaar pressiemiddel als het blokkeren van een simkaart, zeker wanneer daar absoluut geen reden toe is.
    • Zorg dat er snel en adequaat wordt gereageerd op e-mails.
    • Geef antwoord op vragen van klanten.
    • En als je een fout maakt, zorg dan dat deze binnen 24u wordt hersteld en biedt je excuses aan!
    Beoordeling
    2
    • Klantenservice:
      1
    • Facturering:
      1
    • Klachtenafhandeling:
      1
    • Prijsstelling:
      1
    • Bereik/dekking:
      5
    • Bestelproces:
      5
    • Online dienstverlening:
      1
    Ik zou deze provider aanradenMisschien
  8. K #-1# op 13-7-2017 om 11:52 Reageer
    • *
       
    • *
       
    •  
       
    • *
       
    Eind juni heb ik een sim only abonnement aangevraagd. Er is veel misgegaan doordat ze mijn mailadres verkeerd hadden ingevoerd. Vervolgens moest ik 20 minuten lang bellen al €0.35 per minuut om dat recht te zetten. Zowel telefonisch als schriftelijk heb ik aangegeven dat ik geen opzegtermijn heb bij Vodafone omdat ik thuis geen bereik heb via hun netwerk. Portering van mijn nummer kon per direct; zo had Vodafone toegezegd en intern vastgelegd. Toch krijg ik de portering datum van eind juli. Vodafone beweerde bij hoog en laag dat Youfone de verkeerde aanvraag had ingediend en mijn nummer kon direct worden overgenomen. Na veel mail-verkeer (tot grote frustratie van mij omdat ik ondertussen thuis niet bereikbaar ben) volhardde Youfone dat de fout bij Vodafone ligt. Ondanks mijn verzoek (en die van Vodafone) om verder geen actie te ondernemen (inmiddels waren er twee weken voorbij) heeft Youfone opnieuw een verkeerde portering aanvraag ingediend. wie schets mijn verbijstering als Youfone mij in eens laat weten dat er een nieuwe datum is vastgesteld voor portering op 11 augustus! Midden in mijn vakantie in het buitenland. In mijn grote frustratie heb ik mij per mail afgevraagd of ik klant wilde worden van zo'n bedrijf. Vervolgens hebben ze mijn contract beëindigd zonder enige vorm van communicatie.
    • Lage prijs. De vraag is of het de frustratie waard is waar je vervolgens op wordt getrakteerd.
    • Deskundigheid. Communicatie met klanten. Reactietermijn. Kwaliteit dienstverlening.
    Beoordeling
    2
    • Prijsstelling:
      8
    • Facturering:
      n.v.t.
    • Klantenservice:
      1
    • Online dienstverlening:
      1
    • Klachtenafhandeling:
      1
    • Bereik/dekking:
      n.v.t.
    • Bestelproces:
      1
    Ik zou deze provider aanradenMisschien
  9. B. Schouten Minder dan 1 jaar klant op 10-7-2017 om 08:53 Reageer
    • *
       
    • *
       
    •  
       
    • *
       
    Mijn zusje zit nu een paar maanden bij Youfone en krijgt ineens een rekening van €109,- omdat ze teveel mb's verbruikt heeft. Wij alles uitzoeken, 5 uur 'S nachts aantal keer 50mb. Tijdens dr werk, wanneer de telefoon in d'r kluisje ligt op vliegtuigstand, weer 50mb. En ga zo maar door. Klantenservice al een aantal keer gesproken, zouden er wat aan gaan doen en ze zou een mail krijgen. Nog steeds niks gehad, en d'r abonnement is geblokkeerd omdat we weigeren dit bedrag te betalen!

    Wat een service!
    Beoordeling
    2
    • Prijsstelling:
      7
    • Online dienstverlening:
      n.v.t.
    • Bestelproces:
      n.v.t.
    • Klantenservice:
      1
    • Klachtenafhandeling:
      1
    • Bereik/dekking:
      n.v.t.
    • Facturering:
      1
    Ik zou deze provider aanradenMisschien
  10. Dirk Jan Langer dan 1 jaar klant op 2-7-2017 om 22:17 Reageer
    • *
       
    • *
       
    •  
       
    • *
       
    Provider met een goedkoop basic pakket voor bellen en internetten. Helaas worden bestaande klanten niet gewaardeerd. Zit zelf al 3 jaar bij Youfone. Kreeg ooit dus een simkaart van het oudere type (dus zonder Nanosimkaart) Toen ik vervolgens een paar maanden geleden een nieuwe simkaart nodig had voor een nieuwe telefoon moest ik 15 euro extra betalen voor de Nanosimkaart optie. Beetje jammer.
    • Goedkoop, goed bereik op KPN netwerk, goed overzicht in lopende kosten
    • Niet heel klantvriendelijk
    • late melding als je bundel opraakt.
    Beoordeling
    7
    • Klantenservice:
      5
    • Facturering:
      8
    • Online dienstverlening:
      8
    • Klachtenafhandeling:
      1
    • Bereik/dekking:
      10
    • Bestelproces:
      8
    • Prijsstelling:
      8
    Ik zou deze provider aanradenMisschien
    Reacties
    Youfone Webcare op 4-7-2017 om 13:26
    Beste Dirk Jan, dat is vervelend om te horen. Kun je anders nog een keer contact opnemen met onze klantenservice hierover? Wellicht dat wji je dan nog iets kunnen aanbieden. Groet, Lexi
Laad meer ervaringen
Terug naar boven