Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Review en beoordeling Youfone

Om je te helpen bij de keuze voor de mobiele provider die het beste bij jou past, willen wij je zoveel mogelijk informatie over Youfone geven. Twijfel je nog? Lees dan de reviews over Youfone. Is Youfone je huidige mobiele aanbieder en wil je zelf een ervaring en/of review over deze provider plaatsen? Deel deze hier met andere consumenten.

Bekijk
18%
van 97 klanten zou deze provider aanbevelen aan anderen.
4% misschien 78% niet

Klantervaringen

Plaats een ervaring
  • Beoordeling: 1
    • Klachtenafhandeling: 1
    • Online dienstverlening: n.v.t.
    • Klantenservice: n.v.t.
    • Prijsstelling: 1
    • Bestelproces: n.v.t.
    • Facturering: n.v.t.
    • Bereik/dekking: n.v.t.
    Aanrader? Nee
    C. Jansen op 10-10-2019 om 16:31
    Mijn dochter heeft een simonly abonnement van 6GB per maand. Na 3 zijn deze 6GB op en nog ruim 600mb erbij! Terwijl ze haar mobiele data uitgezet heeft. Volgens de klantenservice is dat heel normaal; er wordt data gebruikt als je mobiele data uitzet. En daar betaal je als klant dan ook gewoon voor. Hoe kan je in 3 dagen 6,6 GB opmaken op deze manier?!
    En dan de prijs hiervan is ongelooflijk schandalig. Dan denk je een mooie prijs te betalen voor een simonly abonnement; ik weet nu wel hoe Youfone geld verdient... 60 Euro mag ik bijbetalen voor dit geintje. Van de zomer was dit al een keer 35 Euro, mijn dochter was dus al gewaarschuwd. Maar ondanks haar voorzichtigheid gewoon nog een keer genaaid.
    Blij als de abonnementsperiode voorbij is, voor ons nooit meer Youfone. Dit vind ik echt afzetten!
    Bij de klantenservice data laten blokkeren, de enige manier om geen mb's op te maken bij youfone. Dataplafond ingesteld, waar je 50 ct per maand extra voor moet betalen, gaat in miv de 1e van de volgende maand. GB erbij kopen kan ook dan pas, dus tot die tijd kan je niks. Lekkere provider.
    Reacties
    Youfone Webcare op 11-10-2019 om 10:40
    Beste meneer/mevrouw Jansen,

    Wat vervelend dat je dochter opnieuw kosten heeft voor data-verbruik buiten de bundel.
    Het kan voorkomen dat een telefoon in korte tijd veel data verbruikt, vooral wanneer er bijvoorbeeld updates zijn.
    Ook is het mogelijk dat de telefoon van wifi naar het mobiele data-netwerk overschakelt wanneer de wifi verbinding minder is.
    Met het data-plafond kunnen deze kosten voorkomen worden.
    Wanneer een abonnement al actief is kan een data-plafond inderdaad pas per de eerste dag van de nieuwe kalendermaand aangezet worden.
    Graag wil ik je vragen om, wanneer je de factuur hebt ontvangen waar de kosten op gefactureerd worden, contact met de Klantenservice op te nemen.
    Wij kunnen dan voor je nagaan of we wellicht een coulance op de kosten gegeven kan worden.


    Mijn excuses voor het ongemak.
    Met vriendelijke groet,
    Anne
  • Beoordeling: 2
    • Facturering: 1
    • Klantenservice: 1
    • Bestelproces: 5
    • Klachtenafhandeling: 1
    • Prijsstelling: 1
    • Bereik/dekking: 5
    • Online dienstverlening: 1
    Aanrader? Nee
    SCHANDALIG MISLEIDEND!!
    Voor mijn dochter van 12 een klein abonnementje afgesloten van 3gb data per maand. Zonder dat ze er erg in had is ze over haar datalimiet gegaan en heeft ze in 4 dagen tijd ruim 700mb extra gebruikt. Geen enkel waarschuwingsbericht ontvangen.
    Het verbaast me dat ik achteraf in de kleine letters moet lezen dat ik een dataplafond in had moeten stellen (van €0,50 per maand). Als ik nu op internet ga lezen zie ik dat het inderdaad vaker voorkomt. Nu een factuur van €96 ipv €10. Daar had ik een jaarabonnement met onbeperkt internet voor kunnen aanschaffen..

    Contact gehad met de klantenservice. Zij zouden dit voorval bespreken. In plaats van antwoord op mij vraag of er mogelijk een regeling getroffen kan worden (bv met terugwerkende kracht de databundel verhogen) krijg ik alleen een mail met de mededeling: ‘binnen 24 uur betalen anders wordt het abonnement geblokkeerd’

    Reinste OPLICHTING dat ze zo eerst onoplettende klanten het geld uit de tas proberen te kloppen. Haast alle providers geven automatisch een melding bij overschrijding van de databundel. Bij youfone komen deze klanten er na de eerste maand vanzelf achter en moeten ze nota bene €0,50 cent per maand betalen om een dergelijke melding te krijgen. Zeer misleidend en in mijn ogen klanten met voorbedachten rade proberen de fout in te laten gaan.

    Blijf hier ver van weg!!!
    Opmerking van de redactie op 4-10-2019 om 10:26
    Veel aanbieders willen voorkomen dat je onbewust hoge kosten maakt. Deze providers sturen je een bericht als je bundel op is, aldus ConsuWijzer. Maar aanbieders mogen zelf kiezen wat ze doen als je over je bundel heen gaat.

    Youfone is de enige provider die géén waarschuwings-sms stuurt als je 80% en/of 100% van je bundel bereikt hebt. Daarom adviseert Bellen.com om bij Youfone ALTIJD een dataplafond te activeren. Met een dataplafond word je internetverbinding automatisch geblokkeerd als de volledige databundel is verbruikt. Hier zijn wel kosten aan verbonden. Per 1 februari 2018 wordt er 50 cent per maand in rekening gebracht voor activatie van een nieuw dataplafond.

    Hoe doen andere providers dat? Bellen.com heeft uitgezocht wat er standaard gebeurt als je databundel op raakt. Lees https://www.bellen.com/mobiel/mobiel-internet-dataverbruik.
    Reacties
    Youfone Webcare op 7-10-2019 om 13:10
    Beste Arjan,

    Dat is inderdaad erg vervelend!
    Wij wijzen op de site en in de brief waarmee de simkaart verstuurd word op de mogelijkheid een data- en bel-plafond te activeren.
    Ook worden de kosten voor data verbruik buiten de bundel op meerdere plaatsen genoemd.
    Natuurlijk wil ik graag kijken of ik hierin iets voor je kan betekenen.
    Helaas heb ik hier geen verdere gegevens van je, dus wil ik je vragen een mail te sturen (dit kan vanuit je My Youfone account of naar support@youfone.nl) zodat er naar een eventuele coulance gekeken kan worden.
    Ook raad ik je aan, mocht je dit nog niet gedaan hebben, het data-plafond aan te zetten.


    Mijn excuses voor het ongemak,
    Met vriendelijke groet,
    Anne
  • Beoordeling: 5
    • Bereik/dekking: 7
    • Klantenservice: 2
    • Online dienstverlening: 2
    • Klachtenafhandeling: 4
    • Bestelproces: 8
    • Prijsstelling: 8
    • Facturering: 2
    Aanrader? Nee
    Zojuist
    5gb binnen 24 uur opgebruikt
    Mijn dochter heeft databundel van 5 gb
    Was in 1 dag plotseling op
    Ze heeft netflix en youtube uitstaan voor data
    Blijft jaren keurig binnen de bundel
    Helpdesk vrijwel
    Onbereikbaar met aldoor de melding :’helaas zijn we slechter bereikbaar dan u van ons gewend bent ’
    Na ruim 30 min in de wacht krijg je iemand die geen begrip heeft en niet mag en kan doen
    Absoluut onbetrouwbare provider
    Verbeterpunten
    • Bereikbaarheid helpdesk
    Reacties
    Youfone Webcare op 3-10-2019 om 09:23
    Beste Henri,

    Goed dat je jouw feedback met ons deelt, mijn excuses voor je ongemak.

    Stuur ons even een bericht: support@youfone.nl, ik kan je hier namelijk niet helpen. Mijn collega's helpen je graag verder.

    Groet,
    Roos
  • Beoordeling: 5
    • Klantenservice: 5
    • Bereik/dekking: 7
    • Prijsstelling: 3
    • Facturering: 3
    • Bestelproces: 8
    • Klachtenafhandeling: 4
    • Online dienstverlening: 4
    Aanrader? Nee
    Slechtste provider ooit, heb spijt dat ik ben overgestapt naar Youfone. Facturen zijn belachelijk hoog, krijgt geen melding niets. 100€ voor 1gb buiten je bundel is belachelijk.
    Pluspunten
    • Lijkt goedkoop, maar dat is het niet. Sigaar uit eigen doos. Dooie mus. Misleidend.
    Verbeterpunten
    • Data plafond standaard, duidelijke facturatie, youfone points werken na 3facturen nog steeds niet, klantenservice slecht bereikbaar. Melding dat je MB moet kopen.
    Reacties
    Youfone Webcare op 3-10-2019 om 09:22
    Beste Tarek,

    Hartelijk dank voor je review en je feedback, vervelend om te horen dat je een slechte ervaring hebt.

    Mijn excuses voor enige ongemak. Helaas kan ik je hier niet verder helpen, benader ons even via support@youfone.nl, dan helpen mijn collega's je graag verder.

    Groet,
    Roos
  • Beoordeling: 1
    • Facturering: 1
    • Bestelproces: n.v.t.
    • Klachtenafhandeling: 1
    • Klantenservice: 1
    • Prijsstelling: n.v.t.
    • Online dienstverlening: 1
    • Bereik/dekking: 1
    Aanrader? Nee
    Yvette van Gelder op 1-10-2019 om 13:14
    nu 1 maand klant en gelijk € 100 over de bundel heen zonder een enkel bericht. Nu geen gebruik van de bundel mogelijk terwijl de app aangeeft nieuwe data te hebben voor de komende maand. Als je gaat bellen of mailen is er niemand thuis! hoezo service!?! Als dit de manier is om klanten op te lichten dan is dit aardig gelukt. Ik heb spijt als haren op mijn hoofd dat ik dit abonnement voor mijzelf en mijn zoon ben aangegaan. Als ik de mogelijkheid heb op te zeggen ben ik de eerste!
    Pluspunten
    • niet
    Verbeterpunten
    • genoeg
    Reacties
    Youfone Webcare op 2-10-2019 om 11:09
    Beste Yvette,

    Bedankt voor je feedback.
    Helaas kan het voorkomen dat onze klantenservice drukker is dan dat je van ons gewend bent, mijn excuses hiervoor. Wij reageren op onze e-mail in 3 tot 5 werkdagen via support@youfone.nl, of bel ons toch even: 1200 met je mobiel van Youfone of 088-2229222.

    Groet,
    roos
  • Beoordeling: 6
    • Facturering: 8
    • Prijsstelling: 5
    • Klantenservice: 7
    • Klachtenafhandeling: 1
    • Online dienstverlening: 7
    • Bestelproces: 8
    • Bereik/dekking: 7
    Aanrader? Nee
    Pas op bij elke aanpassing vervalt je bundelkorting.
    Je betaalt elke maand meer dan er is afgesproken.
    Er is ook geen coulance mogelijk.
    Geen prettig service deal.
    Pluspunten
    • Telefoon bereik is goed
    Verbeterpunten
    • Duidelijkheid met wijzigingen aanpassingen
    Reacties
    Youfone Webcare op 25-9-2019 om 09:42
    Beste El,

    Bedankt voor je bericht.

    Wanneer je een vaste combinatie bundels hebt maar er een van wijzigt, vervalt inderdaad de bijbehorende combinatiekorting 🙂. Andere combinaties hebben andere kortingen, dus bij verlengen kun je die kiezen.

    Met vriendelijke groet,
    Bart
  • Beoordeling: 5
    • Klachtenafhandeling: 2
    • Prijsstelling: 8
    • Online dienstverlening: 2
    • Bestelproces: 7
    • Facturering: 2
    • Bereik/dekking: 9
    • Klantenservice: 2
    Aanrader? Nee
    van der Laan op 23-9-2019 om 14:46
    januari en nu 3 maanden achter elkaar de kosten met meer dan 400% verhoogd door gebruik van data werd mij na een uurtje of 2
    de facturen te bestuderen. Werkelijk een toppunt van onduidelijkheid. Ik heb ook nog TV en internet, het abonnement is gelukkig
    verlopen en ik kan nu eindelijk overstappen naar elke andere aanbieder want slechter kan het niet worden. Er zit continu een ruis in het geluid, een beperkt zender aanbod, een onbegrijpelijke afstand bediening, herhaaldelijk vastlopen van 'n zender en dan is de enige manier, stekkers er uit en alles weer opnieuw opstarten.
    Verbeterpunten
    • Duidelijke rekeningen, betere en simpeler TV aansluiting apparatuur, een betere zenderkeus zonder zenders waar toch niemand
    • naar kijkt.
    Reacties
    Youfone Webcare op 24-9-2019 om 09:23
    Beste meneer/mevrouw van der Laan,

    Hartelijk dank voor je feedback, dit stellen we zeer op prijs.

    Jammer om te horen dat je bij ons wenst te vertrekken als klant, mocht je dit willen bespreken dan bel ons even.

    Groet,
    Roos
  • Beoordeling: 6
    • Online dienstverlening: 6
    • Klantenservice: 3
    • Facturering: 8
    • Bereik/dekking: 8
    • Prijsstelling: 9
    • Bestelproces: 8
    • Klachtenafhandeling: 1
    Aanrader? Nee
    Als nieuwe klant werd ik gelijk de eerste maand geconfronteerd met een enorm hoge factuur. Ik had een bundel bestelt die past bij mijn normale verbruik en er was sprake van een onverwachte piek in dataverbruik. Ik werd veel te laat toen het bedrag al sterk was opgelopen per sms geïnformeerd dat er kosten waren voor dataverbruik buiten bundel.
    De prijs per Mb buiten bundel is zeer hoog. Ik heb een 6Gb databundel voor €18 en het verbruik de eerste maand was onverwachts 10Gb maar de kosten waren gestegen naar €134
    Altijd als je de klantenservice belt krijg je het standaard bandje dat het druk is met lange wachttijd en of je een andere keer wilt terugbellen. De agent bood een coulance aan van €20. Onbegrijpelijk want dan zijn mijn kosten nog steeds €114. Biedt dan liever geen coulance want dit aanbieden leidt tot teleurstelling en dat een klant zich niet serieus genomen voelt. De agent kan weinig betekenen en verwijst naar zijn manager die vervolgens uiteraard niet aan de telefoon komt. Zelden heb ik zo'n slechte klantervaring gehad.
    Verbeterpunten
    • Stel standaard een dataplafond in bij nieuwe klanten of zorg ervoor dat dit veel beter en duidelijker geadviseerd wordt
    • Informeer VOORAF als de bundel op dreigt te raken.
    Reacties
    Youfone Webcare op 6-9-2019 om 09:24
    Beste Cvf,

    Bedankt voor je bericht, vervelend om te horen dat je een slechte ervaring hebt!

    Helaas kan ik je inhoudelijk niet van een ander antwoord voorzien, zonder dataplafond krijg je inderdaad geen bericht. Deze dien je dan ook zelf in te stellen.

    Met vriendelijke groet,
    Bart
  • Beoordeling: 3
    • Online dienstverlening: 1
    • Bereik/dekking: 6
    • Facturering: 2
    • Klachtenafhandeling: 1
    • Bestelproces: 4
    • Klantenservice: 1
    • Prijsstelling: 3
    Aanrader? Nee
    Lijnes op 25-8-2019 om 13:25
    Slecht bedrijf - lijkt goedkoop maar vervolgens betaal je voor allerlei logische diensten. Klantenservice is belabberd en facturen onoverzichtelijk.
    Verbeterpunten
    • Slechte app die vaak onbereikbaar is
    • Dataplafond kost geld om in te stellen
    • Slechte klantenservice
    • 2 klantnummers
    Reacties
    Youfone Webcare op 26-8-2019 om 08:35
    Beste Lijnes,

    Hartelijk dank voor je feedback, dit stellen we zeer op prijs.
    Onze excuses voor je ongemak.

    Groet,
    Quinn
  • Beoordeling: 6
    • Online dienstverlening: 8
    • Facturering: 6
    • Bestelproces: n.v.t.
    • Klachtenafhandeling: n.v.t.
    • Bereik/dekking: 8
    • Klantenservice: 1
    • Prijsstelling: 8
    Aanrader? Misschien
    Super provider als het gaat om dienstverlening. Bereik is goed en ze bieden goede abonnementen. Maar de klantenservice is botweg gezegd ruk. Meerdere keren geprobeerd te bellen en daarbij ruim 15 minuten in de wacht met de continue boodschap dat iedereen in gesprek heeft en excuus dat het langer duurt dan normaal. Incidenteel geloof ik dit direct, maar als ik meerdere keren per week op verschillende tijden bel wekt het toch wel de indruk dat ze zich liever verstoppen achter de mail, dan mensen netjes te woord te staan. Uiteindelijk gemaild en na een eerste vage reactie was de tweede reactie, omdat ik om verduidelijking vroeg enorm klant onvriendelijk en bot.
    Pluspunten
    • Bereik
    • Prijs / kwaliteitverhouding
    Verbeterpunten
    • De klantenservice
    • Vriendelijkheid van de medewerkers
    Reacties
    Youfone Webcare op 26-8-2019 om 08:34
    Beste Rob,

    Hartelijk dank voor je bericht.

    Het beeld dat je bij de klantenservice schetst is niet het beeld dat we willen afgeven, daarom wil ik graag onderzoeken en controleren wat er mis is gegaan.

    Kun je mij voorzien van een e-mail? Mail support@youfone.nl en kopieer je klacht even. Dan bekijk ik deze voor je.

    Groet,
    Bart

Navigatie