Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Mobiel internet op iPad en tablet

Geactualiseerd: 09-04-2020

De iPad van Apple is al vanaf 2010 in Nederland te koop. Sindsdien is dit soort tablet nog steeds populair, zowel onder consumenten als in het bedrijfsleven. Maar hoe kun je gebruikmaken van internet op je iPad (of andere tablet) met of zonder abonnement?  

mobiel-internet-op-tablet-en-ipad.png

Internet op tablet zonder abonnement 

Wil je internetten op je tablet, maar heb je geen data-abonnement? Dan kun je het beste gebruik maken van wifi. Je hebt dan geen databundel nodig. Dit kan bijvoorbeeld binnenshuis, maar vaak ook in de trein, op school of op je werk. Mocht je nou ergens zijn waar geen wifi is en je wilt tóch internetten met je iPad of tablet, dan kun je gebruik maken van tethering. Je gebruikt dan je mobiele telefoon als hotspot. Je telefoon fungeert als internettoegangspunt voor jouw tablet. Met de meeste smarthpones is het mogelijk om via deze methode het internet op te gaan.  

Mobiel internet-abonnementen voor de iPad en tablet 

Wil je niet afhankelijk zijn van wifi? Met een mobiel internet-abonnement voor je iPad of tablet kun je altijd en overal internetten. Er zijn speciale data-abonnementen voor iPads en andere tablets. Welk abonnement het goedkoopst is vind je hier. Wil je nergens aan vastzitten? Dan kon je kiezen uit verschillende prepaidpakketten. Helaas is er nog maar één prepaid data-pakket beschikbaar, van KPN. Daar is mobiel internet mogelijk met de gewone simkaart, hoewel dit eigenlijk niet de bedoeling is. Data-only pakketten mogen officieel alleen verkocht worden met een 097-data-only nummer. Prepaid aanbieders hebben geen simkaarten met zulke nummers.

Internet in het buitenland met iPad en tablet 

Wanneer je met de iPad of een andere tablet over de EU-grenzen gaat, moet je rekening houden met roamingkosten voor het gebruik van internet. Wie met een telefoon roamt krijgt een sms met een waarschuwing voor de hogere kosten en een overzicht van de tarieven van het betreffende netwerk. Echter, op een tablet kan je geen sms ontvangen.

Roaming staat standaard uitgeschakeld op de iPad. Inschakelen kan via de instelling op de iPad: Instellingen > Netwerk > Dataroaming. Voor de kosten die je hiermee maakt geldt een limiet van € 60,50 per maand. Het ophogen van de limiet op dataroaming kan via je eigen provider. Binnen de EU zijn de kosten gelijk aan het gebruik in Nederland. Met KPN prepaid mobiel internet is gebruik in het buitenland niet mogelijk.

Navigatie