Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Wie biedt nu het goedkoopste mobiele abonnement?

door Jeanet Woldring

Met je mobiele abonnement wil je natuurlijk zo goedkoop mogelijk bellen en internetten. Ben je er zeker van dat je huidige abonnement voor jou nog wel het meest voordelige is? Elk kwartaal vergelijken we welke provider het goedkoopste (sim only) abonnement biedt. Weten of jij teveel betaalt voor je mobiele abonnement? Kijk en vergelijk!

vind-je-ideale-abonnement-voor-je-mobiel-0.png

Mobiel verbruik stabiel; prijzen schommelen

We bepalen elk kwartaal wie de voordeligste provider is voor de gemiddelde gebruiker. Dat doen we aan de hand van onze RekeningScan. Volgens de cijfers over het tweede kwartaal van 2018 verbruikt een gemiddelde beller zo’n 130 minuten, 10 sms'jes en 2 GB. Dat is zo goed als geen verschil met het eerste kwartaal van dit jaar.

Is het verbruik nagenoeg gelijk gebleven, dat geldt niet voor de abonnementsprijzen. Deze veranderen soms per dag en zijn op dit moment goedkoper dan in het eerste kwartaal. Je doet er dus verstandig aan je mobiele abonnement onder de loup te nemen! Dat is een fluitje van een cent met onze vergelijker. Vul je verbruik in en de Belwijzer berekent wat voor jouw profiel het goedkoopst is.

Voordeligste provider voor 130 min+10 sms+2000 MB (2 GB)

Wij hebben uitgezocht wat het goedkoopste mobiele abonnement is voor de gemiddelde beller die maandelijks 130 minuten belt, 10 smsjes verstuurt en 2 GB data verbruikt. We kijken naar de goedkoopste sim only's en abonnementen + toestel voor maand-, 1 jaar- en 2 jaar-contracten. Met behulp van onze Belwijzer zijn de beste deals uitgerekend. Hierbij wordt iedere combinatie met extra bundels doorberekend om de meest gunstige aanbieding te tonen.

Compleet en onafhankelijk

We nemen alle providers met al hun (sim only) abonnementen mee, zodat je een compleet én onafhankelijk beeld krijgt van de mobiele markt. We kijken naar alle kosten, inclusief datgene wat normaal gesproken verborgen blijft, zoals minuten die volledig in rekening worden gebracht, buitenbundeltarieven, houdbaarheid etc.

Simpel, Lebara en hollandsnieuwe het voordeligst (12-7-2018)

Voor sim only geldt dat je het goedkoopste uit bent met een tweejarig contract. Dat geldt ook voor een abonnement + telefoon, al scheelt het vaak niet eens zoveel in vergelijking met een eenjarig contract. Welke provider biedt het scherpste (sim only) abonnement op 12 juli 2018?

Duur Sim only Prijs Abonnement Prijs
 2 jaar

simpel.gif
5GB + onbeperkt min

 € 8,58 hollandsnieuwe.gif
2000 MB/min/sms + 500
 € 10,07
 1 maand lebara-mobile.gif
Nationaal 5GB
 € 11,25 n.v.t.
 1 jaar simpel.gif
5GB + onbeperkt min
 € 9,67 hollandsnieuwe.gif
2000 MB/min/sms + 500
 
 € 12,15

Een sim only voor nog geen 10 euro per maand!

Voor € 8,58 per maand (berekende kosten) krijg je bij Simpel een 2-jarig sim only abonnement met onbeperkt bellen en 5 GB. Voor € 11,25 (gemiddelde kosten) heb je al een maandabonnement bij Lebara. Het voordeel hiervan is dat je elke maand kunt opzeggen, mocht het je niet bevallen. Voor een sim only contract van 1 jaar ben je eveneens het voordeligst uit bij Simpel.

Liever een voordelig abonnement + toestel?

Kies dan voor provider hollandsnieuwe. Voor een gemiddelde maandprijs van € 10,07 krijg je 2000 MB/min/sms en 500 cadeau bij een 2-jarig abonnement. Bij hollandsnieuwe koop je ook het goedkoopste éénjarige abonnement voor gemiddeld € 12,15. Je krijgt hier eveneens 2000 MB of sms'jes of minuten + 500 eenheden cadeau. Bij Tele2 (en Telfort) kun je een maandcontract afsluiten in combinatie met de aanschaf van een telefoon. Bij Tele2 betaal je dan € 1 extra, bij Telfort € 2,50 extra per maand ten opzichte van het 2-jarige abonnement. Let op, als je opzegt moet je wel de eventuele openstaande kosten voor het toestel ineens betalen. Wat je uiteindelijk per maand gaat betalen hangt af van de telefoon. Kies zelf je gewenste telefoon in de abonnementen vergelijker. 

Weten of jij teveel betaalt voor je mobiele abonnement?

Voldoe jij niet aan het profiel van een gemiddelde beller? Bel of internet je meer of juist minder per maand? Ga dan naar de Belwijzer en vul je eigen belprofiel in. Of upload je mobiele telecomfacturen met de RekeningScan. Je krijgt gratis advies voor een passend abonnement.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reageren

Navigatie