Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Wat is nu het goedkoopste sim only abonnement?

door Els Werkman 1 reactie

Geef jij liever niet teveel uit? Wij ook niet, daarom onderzoeken we elk kwartaal wat het voordeligste telefoonabonnement is voor de gemiddelde bezoeker van Bellen.com. Uiteraard biedt de Belwijzer altijd actueel advies op maat. Toch verschuift er regelmatig wat in het verbruik van de mobiele beller. Daarom loont het om regelmatig de mogelijkheden te bekijken. Welke provider biedt nu de beste deal?

vind-je-ideale-abonnement-voor-je-mobiel-0.png

We hebben meer gebeld!

Zagen we de laatste kwartalen een grote toename van het aantal MB's, in Q3 is dit gestabiliseerd. Wel is het aantal gebelde minuten gegroeid. En ook daarvoor geldt: het is net als met goed passende kleren. Het hebben van een abonnement-op-maat is toch het beste. Want bellen en internetten buiten de bundel kan aardig in de papieren lopen.

Bezoekers van Bellen.com voeren hun verbruik in op de Belwijzer. Wij vullen dit aan met de gemiddelden van onze RekeningScan. Op basis daarvan berekenen we elk kwartaal wat het gemiddelde gebruik is. En dat hebben we ook voor het derde kwartaal van 2019 gedaan. Het aantal minuten is gestegen. Het was 220 in het eerste kwartaal, daalde in Q2 naar 200 en de teller staat nu op 230. We hebben de Belwijzer daarom aangepast naar een standaard maandverbruik van 230 minuten, het gemiddelde dataverbruik van 4 GB per maand is niet gewijzigd.

Voordeligste provider voor 230 minuten en 4 GB per maand

Onze Belwijzer rekent de beste deals uit. We kijken naar sim only's en toestel abonnementen met maand-, 1 jaar- en 2 jaarcontracten. We nemen hierbij iedere combinatie met extra bundels mee, om de gunstigste aanbieding te vinden. De Belwijzer kijkt naar alle kosten, inclusief datgene wat normaal gesproken verborgen blijft, zoals de afrekening van de minuten, tarieven buiten de bundel, houdbaarheid etc. En daaruit komt dan het goedkoopste mobiele abonnement op basis van het standaardverbruik.

Youfone het voordeligst bij sim only

Youfone heeft nu de beste deals, bij zowel de jaar- als bij de contracten voor twee jaar. Het gaat in dat geval om het onbeperkt bellen en sms'en abonnement, gecombineerd met een 5 GB bundel. Gelukkig blijf je met deze deal ruim binnen de bundel. Let op! Youfone stuurt geen waarschuwing als je over de internetbundel heen gaat. Daarom ons dringend advies: activeer een zogeheten dataplafond. Dat kost je weliswaar  € 0,50 per maand, maar daarmee voorkom je onverwachte kosten buiten de bundel.

Wil je niet zo lang gebonden zijn? Ben is het goedkoopste bij de maandcontracten. Je betaalt 12 euro per maand en krijgt 300 belminuten en 5 GB.  Wat zijn de prijzen begin oktober 2019?

 Duur  Sim only  Prijs  Abonnement  Prijs
 2 jaar

youfone.gif

Onbeperkt min / sms + 5 GB 

 € 10,29

ben.gif

300 min / sms + 5 GB

 € 11,00
 1 maand

ben.gif

300 min / sms + 5 GB

 € 12,00 tele2.gif
Onbeperkt min / sms +  7GB
 € 19,00
 1 jaar

youfone.gif

Onbeperkt min / sms + 5 GB

 € 11,83

hollandsnieuwe.gif

4000 MB/min/sms

 € 13,39

Sim only voor minder dan 11 euro per maand!

Voor € 10,29 per maand (berekende kosten) kun je bij Youfone 24 maanden onbeperkt bellen en 5 GB gebruiken. Hetzelfde abonnement kost omgerekend € 11,83 per maand bij een jaarcontract. Voordeel van een maandcontract? Als het je niet bevalt, dan kun je na een maand vertrekken. Het voordeligste sim only maandcontract is van Ben: voor € 12 kun je 300 minuten bellen en 5 GB internetten.

Op zoek naar een voordelig abonnement + toestel?

Toch een nieuwe telefoon? Combineer dat dan met een abonnement bij Ben, je betaalt € 11 per maand voor 300 min en 5 GB. Daar komen de kosten voor het toestel dan nog bij. Hollandsnieuwe heeft het goedkoopste jaarcontract. Voor € 11 krijg je 4000 MB/min/sms. Omdat je met dit pakket elke maand over de bundel heen gaat betaal je € 2,39 aan extra kosten, vandaar dat er € 13,39 in het overzicht staat. Dit is nog steeds goedkoper dan het 6000 MB/min/sms pakket van Hollandsnieuwe, dat kost € 13,50 per maand.

Alleen Tele2 heeft maandcontracten in combinatie met een telefoon. Handig, je mag per maand overstappen. Dan worden de openstaande kosten voor de telefoon wel in één keer in rekening gebracht, omdat de afbetalingsregeling komt te vervallen. Wat je per maand gaat betalen, hangt af van de telefoon die je kiest. Maak jouw keuze in de abonnementen vergelijker

Past jouw abonnement nog bij jou?

Ben je niet gemiddeld? Bel je meer, internet je minder? Bel je niet, internet je extreem? Je kunt in de Belwijzer jouw eigen verbruik invullen. Of gebruik de RekeningScan voor een analyse van jouw mobiele facturen. Wij geven in alle gevallen een gratis advies voor een passend abonnement.

Els Werkman

Sitemanager Telecom
Els Werkman
Ik ben Els. Sinds 2008 werk ik voor de Bencom Group. Mijn specialisme is telecommunicatie, vandaar dat je mijn naam ziet terugkomen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken.

Reacties (1)

Geplaatst door: Edgar ()

Schade alles naar maand kwijt bent wat je niet opmaakt . Bij Telfort toen mag je twee maanden mee nemen. Was zo ver ik weet ook de enige

Reageren

Navigatie