Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Wanadoo: KPN verstrekt onvolledige informatie

KPN verstrekt onvolledige informatie bij de wervingsactie van ADSL-abonnees.  Dit beweert Wanadoo die via een e-mail haar ADSL-abonnees informeert over het misleidende aanbod van KPN.

De laatste tijd krijgt Wanadoo steeds vaker klachten van abonnees die door KPN telefonisch zijn benaderd om hun abonnement te verlengen of om te zetten naar een ander type KPN abonnement, zoals Direct ADSL. KPN zou hierbij soms onvolledige en misleidende informatie verstrekken.

KPN wil haar belactie echter niet stoppen of aanpassen. Daarom wijst Wanadoo haar abonnees erop  dat zij allerlei diensten zullen missen, wanneer zij ingaan op het KPN-aanbod. Diensten die Wanadoo wel biedt,  zoals eigen e-mailadressen en toegang tot nieuwsgroepen, en die ontbreken bij KPN Direct ADSL. 

Wanadoo: De huidige Wanadoo ADSL Go, Lite, Basic en Plus -abonnementen biedt Wanadoo aan in samenwerking met KPN. Abonnees betalen het ‘netwerkdeel’ van het abonnement via de telefoniefactuur rechtstreeks aan KPN en het - ‘internetdeel’ rechtstreeks aan Wanadoo. Deze constructie is ook de reden dat KPN klantgegevens heeft. KPN benadert nu Wanadoo-abonnees om hun abonnement te ‘verlengen’. Het betreft hier echter alleen het netwerkdeel, niet het internetdeel dat Wanadoo aanbiedt. Hierdoor kan verwarring ontstaan bij klanten. Zij hebben tenslotte ook bij Wanadoo een contract afgesloten. Als abonnees ingaan op het KPN-aanbod, kunnen er verschillende einddata van het volledige abonnement ontstaan.

Zonder het Wanadoo deel van het abonnement, missen abonnees echter alle essentiële en aanvullende diensten die Wanadoo hen biedt, zoals eigen e-mailadressen, toegang tot nieuwsgroepen en een professionele helpdesk. KPN noemt soms Direct ADSL als alternatief voor het Wanadoo-deel van het abonnement, echter dit biedt vrijwel geen van de genoemde extra diensten. Ook kunnen abonnees hun e-mailadressen bij Wanadoo niet meer gebruiken als zij overstappen naar Direct ADSL van KPN.

Sterker nog, een langlopend contract bij KPN kan u belemmeren bij het overstappen op nieuwe, goedkopere diensten, waarbij u het ‘netwerkdeel’ niet bij KPN afneemt. Ter illustratie haalt Wanadoo vervolgens een nieuw type ADSL-abonnement aan, dat deze zomer geïntroduceerd wordt en gebruik maakt van het eigen netwerk van Wanadoo.  Voor wie onlangs ingegaan is op het KPN-aanbod en er alsnog af wil,  heeft Wanadoo een voorbeeld-opzegbrief gemaakt. 

Volgens Webwereld is KPN zich van geen kwaad bewust en houdt het bedrijf zich verre van 'slamming' (ongewenst omzetten naar een andere aanbieder).  Wanadoo zegt uit eigen ervaring te weten dat KPN 'behoorlijk harde verkooptechnieken' gebruikt. Overigens zijn belacties om klanten te werven of terug te winnen niets nieuws onder de zon in de telecomsector. Is men bij KPN met de vaste telefoonlijn, dan wordt men door Tele2 gebeld, dat zij toch voordeliger zijn. Is men bij Tele2, Scarlet of Pretium, dan hangt KPN aan de lijn. Op het gebied van breedbandinternet wordt de 'telefonische overstapmethode' nu blijkbaar ook ingezet.

Gepubliceerd: dinsdag 5 juli 2005

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie