Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Waar krijg je de goedkoopste sim only?

door Els Werkman

Was december toch weer duurder dan verwacht? Als je al een tijd niet naar jouw mobiele abonnement hebt gekeken, dan is dit het moment. Heb je nog wel een abonnement dat bij je past? Controleer het in onze Belwijzer, een pakket op maat scheelt veel geld.

Bellen.com zet in ieder geval elk kwartaal de goedkoopste (sim only) abonnementen op een rijtje. We hebben het dan over het voordeligste telefoonabonnement gebaseerd op het gemiddelde verbruik van onze bezoekers. Welke provider biedt nu de beste deal?

kwartaalcijfers-sim-only-nieuwsbrief.png

Vierde kwartaal 2019

Traditiegetrouw groeit het aantal gebruikte MB's enorm in december. Iedereen stuurt elkaar de beste wensen via geinige filmpjes of leuke kerstfoto's. En toch zien wij dat dit jaar minder terugkomen in het aantal mobiele MB's. Niet helemaal onlogisch. Het gebruik van wifi is sterk toegenomen en daardoor heb je minder mobiel internet nodig. We zien over het laatste kwartaal dan ook een stabilisatie. In Q3 zagen we juist een sterke groei van het aantal gebelde minuten, nu is dat weer afgenomen. We hebben het standaardverbruik in onze Belwijzer aangepast naar 220 minuten (was 230 minuten), de MB's hebben we op 4000 oftewel 4 GB laten staan.

Voordeligste provider voor 220 minuten en 4 GB per maand

We kijken naar de abonnementen die het beste passen bij het gemiddelde verbruik van de Bellen.com bezoeker. Dit is inclusief extra bundels als het uitkomt. In Q3 van 2019 was je goedkoper uit, de goedkoposte deal kostte toen € 10,29 per maand. Omdat een aantal acties beëindigd is en de inhoud van een aantal pakketten aangepast is, is de Top 5 veranderd.

Goedkoopste Sim only

Youfone had de beste sim only deals bij zowel de 1 jaar- als de 2 jaar-contracten. De 1e plaats bij 2 jaar is overgenomen door Lebara. Daar kost het abonnement met onbeperkt bellen en sms'en en 5 GB een tientje per maand. Omgerekend betaal je € 10,63 per maand, vanwege de eenmalige kosten die wij ook verrekenen. Bij de jaarcontracten is het stokje overgenomen door Simpel. Daar kost het abonnement met onbeperkt bellen en sms'en en 5 GB € 11 per maand. Omgerekend betaal je € 12,67 per maand (wederom vanwege de eenmalige kosten). Duren deze contracten je te lang? Ben is nog steeds het goedkoopste bij de maandcontracten. Je betaalt € 12 per maand en krijgt 300 belminuten en 4 GB. Dit zijn de prijzen begin januari 2020:

 Duur  Sim only  Prijs  Abonnement
(nog te combineren met een toestel)
 Prijs
 2 jaar

lebara-mobile.gif

Onbeperkt min / sms + 5 GB

 € 10,63

ben.gif

300 min / sms + 5 GB

 € 11,00
 1 maand

ben.gif

300 min / sms + 5 GB

 € 12,00 tele2.gif
Onbeperkt min / sms +  7GB
 € 19,50
 1 jaar

simpel.gif

Onbeperkt min / sms + 4 GB

 € 12,67

hollandsnieuwe.gif

4000 MB/min/sms met Onbeperkt MIN/SMS

 € 15,08

Toch een abonnement met een nieuwe telefoon?

In de tweede kolom staan de beste deals voor abonnement + toestel. Ben is het goedkoopst, je betaalt € 11 per maand voor 300 min en 5 GB. Daar komen de kosten voor het toestel dan nog bij. Hollandsnieuwe heeft het goedkoopste jaarcontract. Voor € 13 krijg je 4000 MB/min/sms en onbeperkt bellen, inclusief eenmalige kosten wordt dit € 15,08 per maand.

Alleen Tele2 heeft maandcontracten in combinatie met een telefoon. Zeg je na een aantal maanden op? Je betaalt dan in één keer de nog openstaande maanden voor het toestel, omdat de afbetalingsregeling komt te vervallen. Wat je per maand gaat betalen, hangt af van de telefoon die je kiest. Maak jouw keuze in de abonnementen vergelijker.

Ander verbruik?

Wijkt jouw verbruik af? Omdat jij niet standaard bent? Vul dan zelf jouw eigen verbruik in op onze Belwijzer en krijg advies op maat.

Els Werkman

Sitemanager Telecom
Els Werkman
Ik ben Els. Sinds 2008 werk ik voor de Bencom Group. Mijn specialisme is telecommunicatie, vandaar dat je mijn naam ziet terugkomen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken. Sinds 2018 ben ik Wft-gediplomeerd Adviseur Zorgverzekeringen zodat ik jou deskundig mag adviseren.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie