Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Thuis populairste plaats voor mobiel internet

door Jeanet Woldring

Bijna de helft van de mobiele internetters surft regelmatig thuis met zijn telefoon over het web. En zo'n 40% van de mobiele bellers verwacht  dat mobiel internet in de nabije toekomst net zo populair zal worden als bellen en sms’en. Dit blijkt uit onderzoek van T-Mobile ter gelegenheid van het 2-jarig bestaan van haar mobiele internetdienst web’n’walk.

Mobiel internet wordt thuis het meest gebruikt
Uit het onderzoek blijkt dat bijna eenderde van de bellers met een geschikte telefoon regelmatig met de mobiele telefoon op internet surft. Dat doen ze meestal om snel even iets op te zoeken, om contact te onderhouden met vrienden via e-mail, MSN of Hyves of gewoon voor ontspanning. Opvallend is dat mobiel internet concurreert met internet op de vaste PC thuis. Opmerkelijk genoeg blijkt thuis de populairste plek om mobiel te internetten via de telefoon. Ook in het openbaar vervoer, bij vrienden en op het werk wordt veel mobiel geïnternet.

Volgens Marketing directeur Pim van der Feltz verloopt de ontwikkeling van mobiel internet  grotendeels volgens de verwachtingen die T-Mobile had toen  2 jaar geleden gestart werd met web’n’walk. Mobiel internet speelt steeds meer een rol in het dagelijkse leven omdat het merendeel van de telefoons er geschikt voor is en het aantal geschikte sites en toepassingen fors groeit. Dat mobiel internet een volwassen dienst is geworden, wordt mooi geïllustreerd door het feit dat ondervraagden er vooral ook thuis gebruik van maken. 'Zelf merk ik ook dat als ik thuis op internet iets wil opzoeken dat ik steeds vaker mijn mobiel gebruik in plaats van naar de PC te lopen – net zo makkelijk en vaak sneller ook', stelt Van der Feltz.  Dat de kosten door velen nog als drempel genoemd worden, vindt hij eigenlijk vreemd 'als je bedenkt dat je al voor een vast bedrag van nog geen tientje per maand onbeperkt en overal kan internetten.' 

Openbaar vervoer
Het openbaar vervoer blijkt ook een populaire plek te zijn om mobiel te internetten. Een van de ondervraagden gaf aan dat hij een persoon in de tram herkende van een Youtube-filmpje dat hij zojuist op zijn telefoon had gezien. Een ander wist eerder dan de conducteur wat de reden was waarom de trein van Utrecht naar Zwolle niet verder kon rijden. Mobiel internet blijkt bij velen een belangrijke rol te spelen in hun privéleven, bijvoorbeeld door iemand de liefde te verklaren via MSN. Daarnaast wordt onderweg filenieuws opgezocht of maakt men op zoek naar een bepaalde straat dankbaar gebruik van kaartenprogramma’s zoals Google Maps.

Ringtones en beursinformatie
Driekwart van de ondervraagden heeft een telefoon die geschikt is voor internet. Mannen maken er echter beduidend meer gebruik van dan vrouwen. Vrouwen gebruiken mobiel internet voornamelijk op het gebied van entertainment, om spelletjes, ringtones en muziek te downloaden. Mannen daarentegen zoeken vaker naar nieuwsgerelateerde items, zoals sportnieuws (uitslagen eredivisie) en beursinformatie.

2 jaar web’n’walk abonnementen 
In september 2005 introduceerde T-Mobile als eerste provider in Nederland onbeperkte toegang tot e-mail en internet op de mobiele telefoon (web’n’walk) tegen een vast bedrag van 9,50 euro per maand. Inmiddels maken ruim 120.000 abonnees gebruik van web’n’walk. Zo’n 80 procent gebruikt de toegang via zijn mobieltje en slechts 20 procent via een laptop. De web'n'walk abonnementen Pocket Internet Totaal met een snelheid van 64 /16 Kbps voor € 9,50 per maand en Pocket Internet Totaal Plus (192/32 Kbps voor € 19,50 per maand)  zijn  met name geschikt voor de telefoon of MDA. Internet Totaal -een snellere verbinding van 384 Kbps/128 Kbps voor € 49,50 - en Internet Totaal Plus (1.8 Mbps/384 Kbps voor € 69,50 per maand)  zijn met name geschikt voor de laptop. Zie daarvoor de vergelijking Mobiel Internetten, toegespitst op laptopgebruikers.

Zie ook: Belwijzer Mobiel met datatarieven voor internet met uw mobiele telefoon ( nieuw! )

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie