Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Tele2 vernieuwt sim only's met grote bundels

door Anniek Kruijer 1 reactie

tele2-trek-het-internet-leeg.jpgVanaf vandaag biedt Tele2 4G-abonnementen ook als sim only aan. De prijzen zijn gelijk aan die van de vijf bestaande abonnementen. De contractduur is twee jaar, maar voor één euro extra per maand kan er ook gekozen worden voor een maandelijks opzegbaar abonnement. Behaalt Tele2 hiermee een nieuwe stap in de datarevolutie? 

Introductiekorting

Voor de introductie van de nieuwe 4G-sim only's geeft Tele2 nieuwe klanten tot eind maart een extra korting (1 tot 3 euro per maand) bij aankoop van een tweejarig abonnement. Sinds eind vorig jaar heeft naast Vodafone, T-Mobile en KPN ook Tele2 een eigen 4G-netwerk. De provider hoopt aan eind maart landelijke dekking te hebben. De provider introduceerde in november 4G-abonnementen. 

Concurrentie telecommarkt

Tussen oktober en december vorig jaar kozen slechts 3000 nieuwe klanten voor Tele2. Volgens de provider is grote concurrentie op de telecommarkt de oorzaak. Daarnaast kan Tele2, net als T-Mobile en KPN, last gaan krijgen van Vodafone en Ziggo. Zij kondigden aan hun krachten te bundelen in Nederland. Door de samenwerking tussen deze twee partijen kunnen klanten kiezen voor een totaalpakket. De zogenoemde quadplay pakketten bieden zowel mobiel internet, vast internet, tv en bellen via een vaste lijn.

24 GB + onbeperkt bellen/sms'en voor 35 euro

Het Tele2 aanbod bestond uit drie bundels voor de duur van een maand of een jaar. De bundel met 2,5 GB en 250 belminuten en sms’jes verdwijnt. De twee kleinere bundels blijven bestaan. Het duurste abonnement kost 35 euro en biedt maar liefst 24 GB data met onbeperkt bellen en sms'en. De prijzen gelden bij een contract van 24 maanden. Voor een maandabonnement betaal je maandelijks een euro meer. Het bestellen van een eenjarig sim only product is niet meer mogelijk. Nieuwe klanten betalen aansluitkosten van tien euro. Bekijk ook de andere Tele2 sim only's.

4g-simonly-tele2.jpg

Vergelijking sim only's met veel data

De 24 GB bundel van Tele2 stijgt zowel qua aantal GB's als prijs met kop en schouders boven alle andere aanbieders uit. Robin Mobile biedt weliswaar onbeperkt internet voor 49,95 euro, maar nadat je 15 GB verbruikt hebt, wordt je datasnelheid aangepast van 15 Mbps naar 400 Kbps: sim only met 15 GB. T-Mobile's grootste sim only is de 12 GB bundel voor 26,50 euro bij een 2-jarig contract. De prijs van deze bundel komt in de buurt van de 8 GB bundel van Tele2 (25 euro). Voor KPN Zorgeloos Premium sim only betaal je voor 10 GB maandelijks 37,50. Vodafone biedt ook een sim only: Red Super met 8 GB (7 GB+1 GB cadeau). 

Wanneer je 24 GB invoert in de Belwijzer om abonnementen te vergelijken met de grootste bundel van Tele2 dan zul je zien dat de grote bundels van KPN, Vodafone en T-Mobile niet naar voren komen. Bellen.com vindt namelijk dat de snelheid die geboden wordt na het opmaken van het bundeltegoed te laag is voor de rest van je internetgebruik. Met een snelheid van 64 kbps is appen nog wel mogelijk, maar bij het uploaden van een afbeelding zul je al veel meer geduld moeten hebben. Telfort verschijnt overigens wel omdat je internet kan bijkopen. Je betaalt dan wel een hoog maandbedrag: 5 euro per 500 MB. 

Anniek Kruijer

Content marketeer
Anniek Kruijer
Ik ben Anniek, tot januari 2019 medewerker van de Bencom Group. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie.

Reacties (1)

Geplaatst door: Adrie Winters ()

T-Mobile heeft ook een reset functie, dus deze moet ook verschijnen.

Opmerking van de redactie op 26-02-2016
Het is bij T-Mobile, KPN, Vodafone en Robin Mobile mogelijk om naast de speeddrop ook aanvullende internetbundels te kiezen die ervoor zorgen dat de snelheid wel optimaal is. Telfort biedt geen snelheidsverlaging, maar wel de mogelijkheid om extra internetbundels te kopen, dat is de reden dat deze verschijnt in de Belwijzer. Bellen.com heeft er namelijk voor gekozen om pakketten met een speeddrop niet te tonen in de Belwijzer wanneer je een groot dataverbruik invoert, in dit geval 24 GB. De snelheid die geboden wordt na het opmaken van het bundeltegoed is volgens ons te laag voor de rest van je internetgebruik.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie