Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Tele2 verliest rechtszaak mobiele hotspot

door Margot Meendering

Telecomprovider Tele2 heeft een rechtszaak verloren tegen een klant die een simkaart gebruikte in een mobiele hotspot. De provider had niet in haar voorwaarden vermeld dat hun simkaarten alleen gebruikt mogen worden in een mobiele telefoon. 

mobiel-dataverkeer-groot.jpg

De klant gebruikte een AirCard om met één simkaart meerdere apparaten te verbinden met het 4G-netwerk en dat is volgens Tele2 niet de bedoeling. Omdat de klant er na een waarschuwing van Tele2 niet mee ophield heeft de provider het contract vroegtijdig ontbonden. Ook wilde de provider meer dan tweehonderd euro aan kosten verhalen op de klant. Omdat de klant niet wilde betalen stapte Tele2 naar de rechter.

Die oordeelde dat de klant zijn simkaart mocht gebruiken in een mobiele hotspot omdat Tele2 niet duidelijk in haar voorwaarden had staan dat dit niet mocht. In de algemene voorwaarden staat te lezen: "Gebruik van een ander toestel dat 4G van Tele2 ondersteunt, is eveneens toegestaan in combinatie met het Tele2 Mobiel 4G-abonnement." De rechter oordeelde dat een toestel niet automatisch een mobiele telefoon is en gaf de klant gelijk. De klant hoeft niets aan Tele2 te betalen, in plaats daarvan moet Tele2 € 100 aan de klant betalen voor gemaakte reis- en verblijfskosten.

In de Fair Use policy van de provider kun je nu lezen dat de diensten van Tele2 niet bedoeld zijn voor gebruik door derden. In de algemene voorwaarden van Tele2 staat nog altijd te lezen dat het is toegestaan om je simkaart te gebruiken in een ander toestel dat 4G ondersteunt.

Margot Meendering

Online content marketeer
Margot Meendering
Ik ben Margot, sinds juni 2019 werkzaam als online content marketeer bij de Bencom Group. Ik schrijf graag over nieuwe ontwikkelingen in de telecom branche. Mijn naam kom je tegen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken.

Reageren

Navigatie