Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Tele2 stopt met vaste telefonie

door Jeanet Woldring

Na 15 jaar is Tele2 gestopt met het online* aanbieden van vaste telefonie als losstaand product. De minuuttarieven worden nog wel genoemd, de maandelijkse abonnementskosten niet. Vast bellen kan alleen in combinatie met internet in een basispakket. Of in een alles-in-1 pakket van Tele2, waar televisie bij in zit.

Berichten over verkoop onjuist
Naar eigen zeggen hoeven mensen zich geen zorgen te maken over hun abonnement bij Tele2. De berichten over de eventuele verkoop van het vaste netwerk die vorige week in de media verschenen, zijn onjuist, laat Tele2 in een reactie weten.  

'Tele2 gaat haar vaste netwerk niet verkopen. We kijken wel naar de investeringen die nodig zijn om jou en onze andere klanten -ook in de toekomst- aantrekkelijke breedbanddiensten te kunnen blijven aanbieden', staat op het forum. 

Beltarieven en belpakketten
Wie een abonnement neemt voor internet en bellen, betaalt voor het bellen naar zowel vaste als mobiele nummers 9 cent per minuut. De afrekenmethode is per seconde en het starttarief is 11 cent per gesprek. Tele2 klanten bellen onderling helemaal gratis. 

Onbeperkt bellen
Voor 15 euro per maand kan altijd onbeperkt gebeld worden. Wie voornamelijk 's avonds en in het weekend belt, kan op die tijden onbeperkt bellen voor 7,50 euro. Bij alles-in-1 (internet-bellen-tv) is onbeperkt bellen iets goedkoper, namelijk 12 euro per maand. 

*Update 29-11-2013: Tele2 heeft Bellen.com laten weten dat vaste telefonie als 'los' product nog wel telefonisch besteld kan worden.

Gepubliceerd: donderdag 28 november 2013
Geactualiseerd: dinsdag 23 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie