Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Tele2 nu ook per seconde Sim Only

door Jeanet Woldring

Tele2 heeft nu ook een abonnement waarbij per seconde wordt afgerekend in plaats van per minuut. Het betreft een tweejarig sim only abonnement onder de naam SmartMix Sim Only Per Seconde 300 en is alleen telefonisch te bestellen. Of u hiermee goedkoper uit bent, blijkt uit berekeningen van onze Belwijzer.

Per seconde of per minuut
SmartMix Sim Only Per Seconde 300 kost 9,50 euro per maand waarvoor je 300 belminuten of sms'jes krijgt en de afrekening gaat dus per seconde. Ter vergelijking: de tweejarige sim only bundel met minuutafrekening kost 6 euro per maand. 

Ook hier kan het tegoed niet meegenomen worden naar de volgende maand. Bel je meer dan 300 minuten, dan betaal je 30 cent per minuut. Hetzelfde geldt voor sms'jes. Tele2 klanten kunnen de bundel combineren met een bestaande databundel. Buiten de bundel betalen ze 15 cent per MB. Gebruik maken van mobiel internet zonder databundel kost 1 euro per MB.

Per seconde bellen goedkoper?
Operators zijn sinds 1 januari verplicht ook abonnementen aan te bieden waarbij afgerekend wordt per seconde in plaats van per minuut, zonder starttarief. Of dat voordeliger is, ligt aan uw belgedrag. Voordat u al te enthousiast uw huidige abonnement opzegt en overstapt, is het verstandig om de Belwijzer te gebruiken. Bellen.com heeft het vorig jaar uitgerekend toen KPN seconde bellen introduceerde en kwam toen tot de conclusie dat per seconde bellen niet per definitie goedkoper is.

Actueel voorbeeld: Ik bel 200 minuten en verstuur 100 sms'jes per maand. Mijn gesprekken duren gemiddeld 1,5 minuten. Wat is het voordeligste 2-jarige sim only abonnement? 

De totaalkosten voor de nieuwe sim only bundel van Tele2 bedragen 358 euro. De Belwijzer toont aan dat de SmartMix bundel met minuutafrekening bijna 100 euro voordeliger is (264 euro). Overigens ben je bij Simpel nog goedkoper uit (261 euro); Telfort is in dit geval veruit het voordeligst: het scheelt maar liefst 118 euro. 

Conclusie: raadpleeg onze Belwijzer voor een advies op maat

Gepubliceerd: donderdag 7 februari 2013
Geactualiseerd: woensdag 25 maart 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie