Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Tele2 Mobiel met Prepaid Online

Tele2 Mobiel heeft vorige week  “Prepaid Online” geïntroduceerd. Hiermee wil de aanbieder een nieuwe ontwikkeling inzetten in de Nederlandse prepaid markt.

Prepaid Online klanten hebben op een gemakkelijke manier inzicht in en controle over al hun mobiele zaken via de website van Tele2. Doordat o.a. opwaarderingen en contact met de klantenservice online verlopen kan Tele2 nu de laagste prepaid tarieven van de markt aanbieden: bellen kan al vanaf 9 cent per minuut. Dit geldt overigens alleen in de daluren en in het weekend naar het vaste net en Tele2 Mobielbellers. Bellen naar een mobieltje van een andere aanbieder kost 16 cent. Dat is overigens nog veel goedkoper dan bij de andere mobiele aanbieders. Ter vergelijking: bij de goedkoopsten t.w. AH Mobiel, T-Mobile, Telfort en PePtalk kost het 20 cent, terwijl Vodafone, KPN en Hi het duurst zijn met 30 cent. Hema zit er met 24 cent tussenin en Orange spant de kroon met 35 cent, maar hanteert ditzelfde tarief ook in de piekuren. Deze aanbieder heeft helemaal geen piek en daltarieven meer.

In de piekuren kost het bellen zowel naar vaste als naar mobiele telefoons met Prepaid Online 29 cent per minuut. Wie naar Tele2 Mobiel klanten belt of zijn voicemail afluistert, is slechts 9 cent per minuut kwijt. Het starttarief is 6 cent per gesprek; bij de meeste andere prepaidvormen is dat 1 cent meer. Naar EU landen en de USA is de Prepaid Online beller 64 cent kwijt, terwijl het bellen naar de overige landen €1,25 per minuut kost. Smsjes versturen kost slechts 8 cent. Het beltegoed is onbeperkt houdbaar, mits men één keer per jaar opwaardeert.

Tele2 wil met Prepaid Online niet alleen scherpe mobiele tarieven aanbieden, maar ook meer eenvoud en duidelijkheid voor de consument scheppen. “Prepaid online klanten kunnen op het internet zelf hun zaken regelen, wanneer en waar ze maar willen. Via de website kunnen zij checken hoe vaak, hoe lang en met wie ze gebeld hebben en welke kosten daarbij horen. Doordat de klant alles zelf regelt, kan Tele2 weer lagere prijzen bieden”, aldus Per Borgklint, de baas van Tele2 Nederland.

Aanmelden voor Prepaid Online kan alleen online via Tele2.nl. De klant kan hier een account openen om een simkaart te bestellen. Het is daarbij mogelijk om het oude mobiele nummer mee te nemen of om zelf een nummer uit te kiezen. Betalen kan momenteel alleen met Visa of Mastercard in een beveiligde omgeving op de Tele2-site. In de toekomst worden andere betaalmogelijkheden toegevoegd. Maximaal kan 40 euro per keer opgewaardeerd worden. Het minimumbedrag is 10 euro. Bellen in het buitenland is nog niet mogelijk met Tele2 Prepaid Online.

Gepubliceerd: vrijdag 18 maart 2005

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie