Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Tele2, Hollandsnieuwe en Simyo meer klanten

door Jeanet Woldring

Tele2, hollandsnieuwe en Simyo snoepten in het derde kwartaal abonnees af van de grote operators KPN, T-Mobile en Vodafone. De prijsvechters hebben een groter marktaandeel weten op te bouwen op het gebied van mobiele abonnementen. Dit blijkt uit marktonderzoek van Telecompaper.

Tele2 verdubbelt marktaandeel
In het derde kwartaal van dit jaar wist Tele2 zijn marktaandeel zelfs bijna te verdubbelen ten opzichte van het derde kwartaal vorig jaar naar zeven procent. Hollandsnieuwe (een Vodafone-merk) en Simyo (KPN) wonnen eveneens marktaandeel. 

T-Mobile heeft inmiddels een aandeel van 25 procent (-2 procent). Vodafone volgt met 23 procent (-2 procent). KPN is nog steeds marktleider met 27 procent en verloor 5 procent.

Driekwart mobiele bellers abonnement
Telecompaper concludeert dat inmiddels bijna driekwart van alle mobiele bellers in Nederland over een abonnement beschikt. Daarvan zou een derde ‘sim only’ zijn. Het onderzoeksbureau meldt tevens dat het aantal sim only abonnementen met name bij Telfort opvallend hoog is. Daar zijn 57 procent van alle klanten sim only-afnemers. Deze KPN-dochter is de enige bij wie je een toestel kunt leasen. 

KPN klanten meest loyaal
Telecompaper signaleert ook dat Tele2 in de afgelopen twee kwartalen de meeste nieuwe mobiele abonnees heeft mogen verwelkomen (20 procent). De meest loyale klantenkring is bij  KPN te vinden, aldus het bureau. 44 Procent van de KPN-abonnees zegt ‘nog nooit’ een andere operator te hebben gehad.

Merendeel smartphone
Het onderzoeksbureau meldt verder dat in het derde kwartaal van dit jaar maar liefst 81 procent van alle abonnees gebruik maakt van een smartphone. Het KPN-merk Hi is daarbij de koploper als het gaat om het aantal klanten met een dergelijk toestel: 92 procent van de abonnees bezit een smartphone. Het slimme mobieltje wordt bij de klanten van alle operators in toenemende mate gebruikt om online te gaan (46 procent) of e-mails te verzenden (47 procent). Sms blijft de meest gebruikte mobiele dienst, maar er is sprake van een structurele daling.

Raadpleeg de Belwijzer voor het goedkoopste mobiele abonnement!

Gepubliceerd: donderdag 31 oktober 2013
Geactualiseerd: dinsdag 9 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie