Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

T-Mobile verliest klanten maar ziet groei in abonnementen

door Anniek Kruijer

t-mobile.gifT-Mobile heeft het afgelopen jaar de winst, omzet en het aantal klanten zien dalen. Het aantal mobiele abonnementen en dataverbruik nam wel toe. Dat blijkt uit de jaarcijfers. De totale omzet daalde in 2015 met tien procent tot 1,39 miljard euro, het aantal klanten zakte met ongeveer 135.000 tot 3,67 miljoen. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door het afnemende aantal prepaidklanten. 

Stijging aantal abonnementen

Het telecombedrijf zag het aantal abonnementen in 2015 toenemen met 40.000 tot 2,8 miljoen. Volgens CEO Mark Klein komt dit door de voltooiing van het landelijke 4G-netwerk van T-Mobile. De “financiële resultaten van 2015 zijn achtergebleven bij de verwachtingen. De oorzaak van de tegenvallende resultaten komt door de sterke concurrentie en de dalende marktprijzen.” Ben, het budgetmerk van T-Mobile droeg flink bij aan de toename van het aantal postpaid klanten.

Toename dataverbruik

Met meer dan 7.000 masten heeft het T-Mobile-netwerk meer capaciteit dan alle andere netwerken bij elkaar in Nederland en behaalt het de hoogste gemiddelde snelheid in vergelijking met de concurrentie. Ook gebruiken T-Mobile klanten steeds meer data. Het is gestegen met 62 procent in vergelijking met het jaar daarvoor. Het gemiddeld aantal minuten per klant steeg met 16 procent tot 165 minuten. De toename is het gevolg van een verbeterde indoor-dekking. De provider blijft naar eigen zeggen investeren in haar netwerk en heeft in januari van dit jaar 76 procent van haar 4G+ netwerk geïmplementeerd.

Cijfers Vodafone, KPN en Tele2

Ook Vodafone verloor het afgelopen kwartaal 68.000 klanten. KPN daarentegen kreeg er het afgelopen kwartaal 80.000 klanten bij. Tele2 introduceerde eind 2015 haar 4G-netwerk en nieuwe abonnementen. Het trok nog niet veel nieuwe klanten. Maar afgelopen woensdag kwam de aanbieder met grote sim only’s bundels met 4G en hoopt hiermee de concurrentie met de andere grote drie aan te kunnen.

TV via KNIPPR

In december 2015 kondigde T-Mobile de introductie aan van KNIPPR, een nieuwe online TV-dienst waarbij de klant zelf zijn tv-aanbod kan samenstellen. Geen verplichte afname van grote tv-pakketten zoals bij huidige aanbieders vaak het geval is. Je hoeft niet perse klant bij T-Mobile te zijn, want KNIPPR is er voor iedereen. Begin 2016 wordt de betaversie van KNIPPR getest. De dienst lijkt veel op KPN Play dat sinds begin november voor iedereen beschikbaar is. Het is een 'Over The Top' (OTT) dienst, waarbij de internetverbinding (vast of mobiel) gebruikt kan worden om tv te kijken.  

Anniek Kruijer

Content marketeer
Anniek Kruijer
Ik ben Anniek, tot januari 2019 medewerker van de Bencom Group. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie