Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Zoeken met Yahoo! bij mobiel internet van T-Mobile

2 reacties

T-Mobile und Yahoo! gaan samenwerken en bieden vanaf eind maart mobiele zoekfuncties aan. 

Het Amerikaanse internetbedrijf wordt de belangrijkste leverancier van webdiensten op toestellen van T-Mobile in Noord- en Midden-Europa. Dit werd dinsdag aangekondigd op de internationale telecombeurs in Barcelona. 

T-Mobile, die zich pionier van open mobiel internet noemt, en internetpionier Yahoo! gaan samenwerken op het gebied van zoekfuncties voor mobiel internet. Volgens het telecombedrijf levert de oneSearch-Functie van Yahoo! snelle en probleemloze zoekresultaten op. Gebruikers hoeven ook niet langer door een zee van weblinks navigeren. oneSearch stelt de gebruikers ondermeer financiële informatie, weerprognoses, en mobiele websites ter beschikking.  Volgens Hamid Akhavan, CEO van T-Mobile International,  biedt de samenwerking belangrijke voordelen  voor de mobiele internetklanten van T-Mobile.

Yahoo! verdrijft daarmee Google, dat nog tot eind maart een contract heeft met T-Mobile. Rond Yahoo! is momenteel veel rumoer. Microsoft wil het internetbedrijf overnemen voor meer dan 40 miljard dollar, maar Yahoo! heeft dit bod vooralsnog afgewezen. De twee bedrijven zouden gezamenlijk een geduchte concurrent kunnen worden van Google, dat met zijn zoekmachine nu nog de lakens uitdeelt op het internet.

Als meer mensen mobiel gaan internetten, kan Yahoo! veel advertentie-inkomsten binnenhalen. Volgens Nu.nl kunnen nu al meer dan een half miljard mensen gebruikmaken van de webdiensten van het bedrijf. 

Zie ook: Mobiel internetten

Reacties (2)

Geplaatst door: Karel ()

Gebruikers van T-Mobile krijgen straks bij hun abonnement Yahoo OneConnect, dat allerlei sociale netwerken als MySpace, Facebook, Flickr en Twitter combineert met e-mail en chat. Wist je overigens dat ook MSN/Live en Gmail (jawel!) worden ondersteund?

Geplaatst door: Joost ()

Wel grappig dat indien ik Hamid Akhavan intoets op Yahoo dat het eerste resultaat macvoip.com is. Indien ik de naam op Google intoets, krijg ik www.t-mobile-international.com als bovenste resultaat.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie