Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

T-Mobile maakt muziek streamen 'gratis', mag dit?

door Anniek Kruijer 1 reactie

Datavrije-muziek11-10-2016.jpgT-Mobile rekent vanaf vandaag bij abonnees met een databundel van 6 GB of hoger geen data meer voor het gebruik van bepaalde muziekstreamingdiensten. De provider brengt je via een bericht op de hoogte. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) onderzoekt of deze datavrije muziekdienst wel voldoet aan de Nederlandse regels voor netneutraliteit. ​

Welke streamingdiensten doen mee?

Het gaat onder andere om Spotify, Deezer, Nederland.FM, Hits NL, Tidal en Napster. Via deze muziekstreamingdiensten luister je oneindig naar muziek zonder dat dit MB's kost. Apple Music ontbreekt nog, maar is volgens T-Mobile van harte welkom om zich aan te sluiten.

Netneutraliteit

De plannen van T-Mobile zijn in strijd met de Nederlandse regelgeving rond netneutraliteit, waarin staat dat al het internetverkeer gelijk moet worden behandeld. "Zoals de dienst nu wordt omschreven, is deze tegen de wet", zegt een woordvoerster van de ACM. 

De waakhond heeft al aangekondigd te gaan onderzoeken of T-Mobile gelijk heeft. Vandaag werd bekendgemaakt dat de Eerste Kamer voor een strenge netneutraliteit heeft gestemd. De provider geeft aan de belangen van haar klanten te verdedigen tot aan de rechter. 

KPN en Spotify

De zaak doet denken aan KPN. Eerder bood KPN ook een abonnement aan waarbij de MB’s bij het online luisteren naar Spotify niet meetelden. De ACM sprak ook KPN hierop aan met als gevolg dat de dienst moest stoppen.

Anniek Kruijer

Content marketeer
Anniek Kruijer
Ik ben Anniek, tot januari 2019 medewerker van de Bencom Group. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie.

Reacties (1)

Geplaatst door: Henk Meijers ()

Wij hebben een sonostalgische systeem
Met daarop oase Spotify. En via Ziggo de normale zenders. Betekend nu dat wij via Ziggo nu de muziek gratis krijgen? Ik ben 76 Jr een kan het langzamerhand niet goed meer begrijpen en doorzien hoe alles in elkaar zit. Kunt u mij dit uitleggen per mail? Op hetzelfde mailadres henk_meijers@yahoo.com
Bij voorbaat dank
Met vriendelijke groet

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie