Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

T-Mobile G1 met Google in voorverkoop

door Jeanet Woldring

T-Mobile verkoopt in Nederland vanaf 30 januari 2009 de HTC G1. Het toestel draait op besturingssysteem Android, dat grotendeels door Google is gebouwd.

De G1 van de Taiwanese fabrikant HTC is het eerste toestel dat draait op Googles mobiele besturingssysteem Android. T-Mobile verkoopt het apparaat in Nederland als enige aanbieder. Tot dusver is het toestel alleen beschikbaar in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië, waar T-Mobile ook exclusiviteit op de verkoop heeft.

Open source
Google ontwikkelde het mobiele besturingssysteem als open source-product. Het Android-platform wordt gezien als directe concurrent van het platform achter de Apple iPhone. Beide systemen bevatten een ingebouwde downloadwinkel.

Android Market
De T-Mobile G1 biedt als eerste mobiele telefoon ter wereld toegang tot Android Market, waarop ruim 700 applicaties van internationale ontwikkelaars beschikbaar zijn en voortdurend nieuwe diensten en applicaties worden toegevoegd. Gebruikers kunnen in slechts enkele kliks games downloaden, gebruikmaken van netwerkdiensten, mobiel winkelen en hun handset aanpassen aan hun voorkeuren.
 
Twee voorbeelden van succesvolle applicaties zijn ShopSavvy en Wikitude. ShopSavvy is een mobiele winkelhulp waarmee gebruikers eenvoudig met behulp van de ingebouwde camera op de G1 de barcode van het gewenste product kunnen scannen. ShopSavvy biedt vervolgens informatie over het product en gaat binnen enkele seconden op zoek naar de beste aanbiedingen in online shops en winkels in de buurt, op basis van de huidige locatie van de gebruiker. 

Wikitude bevat beschrijvingen van zo’n 350.000 bezienswaardigheden overal ter wereld. Het hoogtepunt van deze applicatie is de speciale cameramodus: de camera projecteert de lokale bezienswaardigheden op de zoeker van de camera. Vervolgens verschijnen ze als stipjes in het gebied dat wordt bekeken, met desgewenst de bijbehorende informatie uit Wikipedia.

Abonnementen
Geïnteresseerden in de G1 van T-Mobile kunnen vanaf nu het toestel kopen. De telecomaanbieder noemt het tweejarig Relax 300-abonnement voor € 29,50 per maand hèt abonnement voor de G1. Hiermee krijgt men naast de G1 twee jaar lang gratis onbeperkt toegang tot internet met web ‘n’ walk Plus. De G1 is ook met andere Relax-abonnementen leverbaar. En eveneens in combinatie met Flex- en MyFaves-abonnementen. Zie voor meer informatie de Tariefvergelijking op Bellen.com.

Door zijn uitgebreide functionaliteit zou de G1 ook ideaal voor zakelijke gebruikers zijn. Zo kunnen zij via Android Market applicaties toevoegen, zoals een urenregistratiesysteem of bepaalde ordersystemen. 
 

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie