Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

T-Mobile doet mee aan sim only prijzenslag

door Jeanet Woldring 2 reacties

Een nieuwe prijzenslag bij het mobiele bellen is uitgebroken. Uitgerekend Vodafone, bepaald geen prijsvechter, gooide met 'Scherp' de eerste knuppel in het 'sim only' hoenderhok. Telfort en T-Mobile volgden supersnel.

Vodafone kwam onlangs met een nieuw soort 'sim only' abonnement (zonder nieuw toestel) dat uitsluitend via internet kan worden afgesloten en dat met een minuuttarief van 4 cent sterk concurrerend is.

Bellen.com verwacht dat de concurrentie de aanbieding van Vodafone zal proberen te onderbieden met speciale webabonnementen, schreef De Telegraaf in i-Mobile vrijdag 20 juli. T-Mobile kon toen nog geen tegenzet aankondigen. Nu wel, hoewel niet alleen T-Mobile, maar ook KPN's dochter Telfort met een reactie kwam.

Hoezo scherp?
'Vodafone Scherp? 62 seconden bellen en 2 minuten betalen? Telfort vindt scherpe tarieven iets anders', luidt de vlijmscherpe bannerboodschap waarin Telfort Sim only 300 minuten voor € 9,95 aanbiedt. Vorige week woensdag claimde Telfort nog drie plaatsen in de Top 5 sim only op Bellen.com, waaronder de nummer 1 en 2 positie.

Nu heeft T-Mobile de challenger van de tweede plaats verdrongen met Relax 250 Sim only. Je betaalt € 9,50 per maand, waarbij je 250 minuten kunt bellen, d.w.z. 3,8 cent per minuut. Je moet overigens wel netjes binnen je bundel blijven, anders betaal je 25 cent per minuut. Dat geldt echter ook voor de anderen. 

Desalniettemin bezet Telfort nog steeds drie plaatsen in de Top 5 op de oneven nummers en biedt daarmee de goedkoopste sim only's van Nederland. Je kunt ermee bellen vanaf 3,3 cent per minuut, hoewel dit in de maand juli nog 3 cent was. De even nummers worden in beslag genomen door respectievelijk T-Mobile en Vodafone. Het zijn allemaal webabonnementen, d.w.z. dat je ze alleen online kunt aanvragen.

Tien goedkoopste sim only's van Nederland
De concurrentiestrijd tussen Telfort, T-Mobile en Vodafone is opvallend. Wordt naar de tien goedkoopste sim only abonnementen gekeken, dan vallen dezelfde drie in de prijzen. T-Mobile's magenta-roze en Telforts blauw voeren de boventoon, geflankeerd door het rood van Vodafone.

 1  Telfort
300 Sim only
€ 17,00
€ 9,95  
 300 min.
 2  T-Mobile
Relax 250 Sim only
 € 14,75
€ 9,50
 250 min.
 3  Telfort
500 Sim only
 € 32,00
€ 18,95
 500 min.
 4  Vodafone
Scherp 250
 € 9,95  250 min.
 5  Telfort
400 Sim only
 € 22,00
€ 15,95
 400 min.
 6  T-Mobile
Relax 300 Sim only
 € 17,25
€ 12,00
 300 min.
 7  Telfort
200 Sim only
 € 13,00
€ 7,95
 200 min.
 8  Vodafone
Scherp 450
 € 18,95  450 min
 9  T-Mobile
Relax 400 Sim only
 € 21,25
€ 17,00
 400 min.
 10  T-Mobile
Relax 200 Sim only
 € 12,25
€ 8,50
 200 min.

Contractwizard
Het zal de Bellen.com bezoeker met een kritische, scherpe blik meteen opvallen dat de Vodafone Scherp abonnementen geen doorgestreepte maandbedragen hebben. Klopt: het betekent dat de abonnementsprijs geen tijdelijke actie is, maar ook na afloop van het contract geldt. Bij de anderen geldt het kortingstarief maximaal gedurende de minimale contractsperiode van 12 maanden. De doorgestreepte maandprijs geldt dus na een jaar. Wil je dan niet het volle pond betalen, vergeet dan niet het contract tijdig op te zeggen. De Contractwizard op Bellen.com helpt je er graag aan herinneren!

Buiten de bundel tarieven
Wie op z'n qui-vive is, kan een jaar lang buitengewoon goedkoop mobiel bellen voor nog geen 4 cent per minuut. De beller moet er wel op letten de bundel niet te overschrijden, want anders betaalt hij de hoofdprijs! Bij alle tien sim only's is het minuuttarief buiten de bundel 25 cent. Om niet alleen belkosten, maar ook voorwaarden, bundels, voordeelbundels en sms-kosten te vergelijken, helpt de Belwijzer bij het maken van een keuze.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (2)

Geplaatst door: Koen ()

Ik mis in dit overzicht toch wel debitel:
250 min /500 sms voor 10,95!

ALs je veel smst, de goedkoopste keus!

Geplaatst door: Sanne ()

Ik vind het wel een gewone actie van T-mobile om ook mee te doen aan de simonly prijzenslag, zodat ze eigenlijk samen met Vodafone klanten kunnen afsnoepen van Telfort en van KPN.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie