Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

T-Mobile biedt als eerste eSIM aan in Nederland

door Margot Meendering 1 reactie

Op 21 augustus 2019 is T-Mobile als eerste provider in Nederland begonnen met het aanbieden van de eSIM-functionaliteit. Voor €5,09 kunnen klanten met een geschikt toestel een eSIM aanvragen.

sim-0.jpg

Afbeelding: v.l.n.r: Minisim, Microsim, Nanosim, eSIM

Hiermee ondersteunt T-Mobile als eerste Nederlandse provider de ingebouwde simkaart. In een aantal landen kun je de eSIM al een tijdje gebruiken. Dit kan handig zijn om bijvoorbeeld tijdens een lange vakantie een lokale simkaart te gebruiken om te kunnen bellen tegen lokaal tarief. Nog niet bekend is wanneer bijvoorbeeld KPN en Vodafone de eSIM voor particulieren gaan ondersteunen. KPN biedt al wel eSIM ondersteuning aan voor zakelijke klanten.

Wat is eSIM?

eSIM staat voor 'embedded Sim'. Het is de opvolger van de plastic simkaart die je ontvangt als je een abonnement afsluit. Een eSIM is geen fysieke simkaart die je zelf in je telefoon stopt maar zit ingebouwd in je telefoon of ander device. Je hebt met een eSIM geen fysieke simkaart meer nodig. Met de eSIM kun je, net als met een gewone simkaart, verbinding maken met het netwerk van je provider. In plaats van een simkaart in je telefoon te stoppen, download je een eSIM profiel op je telefoon. 

Is mijn toestel geschikt voor eSIM?

De nieuwste smartphones en tablets van Apple beschikken al over de eSIM-functionaliteit. Dit zijn de iPhone Xs, Xs Max, Xr en de iPad Pro en Air. Deze toestellen ondersteunen door de eSIM ook Dual Sim. Ook de Google Pixel 2 en 3 ondersteunen eSIM, maar deze toestellen worden officieel niet in Nederland verkocht. De verwachting is dat steeds meer fabrikanten de technologie gaan inbouwen in hun smartphones. 

Voordelen van eSIM

De komst van eSIM brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo hoeven fabrikanten van smartphones in de toekomst geen ruimte meer over te houden voor een simkaartslot. Ook is het niet meer mogelijk om je simkaart kwijt te raken, tenzij je je hele smartphone verliest. Tot slot kun je op één eSIM meerdere eSIM profielen downloaden. Zo kun je naast je eigen abonnement ook een goedkoper abonnement voor op vakantie op je telefoon zetten of je zakelijke en privé abonnement op dezelfde telefoon gebruiken.

Hoe kan ik een eSIM aanvragen?

Via de site van T-Mobile kun je eenvoudig je gewone simkaart inruilen voor een eSim. Als je een nieuw abonnement afsluit met een geschikt toestel betaal je geen meerprijs. Wanneer je bij T-Mobile een abonnement met eSIM afsluit kun je twee keer per jaar gratis een nieuwe eSIM aanvragen wanneer je bijvoorbeeld van telefoon wisselt. 

Gepubliceerd: woensdag 21 augustus 2019

Margot Meendering
Margot Meendering Online content marketeer
Ik ben Margot, sinds juni 2019 werkzaam als online content marketeer bij de Bencom Group. Ik schrijf graag over nieuwe ontwikkelingen in de telecom branche. Mijn naam kom je tegen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken.

Reacties (1)

Geplaatst door: Edgar ()

Wat onzin simkaart kwijt raken zit toch in je telefoon goed raak je echt niet kwijt

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie