Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

T-Mobile begint winkels en neemt ViaWia over

T-Mobile gaat dit jaar  eigen winkels openen. Er zullen producten en diensten aangeboden worden voor zowel consumenten als kleinzakelijke gebruikers. Naast de introductie van de T-Mobile winkels blijft het bedrijf samenwerken met onafhankelijke telecom dealers.

T-Mobile vindt het heel belangrijk dat consumenten zelf kunnen kiezen voor de mobiele aanbieder die het beste bij hen past. Er  wordt dan ook al jaren veel belang gehecht aan goede samenwerking met onafhankelijke telecom dealers, aldus de derde mobiele aanbieder. Daarnaast bestaat echter de behoefte  om direct bij T-Mobile terecht te kunnen met vragen over producten, diensten en prijsplannen, om nieuwe diensten te testen of voor servicevragen, zoals aanpassing van het abonnement of reparatie van een toestel. T-Mobile zal daarom in 2004 vijf tot tien winkels in Nederland openen.

Een ander bericht dat T-Mobile gisteren bekendmaakte, is  de overname van de Nederlandse WiFi aanbieder- ViaWia. Deze onderneming heeft een netwerk van WiFi HotSpots opgebouwd en in beheer genomen. Op een WiFi HotSpot hebben gebruikers toegang tot een zeer snelle mobiele dataverbinding, waardoor zij mobiel kunnen internetten, e-mail kunnen verzenden en ontvangen of toegang kunnen krijgen tot hun bedrijfsnetwerk. Eind 2004 zullen er ruim 200 HotSpots van T-Mobile  in Nederland zijn.

T-Mobile wil een leidende rol spelen in WiFi in Nederland. Niek Jan van Damme, Algemeen Directeur van T-Mobile Netherlands:  'wij zullen eind 2004 een geïntegreerd aanbod introduceren van GPRS, WiFi en UMTS-diensten. Dat betekent dat onze klanten altijd de beschikking hebben over het beste netwerk, zonder van toepassing te wisselen. De HotSpots van T-Mobile bieden klanten de mogelijkheid om mobiele multimediadiensten te gebruiken op plekken waar dat handig is, zoals bijvoorbeeld hotels, wegrestaurants, stations, vliegvelden of beurs- en congresgebouwen. Met de overname van ViaWia breiden we ons netwerk ineens flink uit. We zullen het WiFi netwerk snel verder uitbouwen met nieuwe partnerships.'

WiFi (drager voor WLAN) is de techniek voor een lokaal draadloos netwerk, een zogenaamde HotSpot. Om contact te maken met het lokale netwerk heeft de gebruiker slechts een kaart nodig voor zijn laptop of PDA. ViaWia beschikt over een netwerk van Hotspots in wegrestaurants, café.s, hotels, jachthavens en beurs- en congreslocaties. ViaWia HotSpots zullen in de loop van dit jaar als HotSpot van T-Mobile beschikbaar zijn.

Eerder dit jaar nam KPN een WiFi aanbieder over, namelijk HubHop. Het telecombedrijf had sinds mei 2003 al een meederheidsbelang in HubHop. dat zo'n honderdtal hotspots heeft. KPN wil het aantal locaties dit jaar flink uitbreiden.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie