Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Sim only - goed(koop) het nieuwe jaar in!

door Els Werkman

Iedereen zit thuis, dat is het uitgelezen moment om je lopende contracten onder de loep te nemen. Vermoedelijk is ook jouw situatie de afgelopen tijd anders geworden. Je belt en internet meer of juist minder. Heb jij nog wel het juiste mobiele abonnement dat goed bij jouw verbruik past? Bellen.com heeft de beste  sim only deals op een rijtje gezet. Kun je op dat gebied toch goed(koop) het nieuwe jaar in!

Nieuwe vergelijking: 275 minuten en 5GB 

Elk kwartaal maakt Bellen.com een nieuwe vergelijking van de goedkoopste (sim only) deals. Daarbij nemen we het gemiddelde verbruik van onze bezoekers als uitgangspunt. En we tonen voor jouw gemak de voordeligste abonnementen met onbeperkt verbruik. Handig, voor als je geen zin hebt om iets in de gaten te houden.

In de afgelopen maanden zijn er veel verschuivingen geweest in de kortingsacties, maar ook in het pakketaanbod. Simpel en Youfone hebben hun abonnementen aangepast, Black Friday leidde tot acties (die langer liepen dan die vrijdag alleen). Daarom is het zeker interessant om eens te kijken welke (sim only) deals nu het beste passen bij het gemiddelde maandverbruik van de Bellen.com bezoeker (275 minuten en 5GB). En als jij bij dit profiel past, dus ook voor jou. Benieuwd of jij goedkoper uit kunt zijn?

kwartaaloverzicht-de-beste-sim-only-deals.png

Goedkoopste sim only

Bij een gemiddeld maandverbruik van 275 minuten en 5 GB aan data staat Youfone in alle gevallen op 1. Bij de maandcontracten moet Youfone de plek delen met Lebara, vanwege dezelfde prijs. Je betaalt bij Youfone voor een contract van twee jaar met onbeperkt bellen en sms'en én 5 GB € 10 per maand. Tot voor kort kreeg je 4 GB voor dezelfde prijs. Door de start van acties en aanpassingen van de pakketprijzen betaal je nu dus minder en krijgt meer. Je betaalt bij Youfone € 11 bij een jaarcontract. De maandcontracten zijn een heel stuk goedkoper geworden. Je betaalde bij Youfone € 13,25 per maand, dat is nu bij zowel Lebara als Youfone € 12. Dit zijn de beste deals in januari 2021 op basis van 275 minuten en 5 GB per maand:

 Duur  Sim only  Prijs  Abonnement
(nog te combineren met een toestel)
 Prijs
 2 jaar

 Logo Youfone

 Onbeperkt min / sms + 5 GB

 € 10

 Logo Lebara (Via Belsimpel)

 Onbeperkt min / sms + 5 GB

 € 11
 1 jaar

 Logo Youfone

 Onbeperkt min / sms + 5 GB

 € 11

 hollandsnieuwe.gif

 6000 MB/min/sms

 € 13,50
 1 maand

Logo Lebara
Onbeperkt min / sms + 5 GB

 € 12  tele2.gif
 Onbeperkt min / sms +  7GB
 € 18

Logo Youfone

 Onbeperkt min / sms + 5 GB

Toch een abonnement met een nieuwe telefoon?

De beste deals voor een abonnement + toestel staan in de tweede kolom. Daar heeft Lebara de nummer één positie over genomen van Ben. Je betaalt nu € 11 per maand (was € 12,83) voor onbeperkt bellen en 5 GB. Hollandsnieuwe biedt nog steeds het goedkoopste jaarcontract. Voor € 13,50 krijg je 6000 MB/min/sms. Wat je precies betaalt ligt aan de telefoon die je hierbij gaat kopen. Maak jouw keuze in de abonnementen vergelijker.

Tele2 is de enige provider met maandcontracten in combinatie met een toestel. Wil je daar na een aantal maanden van af? Dat kan, alleen betaal je dan in één keer het openstaande bedrag voor de telefoon, omdat de afbetalingsregeling komt te vervallen. Op dit moment kun je dit niet via ons bestellen, alleen bij Tele2 zelf.

Onbeperkt - Unlimited

Geen verrassingen? Kies dan voor een abonnement met onbeperkt gebruik. Dit wordt ook wel Unlimited genoemd. Onbeperkt is bij deze pakketten wel wat beperkt. Op mobiel internet gelden beperkingen om misbruik te voorkomen. Je krijgt elke dag 5 GB. Alleen bij Budget Mobiel krijg je dagelijks dag 4GB, tegen een lage snelheid. Per 13 januari heeft Budget Mobiel ook 12 en 24 maandcontracten, tegen dezelfde lage prijs (en snelheid). Alle pakketten zijn gratis aan te vullen met 1GB per keer. We hebben er een Top 5 van gemaakt met de goedkoopste bovenaan:

Onbeperkt maand 12 mnd   24 mnd  eenmalig EU tegoed Gemiddelde
snelheid
budget mobiel.gif  € 20  € 20  € 20  € 15  14 GB  5 Mbps
tele2.gif  € 27  € 26  € 25  Nu gratis  15 GB  40 Mbps
kpn.gif  € 35  € 33,50  € 32,50  € 25  25 GB  20 Mbps
t-mobile.gif   n.v.t.  € 36 € 35  € 25  18 GB  60 Mbps
vodafone.gif  n.v.t.  € 39  € 38  Nu gratis  25 GB  27.5 Mbps

Ander bel- of dataverbruik?

En natuurlijk is niet iedereen gelijk, en is niet iedereen geholpen met een gemiddeld verbruik. Gelukkig hebben we daar iets voor: de Sim only abonnementen vergelijker. Je kunt jouw eigen verbruik invullen, dan krijg je gratis een advies op maat.

Zo verliep het telecomverbruik in het 4e kwartaal van 2020

2020 is anders verlopen dan verwacht. Aan het begin hadden we geen idee van de gevolgend van een virus in China. Nu weten we helaas veel meer en ondervinden er allemaal hinder van.  Op de mobiele markt zagen we dit jaar een golfbeweging die zich ruwweg laat verklaren door de coronacrisis. Door de eerste lockdown nam het mobiele internetverbruik af (we gebruikten het vaste internet thuis) maar namen de belminuten toe. In de zomer draaide dit om, want we konden elkaar gelukkig buiten spreken. En door dat naar buiten gaan steeg ook het aantal MB's. We zien over het laatste kwartaal weer een toename van het aantal minuten. Dat is altijd het geval, in de decembermaand wordt er meer gebeld en gewhatsappt. En vlak de fotobommetjes van de kerstbomen niet uit.

Het gemiddelde van het aantal gebelde minuten is daardoor nog steeds 275 minuten per maand. Omdat mobiel internet na de dip in het voorjaar gestaag stijgt, is het gemiddelde gewenste aantal 5000 MB's per maand geworden. Het is geen toeval dat veel telecompartijen (al) een 5GB bundel bieden, heel recent nog paste Youfone haar 4GB bundel aan naar 5GB. Voor dezelfde prijs en klanten die na 5 december 2020 die 4GB bundel hebben genomen, krijgen ook 5GB.

Gepubliceerd: donderdag 14 januari 2021
Geactualiseerd: vrijdag 15 januari 2021

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Els is als sitemanager telecom verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Els is telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat Els bij de Bencom Group in dienst kwam heeft ze van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor is Els inmiddels 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie