Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Sim only - beste herfst deals voor jou!

door Els Werkman

Met de herfst is ook een tweede coronapiek ons land binnengekomen. Veel mensen zitten weer thuis: een goed moment om je mobiele abonnement onder de loep te nemen. Want vermoedelijk is ook jouw verbruik de afgelopen tijd veranderd. Een goed passend abonnement kan veel geld schelen. Wat zijn op dit moment de beste deals?

Wij maken elk kwartaal een nieuw overzicht van de goedkoopste (sim only) abonnementen. Het gemiddelde verbruik van onze bezoekers is hier het uitgangspunt. Dat verbruik analyseren we ieder kwartaal. Daarnaast tonen we een overzicht van de voordeligste abonnementen met onbeperkt verbruik van belminuten en data. Als je nu meer dan ooit online wilt, is dat een goede keuze.

Beste sim only eerste kwartaal 2020

Het telecomverbruik in het 3e kwartaal 2020

De eerste helft van 2020 is anders verlopen dan verwacht. Aan het begin van het jaar konden we nog niet weten welk effect corona zou hebben. Het lag in de lijn der verwachting dat we meer mobiel zouden internetten en minder zouden gaan bellen. Dit is inmiddels omgedraaid. We bellen meer dan ooit en vanwege het thuiswerken (wifi) is de behoefte aan mobiel internet afgevlakt. Vanaf maart 2020 zagen we een verandering, die in het tweede kwartaal doorzette. Niet zo verwonderlijk: door de coronacrisis veranderde het gebruik van de (mobiele) telefoon. We zagen een behoorlijke toename van het aantal minuten in onze Belwijzer. In de zomer daalde dit wat, maar nu is er weer groei te zien. We laten daarom onze teller op 275 minuten per maand staan.

We zien een toename bij het gewenste aantal MB's. Maar vanwege het thuiswerken (wifi, geen mobiele MB's) is dit nog niet genoeg om in onze vergelijking het aantal MB's aan te passen. Het gemiddelde verbruik blijft komend kwartaal op 4 GB per maand staan.

Als er niets wordt aangepast in het gemiddelde verbruik, waarom dan toch dit artikel? De telecomproviders hebben de afgelopen maanden hun kortingsacties en (her en der) hun pakketten aangepast. Daardoor zijn er de nodige verschuivingen geweest. T-Mobile's merk Ben heeft bijvoorbeeld 4G als nieuwe standaard ingevoerd. Je kon hier eerst zelf voor kiezen, hierdoor zijn de abonnementen iets duurder geworden. Youfone en hollandsnieuwe zijn gestopt met de korting op de entreekosten etc. Vandaar dat het nog steeds interessant is om te kijken welke (sim only) deals het beste passen bij dat gemiddelde verbruik van de Bellen.com bezoeker. We hebben dit voor jou op een rijtje gezet.

Goedkoopste sim only

Youfone heeft Ben van de eerste plaats gestoten bij de maand én de twee jaarcontracten. En heeft de eerste positie bij de jaarcontracten geprolongeerd. Je betaalt bij Youfone voor een contract van twee jaar met onbeperkt bellen en sms'en plus 4 GB € 10,63 per maand. Dat zijn de berekende kosten op basis van bovengenoemd verbruik. Door het stoppen van acties betaal je nu iets meer. Je betaalt bij Youfone nog steeds € 12,25 bij een jaarcontract. De maandcontracten zijn wel een stuk duurder geworden. Je betaalde bij Ben € 12,50, dit is bij Youfone nu € 13,25 per maand. Dit zijn de beste deals begin oktober 2020:

 Duur  Sim only  Prijs  Abonnement
(nog te combineren met een toestel)
 Prijs
 2 jaar

 Logo Youfone

 Onbeperkt min / sms + 4 GB

 € 10,63

 ben.gif

 Onbeperkt min / sms + 4 GB

 € 12,83
 1 jaar

 Logo Youfone

 Onbeperkt min / sms + 4 GB

 € 12,25

 hollandsnieuwe.gif

 Onbeperkt min en 4 GB

 € 14,67
 1 maand

 Logo Youfone

 Onbeperkt min / sms + 4 GB

 € 13,25  tele2.gif
 Onbeperkt min / sms +  7GB
 € 20,50

Toch een abonnement met een nieuwe telefoon?

De beste deals voor een abonnement + toestel staan in de tweede kolom. Ben is nog steeds het goedkoopst: je betaalt € 12,83 per maand (dit was € 10,50) voor onbeperkt bellen en 4 GB. Hollandsnieuwe biedt het goedkoopste jaarcontract. Voor € 14,67 krijg je onbeperkt bellen en 4 GB. Wat je per maand precies gaat betalen, hangt af van de telefoon die je kiest. Maak jouw keuze in de abonnementen vergelijker.

Tele2 is de enige provider met maandcontracten in combinatie met een toestel. Wil je daar na een aantal maanden van af? Dat kan, alleen betaal je dan in één keer het openstaande bedrag voor de telefoon, omdat de afbetalingsregeling komt te vervallen. Op dit moment kun je dit niet via ons bestellen, alleen bij Tele2 zelf.

Onbeperkt - Unlimited

Geen verrassingen? Kies dan voor een abonnement met onbeperkt gebruik. Dit wordt ook wel Unlimited genoemd. Onbeperkt is bij deze pakketten wel wat beperkt. Op mobiel internet gelden beperkingen om misbruik te voorkomen. Je krijgt elke dag 5 GB. Alleen bij Budget Mobiel krijg je dagelijks dag 4GB, tegen een lage snelheid. Alle pakketten zijn gratis aan te vullen met 1GB per keer. We hebben er een top 5 van gemaakt met de goedkoopste bovenaan:

Onbeperkt maand 12 mnd   24 mnd  eenmalig EU tegoed Gemiddelde
snelheid
budget mobiel.gif  € 20  n.v.t.  n.v.t.  € 15  12 GB  5 Mbps
tele2.gif  € 27  € 26  € 25  € 20  15 GB  40 Mbps
kpn.gif  € 37,50  € 36  € 35  € 25  25 GB  20 Mbps
t-mobile.gif   n.v.t.  € 36 € 35  € 25  18 GB  60 Mbps
vodafone.gif  n.v.t.  € 41  € 40  € 25  25 GB  27.5 Mbps

Ander bel- of dataverbruik?

Niet iedereen is gemiddeld, dat beseffen wij goed. Gelukkig hebben we daar wat voor. Bel je weinig, internet je veel, of precies andersom? Vul dan jouw verbruik in: Mobiele (sim only) abonnementen vergelijker. Je krijgt dan meteen een advies op maat.

Els Werkman

Sitemanager Telecom
Els Werkman
Ik ben Els. Sinds 2008 werk ik voor de Bencom Group. Mijn specialisme is telecommunicatie, vandaar dat je mijn naam ziet terugkomen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken. Sinds 2018 ben ik Wft-gediplomeerd Adviseur Zorgverzekeringen zodat ik jou deskundig mag adviseren.

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden

Navigatie