Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

September Sim Only deals

door Els Werkman

De bladeren zittten nog aan de bomen, maar de herfst hangt al in de lucht. Tijd voor verandering. Neem bijvoorbeeld jouw mobiele abonnement eens onder de loep. Past het nog bij jouw verbruik? Zou een maatje meer beter passen? Of ben je minder gaan bellen en is downsizen een goed idee? We hebben de beste deals van dit moment op een rijtje gezet.

goedkope-sim-only-onbeperkt-mobiel-internet.png

We hebben begin september gekeken naar wat de goedkoopste (sim only) abonnementen zijn. Wij nemen hiervoor het gemiddelde verbruik van onze bezoekers. En we hebben dat voor de gelegenheid aangevuld met onbeperkte abonnementen. Voor als je nu meer dan ooit mobiel wilt zijn, zonder rekening te hoeven houden met bijkomende kosten. Het gemiddelde gebruik is momenteel 275 minuten per maand en 4 GB mobiel internet.

Goedkoopste sim only

Youfone heeft naast scherpe prijzen nu ook nog een actie op de aansluitkosten. En staat daarom bij alle looptijden van het contract op de eerste plaats. Je betaalt bij Simpel bij het contract voor twee jaar € 0,83 per maand meer, en je krijgt 'maar' 500 sms'jes. Bij Youfone is dit onbeperkt. Bij de maandcontracten leveren Ben en Lebara voordeel op bij mobiel internet. Daar krijg je namelijk 5 GB per maand. Maar voor de extra GB betaal je in ieder geval € 3,25. Want dat is het prijsverschil tussen de eerste en tweede plaats. Deze tabel is op 8 september aangepast. Het maandcontract bij Ben werd een euro duurder waardoor het van de tweede naar de derde plaats gezakt is. Dit zijn de beste aanbiedingen begin september 2020:

 Plaats  2 jaar  Prijs 1 jaar Prijs Maand contract Prijs
 1

 Logo Youfone
 Onbeperkt min / sms + 4 GB

 € 10,00 Logo Youfone
Onbeperkt min / sms + 4 GB
€ 11,00 Logo Youfone
Onbeperkt min / sms + 4 GB
 € 12,00
 2

Logo Simpel
Onbeperkt min, 500 sms + 4 GB

 € 10,83 Logo Simpel
Onbeperkt min, 500 sms + 4 GB
€ 12,67 Logo Lebara-mobile
Onbeperkt min / sms + 5 GB
 € 15,25
 3 Logo hollandsnieuwe
Onbeperkt min / sms + 4 GB
 € 12,00 Logo hollandsnieuwe
Onbeperkt min / sms + 4 GB
 € 13,00 Logo Ben
Onbeperkt min / sms + 5 G
 € 15,67

Onbeperkt - Unlimited

Was jouw maand de afgelopen tijd ook langer dan de inhoud van je bundel? En wil je graag wat meer ruimte? Kies dan voor 'unlimited'. Want er zijn abonnementen met onbeperkt verbruik. Bellen en sms'en kennen in dat geval geen grenzen. Bij mobiel internet gelden wel beperkingen, noodzakelijk om misbruik tegen te gaan. Je krijgt een dagbundel die je gratis kunt aanvullen met 1 GB per keer. Er waren al vier van dit soort pakketten: bij T-Mobile, Tele2, KPN en Vodafone. Sinds maandag 4 augustus biedt Budget Mobiel ook een variant aan. Let er even op dat de gemiddelde snelheid bij Budget ook de maximale snelheid is! We hebben deze pakketten in een overzicht gezet. 

Onbeperkt maand 12 mnd   24 mnd  eenmalig dagbundel EU tegoed Maximale
snelheid
Gemiddelde
snelheid
budget mobiel.gif  € 20  n.v.t.  n.v.t.  € 15  4 GB  12 GB  5 Mbps  5 Mbps
tele2.gif  € 27  € 26  € 25  € 20  5 GB  15 GB  225 Mbps  40 Mbps
kpn.gif  € 37,50  € 36  € 35  € 25  5 GB  22 GB  75 Mbps  20 Mbps
t-mobile.gif   n.v.t.  € 36 € 35  € 25  5 GB  18 GB  256 Mbps  60 Mbps
vodafone.gif  n.v.t.  € 41  € 40  € 25  5 GB  25 GB  385 Mbps  27.5 Mbps

Ander bel- of dataverbruik?help-mij-schattenbelwijzer.PNG

Op elk potje past een dekseltje. Maar niet elk potje is gelijk. Trek je het internet helemaal leeg en bel je nooit? Of bel je altijd en check je alleen Buienradar? Vul dan zelf jouw verbruik in, in de Mobiele (sim only) abonnementen vergelijker, dan krijg je meteen een advies op maat.

Help mij schatten

Weet je niet goed hoeveel je nodig hebt? Klik dan op 'Help mij schatten', dan helpen we je een handje! Met deze tool wijzen we je de weg naar een goede schatting van jouw bel- en dataverbruik. Zo kun je hier bijvoorbeeld invullen hoeveel WhatsAppjes je verstuurt, hoeveel je videobelt en hoeveel je navigeert en surft per dag. Zodoende krijg je een advies op maat en betaal je nooit teveel. Vergelijkbaar met onze Energievergelijker op Gaslicht.com.

Els Werkman

Sitemanager Telecom
Els Werkman
Ik ben Els. Sinds 2008 werk ik voor de Bencom Group. Mijn specialisme is telecommunicatie, vandaar dat je mijn naam ziet terugkomen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken. Sinds 2018 ben ik Wft-gediplomeerd Adviseur Zorgverzekeringen zodat ik jou deskundig mag adviseren.

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden

Navigatie