Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Orange met Alcatel in UMTS

Orange Nederland gaat met  Alcatel in zee voor de aanleg van het UMTS netwerk, net als in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Dit heeft de telecomaanbieder vandaag bekendgemaakt. 

UMTS is een derde generatie (3G) draadloos systeem voor mobiele communicatie en een verbeterde variant  van het GSM/GPRS-netwerk. Door de toepassing van deze techniek kunnen er bijvoorbeeld e-mails ontvangen worden op een mobieltje. 

De Franse hardwareleverancier Alcatel is geselecteerd vanwege haar expertise op het gebied van UMTS. Orange Nederland, die met 1,6 miljoen klanten een marktaandeel heeft van ruim 11 procent, heeft aangegeven op schema te liggen voor de landelijke uitrol van UMTS. De eerste testen zullen volgend jaar plaatsvinden en het UMTS netwerk zal naadloos geïntegreerd worden met het GSM netwerk.

Eerder, in 2002 ging Orange  -toen nog Dutchtone geheten-  een samenwerkingsverband aan met T-Mobile -toen nog Ben-  met de bedoeling gezamenlijk een UMTS netwerk in Nederland op te bouwen. In oktober van dit jaar staakten de operators  de samenwerking omdat nieuwe technische ontwikkelingen deze niet langer noodzakelijk zouden maken. 

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie