Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Meeste prepaid gebruikers zijn 60-plussers

door Jeanet Woldring

Van de 60-plussers maakt 45 procent gebruik van een prepaid simkaart van een mobiele aanbieder. In deze leeftijdsgroep zitten relatief de grootste prepaid gebruikers. Consumenten tussen de 25 en 40 jaar kiezen het meest voor een andere oplossing. Van alle Nederlanders heeft een derde een prepaid simkaart. Dat blijkt uit het eerste Prepaid Insights rapport van onderzoeksbureau Telecompaper. 

KPN, Vodafone en Lebara

Vodafone prepaid simkaart.jpg

Lebara prepaid simkaart.jpgKPN simkaart.jpgKPN, Vodafone en Lebara hebben alle drie ruim een miljoen actieve prepaid simkaarten in een totale markt van 6,1 miljoen prepaid aansluitingen. De overige aansluitingen zijn verdeeld over 18 andere mobiele aanbieders.  

Weinig bellen

Mensen in de leeftijdscategorie van 25-40 jaar maken veel minder dan gemiddeld gebruik van een prepaid simkaart, slechts een kwart (26%). De belangrijkste reden voor hen om wel voor prepaid te kiezen is dat ze weinig bellen. Een abonnement is daarom voor hen soms niet interessant. 

BKR-registratie

Ook zegt een deel te kampen met een BKR-registratie waardoor het niet mogelijk is om een abonnement af te sluiten. Het vooruitbetalen van beltegoed middels prepaid is dan wel mogelijk. 

Opwaarderen

Jonge mannen waarderen jaarlijks het hoogste bedrag op. Gemiddeld kopen zij 74 euro aan beltegoed per jaar. Dit is ruim anderhalf keer meer dan vrouwen van middelbare leeftijd. Zij kopen jaarlijks voor ieder meer dan 45 euro aan beltegoed.  

De studie is uitgevoerd in het eerste kwartaal van 2016 onder bijna 2000 Nederlandse consumenten tussen de 10 en 80 jaar.

Prepaid sim only abonnementen vergelijken in de Belwijzer

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie