Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Kun je honderden euro's besparen met overstap naar T-Mobile?

door Jeanet Woldring 3 reacties Leestijd: 3 minuten

Heb jij een combinatie abonnement van KPN of VodafoneZiggo? Dan zit je gevangen in een gouden kooi en kun je honderden euro's besparen door over te stappen naar T-Mobile. Dat zegt de provider die na de mobiele markt ook de markt voor vast internet openbreekt door keihard de concurrentie aan te gaan met KPN en VodafoneZiggo. Is dat zo? Bellen.com zocht het uit en vergelijkt de combipakketten van de 3 grote providers.

kpn-hussel-t-mobile-thuis.png

Is T-Mobile honderden euro's goedkoper?

T-Mobile kwam op 29 oktober met een combinatiepakket van onbeperkt mobiel internet en vast internet van 1 Gbps voor 50 euro per maand. Eerder deze maand kwam KPN met nieuwe, flexibele abonnementen. Met KPN Hussel kun je telefoon-, internet- en entertainmentdiensten in één abonnement naar keuze combineren. VodafoneZiggo biedt ook combinatiepakketten en is 15 oktober gestart met het aanbieden van internet met een downloadsnelheid tot 1 Gbps aan zijn klanten in Utrecht. De landelijke uitrol gaat in 2020 verder in de grote steden. Ziggo wil een 'gigabit zonder graven' volgend jaar beschikbaar maken voor twee-derde van zijn klanten.

Vergelijking combipakket T-Mobile-KPN-VodafoneZiggo 

Provider Internetpakket Mobiel abonnement Prijs per maand Totaal jaar 1*
t-mobile.gif

Internet tot 1 Gbps

€ 25  

Unlimited bellen, sms'en en internetten

€ 25 

€ 50  € 600
kpn.gif

Internet 500 Mbps

€ 55 

Unlimited bellen, sms'en en internetten

€ 36 

€ 91 € 1007
ziggo.gif

Internet 500 Mbps

€ 64,50

Red Together 80 GB

€ 30

€ 94,50 € 986,70

* Gebaseerd op 1-jarige contracten voor het thuisproduct en 2-jarige contracten voor mobiel; inclusief kortingen op internetproduct.

Conclusie

Volgens T-Mobile scheelt de nieuwe aanbieding maandelijks tussen de 30 tot 50 euro ten opzichte van KPN en VodafoneZiggo. Dat blijkt inderdaad uit bovenstaande vergelijking. Om te voorkomen dat we appels met peren vergelijken is een toelichting op zijn plaats.

Hoe zit het bij T-Mobile? Alleen mensen met een onbeperkte internetbundel kunnen voor het combi-abonnement kiezen, dat zijn ruim 6 miljoen mobiele klanten van T-Mobile (na de fusie met Tele2). Klanten die al een glasvezelaansluiting bij T-Mobile hebben, kunnen op een snelheid van 1 Gbps rekenen. Dat zijn zo’n 1,1 miljoen adressen. Bij andere klanten geldt vooralsnog een snelheid van maximaal 100 megabit per seconde (Mbps).

Hoe zit het bij KPN? In bovenstaande vergelijking zijn we uitgegaan van internet via glasvezel met een snelheid van 500 Mbps waarbij de up- en downloadsnelheid gelijk is. Het internetabonnenemt combineren we met onbeperkt mobiel bellen, sms'en en internetten, net als bij T-Mobile. En net als bij T-Mobile is glasvezel nog niet overal beschikbaar.

Hoe zit het bij Ziggo? Zoals hierboven beschreven is Ziggo nog maar net begonnen met de uitrol van 1 Gbps, vandaar dat we gekozen hebben voor 500 Mbps. Dat betreft overigens alleen de downloadsnelheid en is bovendien niet overal beschikbaar. Aangezien Vodafone geen onbeperkt mobiel aanbiedt, kozen we voor de grootste bundel met 40 GB data. Combineer je dit met vast internet dan krijg je dubbel zoveel data.

Benieuwd hoeveel jij kunt besparen met een combipakket?

Doe de postcodecheck op Internetten.nl en je ziet gelijk je combinatievoordeel.

Geactualiseerd: woensdag 6 november 2019

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Reacties (3)

Geplaatst door: MrHusky ()

@Johan H en @Gerwin te Hennepe
Niet iedereen wenst meer TV. Steeds meer mensen kijken alleen nog maar naar filmpjes op Youtube, streamingdiensten als Netflix of Disney. De NPO zenders kun je ook gewoon via internet kijken, ook op je TV (bijvoorbeeld via een laptop). Uit jullie reacties maak ik op dat jullie TV wel belangrijk vinden. Ikzelf trouwens ook nog wel. Gelukkig kun je dan op deze vergelijkingssite de gewenste TV-zenders en/of pakketten wel aangeven. Zo kun je helemaal voor jezelf op maat een goede vergelijking maken. Let wel op: op dit moment komt 1 ding nog niet goed uit de vergelijking, te weten dat via de KPN interactieve TV aanbieders (o.a. KPN, XS4All) RTL Television wel in HD is te ontvangen. Ik heb dit al aan ze doorgegeven. Waarom dat voor mij belangrijk is? Nou, simpel: om in HD Formule 1 te kunnen kijken zonder extra te moeten betalen voor Ziggo televisiepakket. Dat het commentaar dan in het Duits is vind ik helemaal niet erg. Wie nu overstapt doet er goed aan om heel erg goed naar het TV-pakket te kijken. Want je zet vaak al snel minstens een jaar aan een aanbieder vast. En ik vermoed dat er in 2020 meer TV gekeken gaat worden dan normaal, met de Olympische spelen in Tokyo, het EK voetbal en een te verwachten bloedstollende Formule 1 strijd tussen Hamilton, Verstappen, Vettel en Leclerc. Omdat er een groot tijdverschil zit tussen Tokyo en Nederland verwacht ik veel onderdelen te willen terugkijken. Dan is voor mij van belang hoe prettig de interactieve TV werkt. Ook vanwege de Olympische spelen wil ik ook Eurosport 1 en 2 in HD kunnen kijken. Wie al een 4K TV heeft of gaat kopen doet er ook goed aan om te checken of de nieuwe aanbieder een beetje vooroploopt met 4K TV.

Geplaatst door: Johan H ()

Als vergelijkingssite zou het bellen.com sieren als ze een eerlijk en werkelijk vergelijkend onderzoek zouden weergeven. Dat wil zeggen, met dezelfde (extra) diensten etc. als bij KPN en het genoemde Ziggo/Vodafone. Want in dat geval valt T-mobile snel door de mand en blijkt het niet goedkoper, maar zelfs duurder te zijn. Want appels met peren vergelijken kunnen de consumenten zelf ook wel.

Geplaatst door: Gerwin te Hennepe ()

De T-Mobile aanbieding is internet only, KPN en Ziggo komen met combi pakketten incl televisie.
Als dit meegenomen moet gaan worden bij T-Mobile incl tv en opties als opnemen etc dan valt het voordeel vrijwel weg.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie