Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Kan het goedkoper? Sim only onder de loep!

door Els Werkman

Gelukkig lijkt de grootste piek van de coronacrisis achter ons te liggen. Daarom is het nu een goed moment om naar jouw mobiele abonnement te kijken. De kans is groot dat jouw verbruik de afgelopen periode is veranderd. We zien dat de meeste mensen veel meer zijn gaan bellen. Neem daarom jouw abonnement nu onder de loep. Een abonnement dat goed bij jouw gebruik past kan veel geld schelen. Wat zijn de beste deals?

Bellen.com zet elk kwartaal de goedkoopste (sim only) abonnementen op een rijtje. Wij nemen dan het gemiddelde verbruik van onze bezoekers als uitgangspositie. Daarnaast hebben we een overzicht gemaakt van abonnementen met onbeperkt verbruik van belminuten en data. Voor als je nu meer dan ooit mobiel wilt zijn. 

Beste sim only eerste kwartaal 2020

Het telecomverbruik in het 2e kwartaal 2020

De afgelopen twee kwartalen waren relatief stabiel. In maart 2020 zagen we een verandering, die in het tweede kwartaal doorzette. Niet zo verwonderlijk: door de coronacrisis veranderde het gebruik van de (mobiele) telefoon. We zien een aanzienlijke toename van het (gewenste) aantal minuten in de Belwijzer. Stond de teller de afgelopen maanden op 220 minuten, we zien nu dat er gemiddeld 275 minuten per maand gebeld wordt. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) constateerde deze week ook dat er weer meer gebeld wordt.

Het aantal MB's stijgt ook, maar dat zit voornamelijk in het toegenomen wifi gebruik. En die MB's komen niet uit jouw mobiele abonnement. We zien wel een toename, maar nog niet genoeg om in onze vergelijking het aantal MB's aan te passen. We laten daarom het gemiddelde verbruik staan op 4 GB per maand. Dat is overigens al meer dan het gemiddelde dataverbruik wat de ACM berekende over het eerste kwartaal. Volgens de toezichthouder verbruikten Nederlanders toen meer dan 200 miljard MB. Dat komt neer op gemiddeld zo'n 3,5 GB per gebruiker per maand.

We kijken welke (sim only) abonnementen het beste passen bij het gemiddelde verbruik van de Bellen.com bezoeker. En dat is uiteraard inclusief extra bundels als die nodig zijn. De afgelopen tijd zijn vooral kortingsacties op eenmalige kosten gestopt. Dat heeft ook effect op wat je gaat betalen. We hebben alles voor je op een rijtje gezet.

Goedkoopste sim only

Ben heeft Youfone bij  zowel de maand als bij de twee jaarcontracten van de troon gestoten. Alleen bij de jaarcontracten heeft Youfone nog de beste sim only deal. Je betaalt bij Ben voor een contract van twee jaar met onbeperkt bellen (en sms'en) plus 4 GB € 10,50 per maand. Dat is € 0,50 duurder dan de goedkoopste deal van vorig kwartaal. En dat komt omdat de acties zijn aangepast; alleen Ben heeft nog een korting op de aansluitkosten. Je betaalt bij Youfone € 12,25 bij een jaarcontract. Bij Ben betaal je € 11,50 bij de maandcontracten, zonder 4G en € 12,50 mét 4G. Dit zijn de beste aanbiedingen begin juli 2020:

 Duur  Sim only  Prijs  Abonnement
(nog te combineren met een toestel)
 Prijs
 2 jaar

 ben.gif

 Onbeperkt min / sms + 4 GB

 € 10,50

 ben.gif

 Onbeperkt min / sms + 4 GB

 € 10,50
 1 jaar

 Logo Youfone

 Onbeperkt min / sms + 4 GB

 € 12,25

 hollandsnieuwe.gif

 6000 MB/min/sms

 € 15,17
 1 maand

 ben.gif

 Onbeperkt min / sms + 4 GB

 € 12  tele2.gif
 Onbeperkt min / sms +  7GB
 € 21,50

Toch een abonnement met een nieuwe telefoon?

De beste deals voor een abonnement + toestel staan in de tweede kolom. Ben is nog steeds het goedkoopst: je betaalt € 10,50 per maand voor Onbeperkt bellen en 4 GB. Vorig kwartaal kreeg je geen korting op de eenmalige kosten, nu wel, dus ben je goedkoper uit. Hollandsnieuwe biedt het goedkoopste jaarcontract. Voor € 13,50 krijg je 6000 MB/min/sms. Daar komen bij deze pakketten in alle gevallen de kosten voor de nieuwe telefoon nog bij.

Tele2 is de enige provider met maandcontracten in combinatie met een toestel. Wil je daar na een aantal maanden van af? Dat kan, alleen betaal je dan in één keer het openstaande bedrag voor de telefoon, omdat de afbetalingsregeling komt te vervallen. Wat je per maand gaat betalen, hangt af van de telefoon die je kiest. Maak jouw keuze in de abonnementen vergelijker.

Onbeperkt - Unlimited

Wil je geen verrassingen? We kunnen ons voorstellen dat méér in dit geval beter is, ook al heb je het misschien niet nodig. Er zijn abonnementen met onbeperkt verbruik. Dat wil zeggen, bellen en sms'en is 'unlimited'. Bij mobiel internet gelden beperkingen om misbruik te voorkomen. Je krijgt elke dag 5 GB, en je kunt dit gratis aanvullen met 1 GB per keer. We hebben er een top 4 van gemaakt met de goedkoopste bovenaan. Tele2 is het goedkoopst, Vodafone het duurst. Deze abonnementen zijn vanzelfsprekend in de EU te gebruiken. Bellen en sms'en is dan onbeperkt, maar bij mobiel internet krijg je een beperkt aantal MB's. Die hebben we ook in het overzicht verwerkt, net als de eenmalige kosten.

Onbeperkt maand 12 mnd   24 mnd  eenmalig EU tegoed
tele2.gif  € 27  € 26  € 25  € 20  15 GB
kpn.gif  € 37,50  € 36  € 35  € 25  22 GB
t-mobile.gif   n.v.t.  € 36 € 35  € 25  18 GB
vodafone.gif  n.v.t.  € 41  € 40  € 25  25 GB

Ander bel- of dataverbruik?

We weten dat niet iedereen hetzelfde verbruikt. Dus bel je meer, of internet je minder? Of bel je niet en internet je alleen maar? Gelukkig kun je zelf jouw verbruik invullen in de Mobiele (sim only) abonnementen vergelijker en krijg je dan meteen een advies op maat.

Els Werkman

Sitemanager Telecom
Els Werkman
Ik ben Els. Sinds 2008 werk ik voor de Bencom Group. Mijn specialisme is telecommunicatie, vandaar dat je mijn naam ziet terugkomen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken. Sinds 2018 ben ik Wft-gediplomeerd Adviseur Zorgverzekeringen zodat ik jou deskundig mag adviseren.

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden

Navigatie