Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Integratie Orange met T-Mobile afgerond

door Jeanet Woldring

De laatste Orange-klant is verhuisd naar T-Mobile. Daarmee is de integratie van Orange met T-Mobile succesvol afgerond. Het heeft ruim 2 jaar geduurd voor het zover was dat de netwerken in elkaar geschoven zijn. Hiermee is de voorspelling van de toenmalige directeur Niek Jan van Damme uitgekomen.

Meer klanten, minder omzet, meer winst
Door de recente afronding is het Nederlandse klantenbestand van T-Mobile in het derde kwartaal van 2009 op meer dan 5,4 miljoen komen te staan. Dit is een stijging van 2,8% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De gemiddelde omzet per gebruiker is echter gedaald. Dat zou komen door opeenvolgende overheidsmaatregelen, een lichte daling van het aantal belminuten en door het feit dat er minder buitenlandse bezoekers naar Nederland kwamen. De winst (voor belasting) steeg evenwel naar 128 miljoen.  Dat is een stijging van 40,7% ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden.

Orange abonnees naar T-Mobile
Met de migratie van de laatste voormalige Orange-klant naar T-Mobile is de integratie van beide Nederlandse mobiele operators succesvol afgerond. De overgrote meerderheid van de in 2008 benaderde Orange abonnees zou voor T-Mobile hebben gekozen. Of prepaidklanten dat ook hebben gedaan, is niet bekend gemaakt. Lees ook Prepaid Orange nu ook opwaarderen met T-Mobile.

Integratie netwerken
Na de overname in 2007 is T-Mobile begonnen om de twee mobiele netwerken te combineren. Tegelijkertijd heeft de telco van de werkzaamheden gebruikgemaakt om het netwerk te moderniseren. Eind 2008 zijn de netwerken naar eigen zeggen tot het modernste mobiele netwerk van Nederland geïntegreerd. 

In het persbericht van vandaag geeft T-Mobile aan dat zij zich nu ‘nog meer gaat richten op het verder verbeteren van de dienstverlening aan de klant’.

Meer info T-Mobile

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie