Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Integratie Orange met T-Mobile afgerond

door Jeanet Woldring 5 reacties

De laatste Orange-klant is verhuisd naar T-Mobile. Daarmee is de integratie van Orange met T-Mobile succesvol afgerond. Het heeft ruim 2 jaar geduurd voor het zover was dat de netwerken in elkaar geschoven zijn. Hiermee is de voorspelling van de toenmalige directeur Niek Jan van Damme uitgekomen.

Meer klanten, minder omzet, meer winst
Door de recente afronding is het Nederlandse klantenbestand van T-Mobile in het derde kwartaal van 2009 op meer dan 5,4 miljoen komen te staan. Dit is een stijging van 2,8% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De gemiddelde omzet per gebruiker is echter gedaald. Dat zou komen door opeenvolgende overheidsmaatregelen, een lichte daling van het aantal belminuten en door het feit dat er minder buitenlandse bezoekers naar Nederland kwamen. De winst (voor belasting) steeg evenwel naar 128 miljoen.  Dat is een stijging van 40,7% ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden.

Orange abonnees naar T-Mobile

Met de migratie van de laatste voormalige Orange-klant naar T-Mobile is de integratie van beide Nederlandse mobiele operators succesvol afgerond. De overgrote meerderheid van de in 2008 benaderde Orange abonnees zou voor T-Mobile hebben gekozen. Of prepaidklanten dat ook hebben gedaan, is niet bekend gemaakt. Lees ook Prepaid Orange nu ook opwaarderen met T-Mobile.

Integratie netwerken
Na de overname in 2007 is T-Mobile begonnen om de twee mobiele netwerken te combineren. Tegelijkertijd heeft de telco van de werkzaamheden gebruikgemaakt om het netwerk te moderniseren. Eind 2008 zijn de netwerken naar eigen zeggen tot het modernste mobiele netwerk van Nederland geïntegreerd. 

In het persbericht van vandaag geeft T-Mobile aan dat zij zich nu ‘nog meer gaat richten op het verder verbeteren van de dienstverlening aan de klant’.

Meer info T-Mobile

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (5)

Geplaatst door: **** ()

t-mobile heeft haar masten in de afgelopen 2 jaar zo geprogrammeerd dat zowel orange als t-mobile klanten automatisch verbinden met het t-mobile netwerk. in december 2008 is het orange netwerk niet simpel uit gezet. t-mobile heeft de meeste orange zendmasten om geprogrammeerd om voor t-mobile te gaan werken. Wat voorheen 2 aparte netwerken waren is nu 1 groot netwerk met veel potentie en meer capaciteit dan voorheen. Probeer voor de grap op oudejaarsavond om 0.05 uur je vrienden maar eens te bellen of te sms`en. de kans dat je er in 1 keer doorheen komt is nu voor t-mobile klanten een stuk groter dan bijvoorbeeld voor KPN klanten(gegeven dat je belt van t-mobile naar t-mobile en niet naar KPN)

Geplaatst door: *** ()

Het gaat erom dat alle klanten nu ook een T-Mobile abonnement hebben, en niet meer een Orange abonnement op het T-Mobile netwerk.. iedereen moest overstappen of kon het lopende abonnement opzeggen 😉

Geplaatst door: *** ()

Het gaat erom dat alle klanten nu ook een T-Mobile abonnement hebben, en niet meer een Orange abonnement op het T-Mobile netwerk.. iedereen moest overstappen of kon het lopende abonnement opzeggen 😉

Geplaatst door: Roland ()

Wat ik aan dit bericht niet helemaal begrijp is dat de laatste klant over is gezet naar het netwerk van T-Mobile. Het netwerk van Orange kon ik al niet meer ontvangen. Als ik mijn GSM liet zoeken op de beschikbare netwerken in Nederland kreeg ik de volgende netwerken te zien:1. Vodafone NL2. T-Mobile NL3. NL KPNOf waren er nog plekken in Nederland waar Orange netwerk nog aanstond? Toen ik 2 jaar geleden belde met de klantenservice van Orange gaven zij aan dat het Orange en T-Mobile netwerken naast elkaar zouden blijven bestaan. De reden die zij daarvoor gaven was dat je bijvoorbeeld in een bepaalde plek Orange wel dekking had maar T-Mobile weer niet. Dus als zij Orange uit zouden schakelen mensen dekkingsklachten zouden krijgen. Wat je nu ziet is dat Orange netwerk uit is gezet. Of zijn er in bepaalde gebieden de naam omgezet in T-Mobile? Provider nummer van Orange was: 204 20. Van T-Mobile is 204 16. Kwestie van Provider code laten veranderen?

Geplaatst door: Roland ()

Mede door deze operatie zijn er ook lokale omroepen onbedoeld de lucht uitgegaan:Holland Centraal uit de lucht gehaald door Orange De lokale omroep voor Leiden en de Bollenstreek, Holland Centraal is sinds donderdag de17e niet meer te ontvangen via 105.7 FM in Leiden. De zendinstallatie van de omroep staat gezamelijk met het zendsysteem van telecom provider Orange op een flat in het centrum van Leiden. Afgelopen donderdag is Orange begonnen met afbreken van hun installatie. Ze waren echter wat enthousiast en hielden geen rekening met de lokale omroep en sloten alle stroom af. Vrijdag is een installateur ter plaatse geweest om de stroomtoevoer bij de zendinstallatie te herstellen. Dit is gelukt, echter de zender van Holland Centraal is nog altijd niet in de lucht. Sinds er weer stroom was zond de zender een harde fluittoon uit gedurende 24 uur welke zelfs op 105.5FM het signaal van Radio 1 wegdrukte. Zaterdagochtend is de zender volledig uit de lucht gehaald om boetes van het AT te voorkomen. Wanneer de zender weer in de lucht komt is onbekend. De schade, welke ontstaan is door toedoen van de installateurs van Orange, is niet door de technische mensen van Holland Centraal te verhelpen en zal door derden hersteld moeten worden. Via de kabel en 107.7FM is de zender in de Bollenstreek nog wel te ontvangen. Bron: http://www.radio-tv-nederland.nl/nieuws/2009-feb.html Radio A-FM 107.8 uit de ether gehaald door fout T-Mobile Radiostilte bij Radio A-FM de afgelopen dagen en dat was niet de bedoeling. De medewerkers van de lokale omroep van de gemeente Werkendam konden er niets aan doen. Een medewerker van T-Mobile haalde dinsdag per abuis de zender van de zendmast in Nieuwendijk. T-Mobile is na de overname van Orange bezig apparatuur van die provider van de zendmasten te halen. "In Nieuwendijk hebben ze ook onze zender meegenomen, en de kabel doorgeknipt die langs de mast naar boven liep", zegt Ad Pellicaan van de omroep. Een medewerker van de omroep ging meteen rondbellen om de oorzaak te achterhalen. Inmiddels weet A-FM waar de zender is. "Het kostte nog aardig wat moeite om dat te achterhalen. T-Mobile heeft het werk uitbesteed, het gaat over heel wat schijven. Nu zijn we in gesprek om de zender zo snel mogelijk weer terug te hangen." T-Mobile bevestigt dat. " Onze medewerker valt overigens niet zo veel te verwijten", zegt een woordvoerder. "De zender van de lokale omroep zat in de kast van Orange. Dat was blijkbaar zo afgesproken, maar dat wist de monteur niet." A-FM beraadt zich op een claim tegen T-Mobile. "Dit kost ons geld. Adverteerders hebben betaald voor spotjes die niet te horen zijn. En het kost ook luisteraars. Die raak je makkelijker kwijt dan dat je ze terugwint. Extra zuur is dat dit net na de feestdagen gebeurde, een periode waarin we veel luisteraars hadden." Daarnaast is het nog maar de vraag of de kabel die de medewerker van T-Mobile doorknipte nog bruikbaar is.Bron: http://www.radio-tv-nederland.nl/nieuws/2009-jan.html

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie