Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Hema met eigen prepaid via KPN

Winkelketen Hema is gestart met de verkoop van  SIM-kaarten  via zijn 272 vestigingen in Nederland. Hema gaat het mobiele netwerk van KPN gebruiken.

Volgens een woordvoerder is mobiele telefonie in de loop van de tijd net zo gewoon geworden 'als het kopen van een Hema-worst'. Daarmee passen simpakketten in het assortiment van Hema.

De winkelketen verkoopt prepaid simpakketten voor €10 inclusief €10 beltegoed en opwaardeerbonnen zijn te koop voor €10 of €20 met respectievelijk €2,50 en €5,- gratis beltegoed. Hema biedt keuze uit twee tariefvormen: een standaardtarief en een piek/dalurentarief. Het standaardtarief is 35 eurocent per minuut en een sms'je kost tien cent; het beltegoed is 12 maanden geldig. Tijdens piekuren kost het bellen 45 cent en in de daluren 15 cent. 

Voor KPN is Hema het tweede niet-telecombedrijf met wie het in zee gaat om zijn netwerk te exploiteren. Albert Heijn was de eerste, maar de grootgrutter biedt inmiddels ook prepaidpakketten aan via het netwerk van Telfort. Dit telecombedrijf  werkt veel met externe partijen  om onder hun merken mobiele telefonie aan te bieden. Behalve AH Mobiel zijn Tele2 Mobiel en qick  daar voorbeelden van.

Wie de opwaardeerbonnen van €10 van de Hema met die van AH vergelijkt, komt tot de conclusie dat de Hema meer gratis beltegoed weggeeft. Bij AH krijgt men namelijk €1 gratis, terwijl men bij Hema €2,50 ontvangt.  Wie voor €20 opwaardeert, is bij beiden gelijk uit, terwijl AH €10 euro weggeeft als men voor €30 euro opwaardeert. Deze hoge opwaardeermogelijkheid biedt Hema niet aan. Overigens is men voor het  bellen tijdens de daluren  5 cent per minuut goedkoper uit bij AH!

Gepubliceerd: maandag 8 november 2004

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie