Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Goedkoopste sim only, wie biedt wat?

door Els Werkman

Nu is het moment om naar jouw mobiele abonnement te kijken. Past het nog wel bij jouw (veranderde) verbruik? Wil je minder geld uitgeven? Of heb je juist meer belminuten nodig? Een abonnement op maat kan veel geld schelen. Wie levert de beste deal?

Bellen.com doet het elk kwartaal, de goedkoopste (sim only) abonnementen op een rijtje zetten. Dit zijn altijd de voordeligste telefoonabonnementen, gebaseerd op het gemiddelde verbruik van onze bezoekers. Deze keer aangevuld met onbeperkte pakketten, voor als je nu meer dan ooit mobiel wilt zijn. 

Beste sim only eerste kwartaal 2020

Het telecomverbruik in het 1e kwartaal 2020

Eigenlijk veranderde er niet veel ten opzichte van vorig kwartaal. Dat wil zeggen, in de wereld om ons heen wel, maar in de cijfertjes nog niet. De trend van het laatste kwartaal van 2019 wordt voortgezet, vandaar dat het gemiddelde maandverbruik blijft staan op 220 minuten en 4 GB.

We kijken naar de (sim only) abonnementen die het beste passen bij het gemiddelde verbruik van de Bellen.com bezoeker. Dit is inclusief extra bundels als het uitkomt. Dat gemiddelde verbruik mag dan niet veranderd zijn, wel liepen er acties af en kwamen er acties bij. We hebben alles weer in een overzicht gezet.

Goedkoopste sim only

Youfone heeft de beste sim only deals. Bij alle looptijden, dus bij maand-, 1 jaar- en 2 jaar-contracten. Dat komt omdat je geen eenmalige kosten in rekening gebracht krijgt. Want die 15 euro korting maakt het verschil. Je betaalt nu voor een contract van twee jaar met onbeperkt bellen + sms'en + 4 GB een tientje per maand. 11 euro bij een jaarcontract en 12 euro bij de maandcontracten. Lebara, Simpel en Ben werden hierdoor van hun eerste positie verdrongen. Bij Lebara krijg je trouwens onbeperkt bellen / sms'en en 5 GB voor 10,63 per maand, dus 1 GB voor € 0,63 extra per maand. Dit zijn de beste deals begin april 2020:

 Duur  Sim only  Prijs  Abonnement
(nog te combineren met een toestel)
 Prijs
 2 jaar

Logo Youfone

Onbeperkt min / sms + 4 GB

 € 10

ben.gif

300 min / sms + 5 GB

 € 11,83
 1 maand

Logo Youfone

Onbeperkt min / sms + 4 GB

 € 12 tele2.gif
Onbeperkt min / sms +  7GB
 € 19
 1 jaar

Logo Youfone

Onbeperkt min / sms + 4 GB

 € 11

hollandsnieuwe.gif

4000 MB/min/sms met Onbeperkt MIN/SMS

 € 15,08

Toch een abonnement met een nieuwe telefoon?

De beste deals voor een abonnement + toestel staan in de tweede kolom. Ben is nog steeds het goedkoopst, je betaalt € 11,83 per maand voor 300 min en 5 GB. Dit is wel € 0,83 duurder dan het vorige kwartaal, Omdat je geen korting meer krijgt op de eenmalige kosten. Hollandsnieuwe is ongewijzigd het goedkoopste jaarcontract. Voor € 13 krijg je 4000 MB/min/sms plus onbeperkt bellen, door de eenmalige kosten betaal je € 15,08 per maand. Daar komen in alle gevallen de kosten voor het toestel nog bij.

Alleen Tele2 heeft maandcontracten in combinatie met een telefoon. Wil je daar na een aantal maanden van af? Dat kan, alleen betaal je dan in één keer het openstaande bedrag voor de telefoon, omdat de afbetalingsregeling komt te vervallen. Wat je per maand gaat betalen, hangt af van de telefoon die je kiest. Maak jouw keuze in de abonnementen vergelijker.

Unlimited - Onbeperkt

We kunnen ons voorstellen dat het in deze tijd loont om jouw abonnement op te schalen. Meer bellen, mobiel internetten en sms'en is voor veel mensen aan de orde van de dag. Er daar zijn gelukkig producten voor: abonnementen met onbeperkt verbruik!  T-Mobile, Tele2 en KPN deden het al, sinds februari biedt Vodafone dit ook aan. Bellen en sms'en is bij dit soort pakketten 'gewoon' onbeperkt. Bij mobiel internet gelden voorwaarden om misbruik te voorkomen. Je krijgt elke dag 5 GB, en je kunt dit gratis aanvullen met 1 GB per keer. We hebben er een top 4 van gemaakt met de goedkoopste bovenaan. Tele2 is het goedkoopst, Vodafone het duurst.

Onbeperkt maand 12 mnd   24 mnd 
tele2.gif  € 27  € 26  € 25
kpn.gif  € 37,50  € 36  € 35
t-mobile.gif   n.v.t.  € 36 € 35
vodafone.gif  n.v.t.  € 41  € 40

Ander verbruik?

Ben jij niet standaard? En wijkt jouw verbruik dus af? Dan kun je zelf jouw verbruik invullen op onze Vergelijker en krijg je advies op maat.

Els Werkman

Sitemanager Telecom
Els Werkman
Ik ben Els. Sinds 2008 werk ik voor de Bencom Group. Mijn specialisme is telecommunicatie, vandaar dat je mijn naam ziet terugkomen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken. Sinds 2018 ben ik Wft-gediplomeerd Adviseur Zorgverzekeringen zodat ik jou deskundig mag adviseren.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie