Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

De voordeligste mobiele provider van 2015

door Anniek Kruijer 3 reacties

Wie mag zich de voordeligste provider voor de gemiddelde mobiele beller van 2015 noemen? Bellen.com vergelijkt elk kwartaal de goedkoopste abonnementen met toestel, sim only’s en prepaid. Eén aanbieder mag zich voor één abonnementsvorm de goedkoopste noemen. Deze provider kwam elk kwartaal als voordeligste uit de bus! Is het Youfone, hollandsnieuwe of een andere prijsvechter?

Verbruik gemiddelde mobiele beller in 2015

gemiddeld-belprofiel-2015.jpg

In het eerste kwartaal van 2015 verbruikten we met onze smartphone gemiddeld 135 belminuten, 25 sms’jes en 520 MB per maand. In het tweede kwartaal bleef het verbruik gelijk. Het derde kwartaal steeg het verbruik 140 minuten, 20 sms en 700 MB per maand. In het laatste kwartaal zakte alleen het aantal sms'jes naar 15 per maand. Wie was nu de goedkoopste voor dit profiel?

Opvallend is dat het dataverbruik van een gemiddelde beller een jaar geleden nog 415 MB was, een stijging van bijna 70 procent in een jaar tijd. De opgaande lijn van het dataverbruik heeft vermoedelijk te maken met 4G en de grote databundels die providers aanbieden. Het afgelopen jaar hebben KPN, Vodafone en T-Mobile hun 4G-netwerken volledig uitgerold. Simyo, Telfort en Youfone bieden ook 4G voor klanten. Tele2 is eind 2015 gestart en verwacht eind maart 2016 landelijke dekking te hebben. 

Hollandsnieuwe goedkoopste provider mobiel abonnement

Bij hollandsnieuwe kreeg je in 2015 de beste deal voor een abonnement + toestel! Deze provider kwam bijna elk kwartaal als goedkoopste uit de bus. Het eerste kwartaal won T-Mobile de vergelijking. 

Youfone en hollandsnieuwe voordeligst voor sim only

Bij de sim only's winnen Youfone en hollandsnieuwe. Beiden bieden een 2-jarige sim only met een berekende maandprijs van 10,42 euro. Bij hollandsnieuwe krijg je een hogere internetsnelheid; 25 Mbps tegen 14,4 Mbps van Youfone. En ook in het buitenbundeltarief zit een verschil. Youfone rekent voor bellen en sms'en een tarief van 30 eurocent per minuut en 10 eurocent per MB tegenover 1,7 eurocent per min/sms/MB van hollandsnieuwe. Ook onze TOP 5 sim only is grotendeels gevuld door hollandsnieuwe. Zowel de eerste, vierde en vijfde plek zijn voor de online provider. Youfone staat op plek twee en Ben volgt op de derde positie. 

Klantervaringen hollandsnieuwe

Zowel voor een abonnement als sim only komt hollandsnieuwe goed uit de vergelijking. We willen meegeven dat de klantervaringen bij deze provider niet altijd positief zijn, al moet je je wel realiseren dat mensen gauwer geneigd zijn negatieve ervaringen te posten dan positieve. Je dient zelf online veel te regelen en de meeste klachten gaan ook over de onbereikbaarheid van de klantenservice. Volgens een review op Bellen.com (geplaatst op 7-1-2016) schijnt de provider tijdelijk een gratis nummer beschikbaar te stellen om achterstanden op te lossen.

Prepaidgebruiker? Kies Lyca Mobile

Niet vastzitten aan een contractduur bij een abonnement of sim only? Dan is een prepaid product een oplossing. Lyca Mobile kwam elk kwartaal als goedkoopste uit de vergelijking. 

Voor hybride kunnen we geen winnaar aanwijzen. Deze producten worden niet meer meegenomen in de vergelijking. De reden is dat er niks meer te vergelijken valt: alleen AH Mobiel biedt nog maar online hybride producten aan. Vodafone is hier in augustus mee gestopt.   

Abonnement Sim only Prepaid Hybride
1e kwartaal

t-mobile.gif

Basis Sim+1 GB+300 min.+100 sms

hollandsnieuwe.gif800MB/min/sms

 lycamobile.gif

Prepaid met bundel 20

 ah-mobiel.gif

Slim Only Combideal

Prijs per maand € 19,25 € 14 € 14,75 € 15,99 p/mnd
2e kwartaal

hollandsnieuwe.gif

800 MB/min/sms 1 jaar

youfone.gif

250 min/sms met 700 MB

lycamobile.gif

Prepaid met bundel 30

ah-mobiel.gif

 Slim Only Combideal

Prijs per maand € 16,50 € 12,83  € 23,00  € 25,41
3e kwartaal

hollandsnieuwe.gif

1000 MB/min/sms 1 jaar

youfone.gif

250 min/sms met 700 MB

lycamobile.gif

200 minuten/sms + 3 GB (tijdelijke actie) 

-
Prijs per maand € 17,50  € 12,83  € 10  -
4e kwartaal

hollandsnieuwe.gif

1000 MB/min/sms 2 jaar 

hollandsnieuwe.gif

1000 MB/min/sms 2 jaar

youfone.gif

250 min/sms met 1000 MB

lycamobile.gif

500 min/sms + 1 GB

-
Prijs per maand € 11,25 € 10,42  € 20  -

Sim only is over het hele jaar genomen de voordeligste abonnementsvorm. Maar wil jij weten wat voor jouw verbruik het voordeligste is? Start je vergelijking.

Anniek Kruijer

Content marketeer
Anniek Kruijer
Ik ben Anniek, tot januari 2019 medewerker van de Bencom Group. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie.

Reacties (3)

Geplaatst door: D. van Rijn ()

Youfone valt mij ook erg tegen. Ze lijken voor SIM-only goedkoop, maar als je een SMS stuurt naar het buitenland of in het buitenland belt of gebeld wordt, worden extreem hoge kosten extra afgerekend, zelfs als je een zogenaamd buitenlandcontract voor € 2,00/maand erbij neemt. Dan is Hollandsnieuwe veel goedkoper, omdat alles binnen je bundel wordt verrekend. Ik heb spijt van mijn overstap....

Geplaatst door: Ha.Peter ()

Waarom staat BLIEP in de categorie prepaid niet op de eerste plaats? Bij BLIEP geen starttarief en 0,05 per minuut; afrekenen per seconde.

Bij LYCA een starttarief van 0,23 (!) en bellen vast / mobiel resp. 0,12 en 0,26 per minuut.

Opmerking van de redactie op 11-02-2016
Bliep staat niet op de eerste plaats omdat de ranking is gebaseerd op de gemiddelde gebruiker. Aangezien bij dat profiel ook data (MB's) meegenomen wordt, blijkt Lyca het voordeligst.

Als je (alleen) weinig belt, dan is bliep inderdaad erg goedkoop.
Geplaatst door: L.Dekker ()

Ik hele nare ervaringen met youfo net contract afgesproken en wat blijkt er komen 3 maal meer kosten bij dan afspraak ik voel me bedrogen rade mij aan een duurder abonnement af te sluiten. Pas op want źe naaien zo een oor aan

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie