Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Rondje langs het parcours: de beste mobiele deals!

door Els Werkman 1 reactie

De eerste helft van 2021 zit er op en de sportzomer is in volle gang, Max doet het goed en de Olympische spelen liggen in het verschiet. Ook op telecomgebied is het nodige gebeurd. Tijd voor een terugblik en de beste deals van dit moment! Doe er je voordeel mee.

Rondje langs het parcours: de beste mobiele deals!

10 GB in het zonnetje: wat betaal je ervoor?

Hollandsnieuwe bestaat dit jaar 10 jaar. Daarom kon je in mei een speciaal feestabonnement afsluiten. 10.000 MB of minuten of sms voor € 10 per maand. Deze megaklapper vond gretig aftrek. Die actie is afgelopen, maar hollandsnieuwe heeft wel een variant op de aanbieding. En die is ook behoorlijk goed. Andere telecomproviders wilden niet achterblijven en hebben ook (nieuwe) 10 GB pakketten geïntroduceerd. Of hebben hun prijzen aangepast. Wat is er nu te krijgen op dit gebied? We hebben de pakketten met 10 GB en een looptijd van 12 en/of 24 maanden voor je op een rijtje gezet.

 Aanbieder  Abonnement  Aansluitkosten  Prijs per maand
 12  maanden
 Prijs per maand
 24 maanden
Beste mobiele deals Ben logo  200 minuten en 10 GB  € 20   nvt  € 10
Beste mobiele deals Youfone logo  200 minuten en 10 GB  € 20  € 11,50  € 10,50
Beste mobiele deals Lebara logo  150 minuten en 10 GB  Gratis nvt   € 15
Beste mobiele deals hollandsnieuwe logo  10000 GB/min/sms  Gratis  € 16  € 15
simpel.gif  250 minuten en 10 GB  € 20  € 14,50  € 13,50
Beste mobiele deals Tele2 logo  200 minuten en 10 GB  € 20  € 14  € 13
Beste mobiele deals T-Mobile logo  200 minuten en 10 GB  € 25  € 20  € 19
kpn.gif 150 minuten/sms en 10 GB € 25 € 20 € 19

Aansluitkosten

Acties met aansluitkosten zijn in. Bijna elke provider startte zo’n actie, stopte er mee en begon nog een keer. Of een variatie daarop. Even in vogelvlucht: T-Mobile, Youfone, Ben, Vodafone, Tele2, Lebara, Simyo en hollandsnieuwe hebben of hadden zo’n actie. Op dit moment geven Simyo, Lebara en hollandsnieuwe 100% korting op de aansluitkosten.

Extra tegoed

Een andere trend is het weggeven van extra tegoed. Bijvoorbeeld extra MB's in plaats van een korting op het maandbedrag. Ben doet het al heel lang, Simpel deed het ook, is hier net mee gestopt. In plaats daarvan is er een 10 GB abonnement geïntroduceerd, dat zie je hierboven terugkomen. KPN gaf tot 5 juli extra tegoed weg, zelfs 500 MB bij de belminutenbundel. Nu krijg je € 2,50 per maand korting op het unlimited data abonnement.

Bonussen en cadeau’s

Nieuw zijn de bonussen of een cadeau bij het afsluiten van een nieuw contract. Zo geeft Simyo € 10 cadeau bij een overstap via Bellen.com. Lebara gaf € 30 cashback, maar is daarmee gestopt. 

Wat gebeurde nog meer?

De eerste helft van 2021 kende een aanzienlijk aantal wijzigingen. Vooral 'kleinere zaken', maar toch ook een paar met aanzienlijke impact.

 • Tele2 vervangt de 4 GB en 7 GB bundels voor 2 GB, 5 GB en 10 GB bundels. En je kunt een 5G bundel afnemen, voor € 2,00 per maand.
 • Budget Mobiel begint met de verkoop van 12 en 24 maand contracten.
 • Hollandsnieuwe introduceert maandcontracten.
 • Vodafone past haar hele portfolio aan, zo verdween Red Essential.  En met Red Unlimited kun je onbeperkt bellen en sms’en naar de andere EU-lidstaten.
 • Lebara stopte haar cashback actie, maar verlaagde de prijzen van een aantal abonnementen. Het pakket met 10 GB werd maar liefst € 5 per maand goedkoper.
 • T-Mobile stopt per 1 juni 2021 met de ondersteuning van 2G. Klanten van T-Mobile, Ben, Tele2 en Simpel hebben hier informatie over gekregen. Er zijn twee opties. Of je blijft klant, dan heb je een nieuwe telefoon nodig. Of je stapt over naar een provider op het Vodafone of KPN netwerk. Daar blijven de 2G netwerken voorlopig nog wel operationeel.
 • De Nederlandse netwerken behoren tot de wereldtop. T-Mobile, KPN en Vodafone komen elke keer (als zeer) goed uit onafhankelijke onderzoeken.
 • T-Mobile, Tele2 en KPN verhogen hun daglimieten bij Unlimited. Je mag elke dag 8 GB gebruiken, en dat is aan te vullen met 2 GB per keer. Mooi als je geïnteresseerd bent in alle sporttoppers, want deze zomer is er van alles te bekijken, beluisteren en te volgen. 
 • T-Mobile introduceert een Unlimited Entertainment abonnement voor de mobiele veelvraat en bingewatcher. Bij dit pakket zijn namelijk de abonnementen op Netflix en Videoland Plus inbegrepen.
 • Het gemiddelde verbruik van de mobiele gebruiker van Bellen.com is inmiddels gestegen van 4 GB naar 5 GB per maand. Allicht omdat ook via mobiel internet alle sportprestaties in de gaten worden gehouden... en zo'n Verstappen of Van der Poel bijhouden vergt aardig wat MB's.
 • Check even of jij nog goed zit met jouw houdige abonnement, dan valt er nog wat te regelen voor de start van de Olymische Spelen. Snel overstappen is altijd een optie!
Gepubliceerd: maandag 5 juli 2021
Geactualiseerd: dinsdag 6 juli 2021

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Els is als sitemanager telecom verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Els is telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat Els bij de Bencom Group in dienst kwam heeft ze van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor is Els inmiddels 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Reacties (1)

Geplaatst door: Jan Janssen ()

Graag ontving ik een aanbieding Sim Only met minimaal 5 GB -bellen onbeperkt- min 5000 MB en min 4 G per mnd ongeveer 10-13 EURO MET BELLEN IN OF NAAR E U LANDEN: MET MIJN DANK: j jANSSEN:

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie