Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Abonnement inclusief telefoon duurder?

Leestijd: 2 minuten

telefoon_voor_blog.jpgConsumentenclaim beweert dat een aantal KPN klanten met een abonnement inclusief telefoon teveel rente heeft betaald. Hoe zit het eigenlijk met kosten voor mobiele telefoons?

Twee jaar geleden werd bij een uitspraak van de Hoge Raad bepaald dat het bij abonnementen inclusief een mobiele telefoon gaat om koop op afbetaling, dus een lening. Telecombedrijven die dit aanbieden moeten aan strengere regels voldoen. 

Woekerrente

Bij een lening mag er een maximale rente van 14% op jaarbasis gevraagd worden. KPN bracht woekerrentes in rekening, stelt Consumentenclaim. De telecomsector zit echter nog in een overgangsperiode. Providers krijgen 'een redelijke termijn' om aan de eisen te voldoen. Dit staat in de brief die minister Dijsselbloem in april aan de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Reactie KPN

KPN zegt druk bezig te zijn om haar systemen aan te passen en verwacht eind dit jaar te kunnen voldoen aan de Wet Financieel Toezicht. Het is daarom niet zinvol om het huidige aanbod te toetsen aan het nieuwe kredietregime, stelt KPN in een reactie op haar website. KPN vindt hierbij steun bij zowel de Autoriteit Financiële Markten (AFM) als het Ministerie van Financiën die onderkennen dat er momenteel sprake is van een overgangsperiode.

Kosten 

In de Belwijzer kunnen mobiele telefoons met en zonder abonnement en sim-only abonnementen vergeleken worden. Wij hebben de kosten van de Samsung Galaxy S5 Neo inclusief abonnement en de kosten van het losse toestel en abonnement vergeleken.

Op 18-07-2016 is het goedkoopste abonnement dat kan worden afgesloten met de Samsung Galaxy S5 Neo van Hollandsnieuwe en kost € 20,29 per maand bij Mobiel.nl. Het abonnement bevat 1000 minuten of sms of MB per maand. Het toestel kost eenmalig € 162. Dit betekent dat de kosten voor 2 jaar € 468,92 bedragen

De kosten voor het losse toestel en het sim-only abonnement zijn in onderstaande tabel weergegeven. Het sim-only abonnement is van Hollandsnieuwe en bevat 1000 minuten of sms of MB per maand.

Kosten per maand

Kosten voor 2 jaar

Los toestel

samsung-galaxy-s5-neo.jpg

€ 12,00 (omgerekend)

€ 288,00

Sim only

logo-hollandsnieuwe.gif

€ 11,96

€ 286,92

Totaal

€ 23,96

€ 574,92

Een abonnement met toestel kost voor 2 jaar in totaal € 468,92. Wanneer je een los toestel en los abonnement aanschaft kost dit € 574,92 voor 2 jaar. In deze situatie is het goedkoper om een toestel met abonnement af te nemen dan een los abonnement en los toestel. Dit scheelt € 106,-. Het loont dus om te vergelijken voordat je een abonnement afsluit. 

Geactualiseerd: donderdag 30 april 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie