Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op bellen.com helpen we jou ook te besparen op je telefoons en abonnementen!
Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Wolfgang AT-AS55HD
Je kunt niet meer dan 3 items toevoegen aan de vergelijking
Zoek abonnement Er zijn geen abonnementen beschikbaar bij dit toestel.

Review Wolfgang AT-AS55HD

Wil je de Wolfgang AT-AS55HD kopen? Vergelijk de prijzen en abonnementen voor de Wolfgang AT-AS55HD. Bekijk alle aanbiedingen per aanbieder, abonnement, toestelprijs en contractsduur.

 • Besturingssysteem
  Android
 • Schermdiagonaal
  5.5 inch
 • Intern geheugen
  8 GB
 • Werkgeheugen
  2 GB
 • 4G
  Nee
 • 5G
  Nee
 • Selfie camera
  2,0 megapixel
 • Foto camera
  13,0 megapixel
 • Gesprekstijd
  onbekend
 • Standby-tijd
  onbekend
 • Introductie
  1e kwartaal 2014

Door Jan-Willem Maris - De AT-AS55HD is een nieuw high-end toestel van Wolfgang. Met een prijskaartje van 279 euro is dit een van de duurdere toestellen die via de Aldi te verkrijgen is. Daarentegen liegen de specificaties van dit grote toestel er niet om. Is deze telefoon zijn prijs waard?

Eerste indruk: indrukwekkend scherm

Zodra de verpakking wordt opengemaakt is het eerste dat opvalt het enorme 5.5” grote scherm. Het Full HD scherm geeft een helder beeld en heeft een goede kijkhoek. In de felle zon presteert het scherm redelijk goed, maar kan het zonlicht wel vervelend in de ogen weerkaatsen.

Bijgeleverde accessoires

Naast een oplader, USB kabel en headset wordt er ook een duidelijke Nederlandstalige handleiding bijgeleverd. Hierin wordt stapsgewijs uitgelegd hoe de telefoon na aanschaf kan worden klaargemaakt voor gebruik. De meest opvallende accessoires zijn de stylus en de flip cover.

De stylus is een accessoire waar je tegenwoordig mensen niet dagelijks meer mee rond ziet lopen. Het gebruik van de stylus in combinatie met de Wolfgang AT-AS55HD gaat echter zeer goed samen. De telefoon reageert zeer snel en accuraat op de aanrakingen. Voor zakelijk gebruik kan deze accessoire een uitkomst zijn.

De meegeleverde flip cover moet hoogstens worden gezien als een leuke extra. De cover wordt half vastgeplakt aan de achterkant van de telefoon. Dit heeft als voordeel dat de telefoon kan worden neergezet om bijvoorbeeld makkelijk een film te kijken. Doordat het toestel en de cover van zowel de binnen- als de buitenkant redelijk glad is, glijdt het toestel helaas bij het minste al van zijn plek. De naar links openende cover opent erg makkelijk met de linker handpalm, maar moet hierdoor met de rechterhand worden bediend. De cover openen met enkel de rechterhand lijkt onbegonnen werk: de cover loopt aan de zijkant schuin af waardoor er geen grip op de cover kan worden verkregen.

Software: Android 4.2.2 zonder extra apps

De Wolfgang AT-AS55HD is voorzien van Android 4.2.2. Dit is de laatste versie in de 4.2 reeks, maar niet de nieuwste versie van Android die inmiddels al bij versie 4.4.2 is aangekomen. Op deze telefoon is een extra ‘schil’ over het originele besturingssysteem heen geïnstalleerd. Hierdoor zijn er anders vormgegeven iconen (zie afbeelding) te zien en reageren de knoppen iets anders doordat er andere functies achter hangen. De extra schil werkt prettig en lijkt geen extra belasting te zijn voor het toestel. Daarnaast staan er geen onnodige vooraf geïnstalleerde apps op het toestel.

Op internet zijn meerdere berichten te vinden van gebruikers die opmerken dat hun Wolfgang geen updates ontvangt. Omdat dit ook een toestel betreft met een gelimiteerde oplage lijkt de Wolfgang AT-AS55HD helaas hetzelfde lot beschoren.

Hoge prestaties en temperatuur

Om het toestel goed te belasten zijn er twee zware populaire spellen op gespeeld: Eternity Warriors 2 en CASR Racing. Beide spellen liepen erg soepel op het toestel met de 1.7 GHz quad-core processor.

Het toestel kan behoorlijk warm worden. Bij normaal dagelijks gebruik nam de temperatuur al voelbaar toe. Tijdens het spelen van spellen werd het toestel zelfs iets te warm: de plaklaag van de beschermhoes werd door de warmte zacht en hechtte niet langer aan het toestel. Het gevolg was een toestel dat zonder cover op de grond viel.

Geen GPS-signaal

Voor het testen van het GPS-signaal is gebruik gemaakt van Google Maps, Google Earth en GPS Status & Toolbox. Helaas heeft geen enkele app verbinding kunnen maken met een GPS-satelliet. Hiervoor zijn vele pogingen met een lengte van 3 tot 5 minuten op verschillende locaties ondernomen.

Opslag

De Wolfgang AT-AS55HD kent een opslagcapaciteit van 8GB. Na de installatie van Android blijft hier voor de interne opslag 1,97GB en voor het telefoongeheugen 4,28GB van over. Mocht dit niet voldoende zijn dan kan de opslagcapaciteit met een extra geheugenkaartje worden uitgebreid.

Dual-sim

Elke Wolfgang is uitgerust met de mogelijkheid om twee simkaarten te plaatsen. Zo kun je bijvoorbeeld zakelijk en privé bellen makkelijk scheiden. Ook kun je voordelig bellen, SMS’en en internetten in het buitenland, zonder daarvoor van toestel te hoeven wisselen.

Camera’s

De Wolfgang AT-AS55HD beschikt aan de achterzijde over een 13 megapixel autofocus camera met LED flits. De 2 megapixel camera aan de voorzijde maakt kwalitatief goede selfies. Een leuke functie van de videocamera is het tussentijds eenvoudig kunnen pauzeren van een opname. Zo hoef je hiervoor achteraf niet bezig met videobewerkingssoftware.

Hieronder zijn voorbeeldfoto’s toegevoegd van de camera aan de achterzijde.

Voorbeeldfoto - geen zoom - Wolfgang AT-AS55HD Voorbeeldfoto - 1.5x zoom - Wolfgang AT-AS55HD
Geen zoom 1.5x zoom
Voorbeeldfoto - 2x zoom - Wolfgang AT-AS55HD Voorbeeldfoto - 3x zoom - Wolfgang AT-AS55HD
2x zoom 3x zoom

Conclusie

De Wolfgang AT-AS55HD is een zeer krachtig toestel met een prachtig scherm. Het GPS-signaal weigerde dienst en ook mist het toestel ondersteuning voor 4G. De meegeleverde flip cover is een leuke bonus, maar niet van hoogstaande kwaliteit. De 279 euro is veel geld voor dit toestel dat niet altijd naar behoren functioneert en hoogstwaarschijnlijk geen updates meer zal ontvangen. Dit toestel zal voor de doorsnee gebruiker een goede smartphone zijn als het GPS-probleem een incident betreft.

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.